Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co się stanie z moim finansowaniem nieruchomości w przypadku choroby?

Napisany przez ADMCI4
Sześć lat temu wzięliśmy kredyt hipoteczny w wysokości 215 000 €, z czego oczywiście jeszcze nie spłaciliśmy tak dużej części. Jestem głównym źródłem dochodu, a moja żona pracuje na pół etatu i również wnosi swój wkład. Ale co by się stało z naszą finansową sytuacją, gdybym nagle zachorował? Nie jesteśmy ubezpieczeni od niespłaconego kredytu hipotecznego, więc czy musielibyśmy sprzedać Dom, czy są inne opcje, jak na przykład obniżenie rat kredytu na razie? Czy ktoś się na tym zna? Pozdrawiamy, Klaviolo

Re: Co się stanie z moim finansowaniem nieruchomości w przypadku choroby?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Klaviolo, aby zabezpieczyć się przed chorobą prywatnie, można skorzystać z: - ubezpieczenia od niezdolności do pracy (świadczenie w przypadku niezdolności do pracy) - zasiłku chorobowego (świadczenie w przypadku choroby, kontynuacja wypłaty wynagrodzenia po 42. dniu) - ubezpieczenia na wypadek poważnych chorób Oczywiście wszystkie trzy ubezpieczenia mogą być sensowne, jeśli sobie na nie pozwolisz! Moim zdaniem jest bardzo niebezpieczne nie mieć żadnego zabezpieczenia na wypadek choroby, ponieważ gdy wystąpi poważna choroba, trudno będzie sobie poradzić! W przypadku wspaniałego banku, który chętnie oferujemy, ponieważ obecnie ma jedne z najlepszych warunków na rynku, ubezpieczenie na wypadek śmierci, niezdolności do pracy i bezrobocia jest automatycznie objęte ochroną przez rok w odniesieniu do odsetek i spłaty kredytu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata