Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Medicare: Medi - co?

Napisany przez ADMCI4
To straszne każdego dnia: Członkowie Medicare pozostawieni bez pomocy na potrzebne leki i martwiący się o przyszłość Charleston Gazette, via NewsEdge Corporation: 27 lutego - GRANTSVILLE - Chociaż nowa korzyść w postaci leków z Medicare pomaga wielu seniorom w opłaceniu ich leków, może sprawić, że Ruth i Bob Fitzwater nie otrzymają swoich leków. Od 1 stycznia beneficjenci Medicare mogą kupować swoje leki poprzez plany oferowane przez prywatne firmy ubezpieczeniowe. Beneficjenci wybierają plany na podstawie tego, na co ich stać i jakie leki potrzebują. Medicare pomoże w opłaceniu kosztów leków. Osoby z bardzo niskimi dochodami mogą otrzymać pomoc finansową od Social Security. Ale Fitzwaters należą do części beneficjentów, którzy zarabiają zbyt dużo, aby otrzymać pomoc od rządu, ale nie mogą sobie pozwolić na plan lekowy. Z łącznym miesięcznym dochodem około 1900 dolarów, jedynym sposobem, aby małżeństwo z hrabstwa Calhoun mogło sobie pozwolić na 900 dolarów miesięcznie na leki, były nisko kosztowne programy lekowe prowadzone przez firmy farmaceutyczne. Wiele firm planuje zamknąć tak zwane programy pomocy pacjentom, czyli PAPs, dla beneficjentów Medicare w ciągu kilku najbliższych miesięcy. Nie widzę sensu, aby życie było dla nas warte zachodu - powiedziała Ruth Fitzwater, jej 64-letnie oczy były czerwone i wypełnione łzami. Myślisz, że masz gdzieś się zwrócić i kogoś, kto Ci pomoże, gdy się zestarzejesz. ... Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak to jest nie mieć życia, cierpieć, zastanawiać się, skąd przyjdzie lekarstwo? To przerażające każdego dnia. Dom marzeń pary zbudowany został cztery lata temu jako przestronna, ale skromna drewniana chatka w pobliżu Grantsville, ponad dwa mile w dół krętej, częściowo brukowanej drogi. Rosnące koszty medyczne - w tym rachunek szpitalny w wysokości 2000 dolarów - zmusiły ich do ponownego kredytowania domu, powiedziała Ruth. Chcą wszystkiego, co mają starsi ludzie - powiedziała. Przeklinam, żeby rząd nie wszedł i nie zabrał mi mojego domu. Pierwszy list przyszedł w październiku od Bristol-Myers Squibb, informując Ruth i Boba, że zostali wyłączeni z programu PAP tej firmy, jeśli wybiorą plan Medicare. Inne poszły za nim z tą samą wiadomością lub po prostu je odcięły. Ruth zażywa cztery leki, głównie na artretyzm. Mimo to opiekuje się 72-letnim Bobem - kąpie go, karmi i pomaga mu w wychodzeniu i wchodzeniu na wózek, który otrzymał, dzięki kilku udarom. Opiekuje się nim całodobowo, ponieważ jego demencja oznacza, że nie może zostać sam, powiedziała. Ale jeśli chodzi o opłacenie 13 leków, które utrzymują cukrzycę, lupus i chorobę Parkinsona Boba, jedynym, co można zrobić, jest martwić się i nienawidzić systemu, który jej zdaniem zapewnia dla więźniów, ale nie dla seniorów. Lepiej byłoby, gdybyśmy poszli i zabili kogoś - powiedziała, wybuchając głośnym śmiechem. Naprawdę musisz się śmiać. To wielki dowcip. Chciałabym, żeby pan Bush mógł tu przyjść i po prostu spróbować żyć jak my przez sześć miesiący. Gwarantuję, że by mu się to nie spodobało. Rząd federalny powiedział, że firmy farmaceutyczne nie mogą trzymać pacjentów Medicare w programach pomocy - powiedział Ed Sagebiel, rzecznik prasowy firmy Eli Lilly and Co. Program Lilly Cares firmy zamyka się dla beneficjentów Medicare 31 marca, nawet jeśli nie zapisali się na plan Medicare. Ale federalni opiekunowie Medicares, Centra ds. Medicare i Medicaid Services, czyli CMS, wydały specjalne komunikaty, w których stwierdzono, że firmy farmaceutyczne mogą trzymać beneficjentów w programach PAP do czasu, aż te leki nie zostaną wliczone do 3600 dolarów wydatków własnych (minus składki ubezpieczeniowe), które większość beneficjentów ma płacić każdego roku - powiedziała Lorraine Ryan, rzeczniczka CMS. Są w błędzie - powiedziała Ryan o podejściu firm farmaceutycznych do zasad Medicare. Zamiarem CMS nigdy nie było zabranianie firmom farmaceutycznym pomagania ludziom poprzez programy pomocy pacjentom. Naszym jedynym zmartwieniem było zapewnienie, że nie będzie miejsca dla oszustw i nadużyć. Mimo to, niemal każdy list przygnębionych członków Medicare, który przyniósł Brian Cunningham z West Virginia Primary Care Association - grupy zajmującej się ochroną zdrowia niezyskownych centrów zdrowia - odnosi się do nieistniejących federalnych wytycznych, powiedział. To tak, jakby przepraszać za tę złą decyzję [rządu], gdy firmy farmaceutyczne doskonale wiedzą, że to nie jest prawdziwy powód. Chodzi o dolary i centy - powiedział. Eli Lilly rozdał 400 milionów dolarów na leki poprzez PAPy w 2005 roku, powiedział Sagebiel. Firma szuka sposobu pomocy dla osób, które nie kwalifikują się do pomocy federalnej, ale są za biedne na samodzielność. Inne firmy farmaceutyczne, takie jak Pfizer, zawsze twierdziły, że pokrycie PAP zakończy się dla osób, które zapisują się do Medicare - powiedział rzecznik Jack Cox. Pfizer dołącza do kilku firm, które utrzymają ludzi w PAP tak długo, jak nie zapisują się na plan Medicare. To brzmi wspaniale, zakładając, że wszystkie leki, których osoba potrzebuje, pochodzą od Pfizera - powiedział Cunningham. Jeśli osoba potrzebuje również leku od GlaxoSmithKline na przykład, która usunie wszystkie osoby kwalifikujące się do Medicare, to co w takim razie? Cunningham pomaga członkom Medicare w przejściu przez często zawiły proces zapisywania się. Dla osób klasy średniej i wyższej, program leków rzeczywiście oszczędza pieniądze - powiedział. Dla biednych osób, które mogą otrzymać pomoc federalną, korzyść daje im zakrojony na ich zdrowie udział w opiece zdrowotnej - powiedział. Gdy chodzi o twoje życie i opiekę zdrowotną, my, jako społeczeństwo, oczekujemy od nich, aby płacili kilkaset dolarów rocznie za leki - powiedział. Lepsze wyniki osiągamy w produktach opieki zdrowotnej, gdy ludzie muszą ponosić część kosztów. Jednak federalne wytyczne rysują cienką granicę między tymi, którzy otrzymują pomoc, a tymi, którzy jej nie otrzymują. Osoby, które mogą zarabiać tylko 4000 dolarów powyżej limitu, nic nie dostają. Standardowe punkty odniesienia dla pomocy od Social Security sięgają miesięcznego dochodu w wysokości 1197 dolarów dla singli lub 1604 dolarów dla par małżeńskich. Aktywa, takie jak konta oszczędnościowe czy inwestycje (ale nie twój Dom), nie mogą przekraczać 11 500 dolarów dla osób samotnych lub 23 000 dolarów dla małżonków. Kiedy mówisz o lekach, 4000 dolarów to nic - powiedział Cunningham. Dla osób, które już żyją od jednego czeku do drugiego, nie ma sposobu, aby co miesiąc zebrać 600 dolarów na plan Medicare. Joanie i Bill Stuart byliby w stanie wydać 3600 dolarów rocznie na leki, gdyby zapisali się na plan Medicare, powiedziała Joanie. Razem potrzebują około 1200 dolarów na leki każdego miesiąca, powiedziała. Podobnie jak Fitzwaters, para z hrabstwa Greenbrier polegała na PAP-ach, aż firmy powiedziały im, że mają używać Medicare. Z 900 dolarów w regularnych rachunkach, 17 000 dolarów zaległych rachunków medycznych i dochodu opartego tylko na zasiłkach dla niezdolnych do pracy, Stuartowie muszą zdecydować, czego bardziej potrzebują - jedzenia czy leków, powiedziała Joanie. Byli narkomanami, Joanie, 50 lat, i Bill, 42 lata, pracowali nawet podczas swoich dzikich lat, aż jej zaburzenie dwubiegunowe i jego schizofrenia wyeliminowały ich ze stada, powiedziała. Pracowałem jak wół, aby być trzeźwym, czystym i produktywnym - powiedziała Joanie, która jest trzeźwa od 13 lat. Szacuje, że średnio zarabiała 50 000 dolarów rocznie w wieku od 15 do 37 lat. Bill i ja bardzo ciężko pracowaliśmy, aby być stabilni. Chcemy być produktywnymi obywatelami. Chcemy pracować - powiedziała. Nigdy nie przestałam pracować, dopóki nie zachorowałam, a potem próbowałam. Po prostu nie mogłam tego wytrzymać. Jestem sfrustrowana, zdezorientowana i mam ataki paniki. W przeciwieństwie do pacjentów kardiologicznych czy osób z migreną, jeśli Bill albo Joanie zrezygnują z leczenia, skutki mogą być brzydkie dla wszystkich. Kończę w zakładzie psychiatrycznym lub w więzieniu, bo moje zachowanie jest naprawdę poza kontrolą. Mam w sobie ogromny pęd ku zemście - powiedziała Joanie podczas rozmowy telefonicznej. Bill dostaje nieokiełznane, głośne głosy w swojej głowie, które mówią mu, co robić. Zaczekaj, zapytam go... Z tła ich domu w Smoot, Bill odpowiada: „Zabiję kogoś.” Joanie, podobnie jak Ruth Fitzwater, nagle zdawała się zgubić słowa, gdy zapytano, skąd weźmie leki, których potrzebuje, bez pomocy firm farmaceutycznych ani pieniędzy na Medicare: „Nie mam pojęcia, kochanie. Naprawdę nie mam. Jestem naprawdę szczęśliwa, prowadząc proste życie, ale chciałabym prowadzić proste życie i być przy zdrowych zmysłach - powiedziała Joanie. Byłoby wspaniale. Lancelot

Napisany przez richard100
Cześć Lancelot, Istnieje dobre przysłowie na ten temat: Oszczędzaj w czasie, abyś miał w potrzebie. Ale Amerykanie tego nie znają. :wink: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
Cześć Rich: Zawsze myślałem, że powiedzenie brzmi: Oszczędzaj w potrzebie, wtedy będziesz miał na to czas. :roll: ****** Aktualnie (u Was): -8 stopni :? Nic z wiosny u Was? ****** Mój list wyznaniowy: ops: Po tym jak ABB tak spadło, też wczoraj kupiłem kolejną transzę (Cena wejścia: 15,70). Myślę, że cel kursu 18-20 jest realistyczny. ****** Będę w Szwajcarii od 2.4. i mam nadzieję, że spotkam jak najwięcej osób. Zarezerwowałem datę wizyty u Borsalinoda na 5. 4., ponieważ prawdopodobnie tego samego dnia będę w Lucernie i poważnie rozmawiać muszę z moją ubezpieczalnią CSS. Zapiszę się u Reniets.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata