Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy American Express działa tylko w niektórych krajach?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Zawsze myślałem, że większość znanych kart kredytowych jest akceptowana na całym świecie i można je zdobyć oraz płacić nimi wszędzie. Teraz jednak dowiedziałem się, że w niektórych krajach nie można już otrzymać karty American Express. Na przykład we Włoszech. Czy oznacza to, że nie będę mógł płacić swoją kartą American Express, pochodzącą z Niemiec, we Włoszech? W takim razie miałbym naprawdę duży problem podczas następnych wakacji.

Re: Czy American Express działa tylko w niektórych krajach?

Napisany przez 2Escorpio
Ingolf09 pisze: Hej! Zawsze myślałem, że większość znanych kart kredytowych jest uznawana na całym świecie i można je uzyskać oraz nimi płacić wszędzie. Teraz jednak dowiedziałem się, że w niektórych krajach nie można już uzyskać karty American Express. Na przykład we Włoszech. Czy oznacza to teraz, że nie będę mógł płacić moją kartą American Express, która pochodzi z Niemiec, we Włoszech? W takim razie miałbym prawdziwy problem podczas najbliższych wakacji.
Hej... nie martw się... Marketing Amex się wycofuje w niektórych krajach, ale to nie oznacza, że nie można już tam uzyskać Amexa lub płacić nim... Wszystko odbywa się w Anglii (obsługa członków). To samo dotyczy Czech... mieszkańcy kraju dostają tam kartę z Anglii i w Pradze np. można płacić nią praktycznie wszędzie. Poza tym, niezależnie od tego, dokąd jedziesz (z wyjątkiem bloku wschodniego, gdzie częściowo akceptują wszędzie Amex), polecam drugą kartę kredytową (Visa lub Mastercard)... są darmowe i są one bardziej akceptowane niż Amex, a karta może się czasem zepsuć

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata