Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Dodatek do ubezpieczenia plus okulary

Napisany przez bjoern26
@all Jakie obecnie dobre oferty są dostępne na ubezpieczenie dodatkowe stomatologiczne z opcją dodatkową na zastępcze okulary? Co obecnie oferujecie swoim klientom w tej kwestii? Dziękuję za pomoc! Pozdrowienia, Björn

Napisany przez Gerd
To pole jest szerokie. Co rozumiesz przez dobrze? Ile procent własnej opłaty za protezy dentystyczne, dla wszystkich zębów, jakie nadmierne opłaty za specjalne usługi itp. Tylko okulary, czy także soczewki kontaktowe. Z badaniem zmieniającej się liczby dioptrii, czy bez?

Napisany przez bjoern26
Przejrzałem/Przejrzałam oferty ARAG, Z100 i Z70. Co o nich sądzisz? Chodzi tylko o okulary!

Napisany przez Gerd
Cześć Piszesz, tylko okulary. Jednak ARAG-Tarife to czyste ubezpieczenia stomatologiczne. Jednak za tę cenę, usługa jest niewystarczająca.

Napisany przez Jakob Cyll
W przypadku Z100 mam jednak inne zdanie. Jeśli chodzi o protezy dentystyczne, jest to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, dostępny na rynku. Co do Z70, tutaj można się kłócić. Jednak uważam, że jest to nadal bardzo dobry plan. Należy zwrócić uwagę na niezwykle krótki okres oczekiwania na świadczenia w planach ARAG. Okres oczekiwania obowiązuje tylko do 2. roku. No cóż, jeśli chodzi o okulary, zgadzam się: to nie jest część planu.

Napisany przez neugierig
Jakob Cyll pisze: W przypadku Z100 się nie zgadzam. Jeśli chodzi o protezy, jest to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, plan na rynku. Co do Z70, można dyskutować. Ale nadal uważam, że to bardzo dobry plan. Należy zwrócić uwagę na nietypowo krótką skalę świadczeń w planach ARAG. Skala ta obowiązuje tylko do 2. roku. No i jeśli chodzi o okulary, zgadzam się: nie są wliczone.
Dokładnie tak jest!!! To z pewnością nieco droższy plan. Ale zdecydowanie adekwatny do świadczeń. Pozdrowienia, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami od insiderów na temat oszczędzania | Popełnić błąd i go nie poprawić - to dopiero znaczy popełnić błąd.

Napisany przez Finanzmakler
Jednym z najlepszych pakietów ubezpieczenia dentystycznego z korekcją wzroku jest oferta od Württembergischen. Pakiet Kombinowany, z pokryciem do 90% rachunku (również u lekarza prywatnego) ZG (30% lub 50% lub 70%) + BZG 20 + ZB, najwyższe świadczenia, absolutny pakiet ubezpieczenia prywatnego, 125 € na okulary co 2 lata. Jedyna wada w porównaniu do Arag: brak ortodoncji. Za to oferuje świadczenia także w przypadku leczenia zębów, gdy NFZ współfinansuje (np. przy leczeniu kanałowym i leczeniu paradontologicznym), pokrywa licówki ceramiczne aż do ostatniego zęba, płaci również w przypadku dentysty bez umowy z NFZ. Jeśli chcesz mieć pełen pakiet ubezpieczenia, nie jest to zbyt tanie.

Napisany przez kounen
Württembergische oferuje bardzo dobre usługi stomatologiczne. Dzięki systemowi modułowemu każdy może tutaj skomponować odpowiednie zabezpieczenie ubezpieczeniowe. Taryfa BZG20 obejmuje także moduł okularowy. Dobry kalkulator porównawczy dostępny jest pod adresem Online Rechner Zahnzusatzversicherungen - Preisvergleich Zahnzusatzversicherung - Tarifberechnung Zahnzusatzversicherung i Zahnersatz

Napisany przez Gerd
Cześć Możemy teraz chwalić jeszcze sto ofert. Każda z nich ma określone korzyści. Jednak decydujące jest to, czego chce bjoern26. Wątpię, że Z100 jest jednym z najlepszych. Skoro jest oceniany tylko jako dobry, to znajduje się raczej w środkowej części stawki. Prawie wszyscy oferują 80% kwoty rachunku. 100% standardowej usługi to raczej norma i z pewnością nie przekracza 80% rachunku. Dodatkowe koszty, które są fakturowane obok świadczeń podstawowych, nie podlegają ochronie ubezpieczeniowej (np. zabiegi przed- i popooperacyjne itp.). Dlatego cena 20 € dla mężczyzn i 27 € dla 25-letnich kobiet jest faktycznie numerem 1.

Napisany przez Jakob Cyll
Bez dyskutowania nad tematem (opinie są już znane), na jaki test („Zostanie tak czy inaczej dobrze oceniony.”) się powołujesz, Gerdzie? Przejrzę Würtemberczyków.

Napisany przez Mike Spezi
Poprawne, Jakob,

o sensie tych porównań można się spierać. Tutaj porównuje się wszystko i wszystkich, co z pewnością jest pomocne dla ogólnej informacji, ale indywidualnie może się okazać nieskuteczne.

Porównanie, o którym mówi Gerd, moim zdaniem znajdziesz tutaj:

Zabezpieczenie stomatologiczne online - Rekomendacja ubezpieczenia stomatologicznego

Zabezpieczenie stomatologiczne online - ubezpieczenie dodatkowe dla zębów - zwycięzcy testów

O tym już wielokrotnie pisałem i ogólne stwierdzenia, np. ten plan jest najlepszy, są nonsensowne. To zależy głównie od tego, co ja sam chcę mieć lub nie. Wszystkie plany stomatologiczne mają swoje zalety i wady.

To, co mi się podoba w planie Arag, to to, że obejmuje on stosunkowo wiele świadczeń, takich jak leczenie ortodontyczne, co może być interesujące zwłaszcza dla dzieci. Ale z tego powodu jest on także drogi ze względu na swoją szeroką gamę świadczeń. Inni nie potrzebują tych usług w ogóle i dlatego znajdują lepsze świadczenia w innych planach.

To, co zawsze mnie irytuje, to pełne deklaracje odnośnie procentów świadczeń. U wielu dostawców brakuje jasności w tej kwestii! Gdy reklamuje się 80% świadczeń stomatologicznych, to jest to chwalenie się cudzymi pióram! W małym druku napisane jest wtedy, po dokonaniu przedpłaty lub w ramach świadczenia ZUS! Wyłączając to, pozostaje więc około 50% z planu ZT. Dlaczego więc nie zdeklarować od razu 50% wartości rachunku? Chociaż to zrozumiałe dla każdego.

Poza tym plan Arag ma ograniczenia w świadczeniach w 1. i 2. roku, brakujące zęby muszą być zabezpieczone za dopłatą. Tutaj również na rynku znajdziesz lepsze rozwiązania.

Podsumowując można powiedzieć: Jeśli wartość szerokiego spektrum świadczeń jest dla ciebie istotna, ten plan jest zdecydowanie godny polecenia.

Pozdrawiam
Mike

Napisany przez Gerd
Cześć Test jest na pierwszej stronie w ARAG. Symbole trzeba tylko powiększyć. Ale powtarzam tutaj. Jak mówi Mike, decydujące są moje własne wymagania dotyczące ubezpieczenia dodatkowego. Jeszcze jedno słowo o małym druku. Tutaj zazwyczaj stoi do x %. Decydujące są określone w umowie świadczenia. Ile € faktycznie jest wypłacane za określone usługi. Zazwyczaj są też tutaj ustalone kwoty stałe. Aby zrozumieć ten dodatek w ubezpieczeniu, trzeba studiować medycynę. Powinno jasno i wyraźnie być napisane w umowie, że zostanie wypłacone X % z kwoty rachunku. Koniec.

Napisany przez strobo
ostatnio zajmowałem się tym samym tematem (ubezpieczenie dodatkowe na zęby) i porównywałem oferty na różnych portalach porównawczych. Wreszcie zdecydowałem się na Ergodirekt. Sprawdź ten link: https://ergodirekt.de/produkte/zahn-zusatz-versicherung tam masz również możliwość obliczenia najlecej dla Ciebie ochrony ubezpieczeniowej... Mam nadzieję, że w jakiś sposób mogłem Ci pomóc?!

Napisany przez Gerd
DLaczego ERGO Direct? Na podanym linku nie można obliczyć. Tutaj jest podana cena. Nie dowiaduję się, jaki to jest pakiet. Było pytanie o okulary i protezy zębowe. Nie widzę tego na tej stronie. Powtarzam teraz. Każdy chwali pakiet, który właśnie podpisał. Większość dowiaduje się, co faktycznie oferuje dopiero po przesłaniu pierwszego rachunku do ubezpieczyciela.

Napisany przez strobo
Może warto spojrzeć nieco dalej i kliknąć na indywidualna ochrona...

Napisany przez Gerd
A co z tego? Jestem na tyle mądry, że mogę to zrobić sam. Gdzie znajduje się okulary i taryfa, którą tam zakładam?

Napisany przez strobo
Czy dlatego napisałem ubezpieczenie dodatkowe na zęby w nawiasach. Czy teraz ma się odbyć tu dyskusja panelowa?!

Napisany przez Gerd
Całkiem proste. bjoern26 zapytał o protezę zębów i okulary. Wszystko inne jest bez znaczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata