O.K. Mistrzu ciekawski.
Mistrza możesz sobie odpuścić.
frank wystarczy!
Takie prowokacje są dla mnie nie do przyjęcia
Nie zacząłem od prowokacji i cynizmu.
Jeśli tu jest agent ubezpieczeniowy, który żyje z sprzedaży polis, a mówi, że nie sprzedaje polis emerytalnych, to muszę się naprawdę zdziwić.
Dlaczego mamy się dziwić? Istnieją przecież inne rodzaje ubezpieczeń. Dobrze, być może nie tak wiele, które są tak dobrze opłacane.
Jeśli za sprzedaż polisy emerytalnej dla 30-latka z miesięczną składką w wysokości 100 € i okresem trwania 35 lat przysługuje prowizja w wysokości od 1.600 do 2.000 €, a ja tego nie sprzedaję, no cóż, może faktycznie powinienem się zastanowić, czy mam jeszcze mózg w głowie. Nawet moja dziewczyna zapytała mnie dlaczego nie sprzedaję przynajmniej najlepszych części tego g*wna? A ja wyraźnie zaznaczyłem, że ta rezygnacja wiąże się dla mnie ze stratą dochodu.
Gdzie jest obiecana całodobowa opieka dla klientów?
To dokładnie te cyniczne uwagi, gdzie zastanawiam się, kim Ty właściwie jesteś? I gdzie napisano, że kompleksowa opieka oznacza sprzedawanie każdej dostępnej rzeczy?
Polisa emerytalna może być całkiem dobrą inwestycją.
Ten przypadek, o którym mówię, dla przeciętnego Kowalskiego, który chce zbudować fundusz emerytalny za 50-100 €, byłby dla mnie bardzo interesujący. Poprosiłbym o darmową lekcję. Wtedy bylibyśmy kwita. Jeśli przeoczyłem coś istotnego, proszę o oświecenie. Już ze względu na moje straty dochodowe.
Dotychczas wyjaśnili Państwo tylko, co nie robią, ale nie wskazali, co polecają klientom jako fundusz emerytalny.
No cóż, nawet ja szukam. Mam konkretne wyobrażenia, jak taki produkt powinien wyglądać. Niestety, jeszcze go nie znalazłem. Na przykład:
bez prowizji (wiem, że pośrednik dostaje swoje pieniądze rozłożone na cały okres trwania, a nie od razu, ale klient, który po 2-3 latach nie może już opłacać składki, ma szansę odzyskać wpłacone pieniądze)koszty opłacanych składek znacznie poniżej 10% (rozumiem, że wszędzie są i muszą być koszty, bo może pracuję za mniej niż inni, ale nie za darmo)minimalna składka maksymalnie 20 €zwolnienie z opłacania składek przy kapitale umownym 200-300 € (ponieważ nie ma prowizji i niskich kosztów byłoby to szybko osiągnięte)jest kilka innych szczegółów, ale myślę, że na razie wystarczy.
Poza tym chodzi tutaj o udzielenie odpowiedzi na pytania, a nie tocz o osobistych uczuciach.
Zgadzam się z Tobą bez zastrzeżeń. Mam jednak wrażenie, że czujesz się urażony. Jeśli się mylę, to wszystko cofam – oczywiście.
Wspomnę jeszcze, że już kiedyś pytałem, czym się zajmujesz. Ja stoję tutaj z obrazem i adresem, a Ty chowasz się za Gerdem i nieistniejącym avatarem. Twoje odpowiedzi wydają mi się kompetentne, co doceniam, ale wykraczają poza kompetencje laika.
Czy sprzedajesz ubezpieczenia? Polisy emerytalne?
Cóż, temu, kto nie wie lepiej, można wybaczyć, ale w innym przypadku ...
Pozdrowienia,
frank