Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Wróciłem do Niemiec. Potrzebuję ubezpieczenia zdrowotnego :WHEN

Napisany przez sirbender
Cześć, byłem przez bardzo długi czas za granicą i wracam do Niemiec. Oczywiście w ciągu ostatnich lat nie płaciłem podatków ani składek na ubezpieczenie dla bezrobotnych w Niemczech, więc gdy wracam, będę najpierw bezrobotny. Chciałbym jednak nie rejestrować się w urzędzie pracy, tylko od razu założyć własną działalność. Mam oszczędności i na początku nie będę zbyt daleko zajść z własną firmą. Dlatego potrzebuję najpierw taniego ubezpieczenia zdrowotnego. Słyszałem o ubezpieczeniu zdrowotnym dla artystów? Co polecacie mi w mojej sytuacji jeśli chodzi o ubezpieczenie? Jakie miesięczne koszty mnie czekają? Dzięki, sb

Re: Wróciłem do Niemiec. Potrzebuję ubezpieczenia zdrowotnego :WHEN

Napisany przez Jakob Cyll
Cześć sirbender, pod tym względem również twój post na forum dotyczącym zabezpieczenia emerytalnego staje się jasny. (https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=5435) Jako osoba samozatrudniona, masz wybór między prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym a ubezpieczeniem zdrowotnym publicznym. Podczas gdy ubezpieczenie zdrowotne publiczne zależy od twojego dochodu, koszty prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego zależą od ryzyka i świadczeń. Nie można ocenić kosztów bez większej ilości informacji. Jeśli chcesz otrzymać niezależne porady, skontaktuj się z pośrednikiem ubezpieczeniowym. Tutaj dowiesz się również, jakie koszty Cię czekają i które ubezpieczenie jest najtańsze dla Ciebie i Twoich potrzeb.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata