Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak wysoki może być maksymalny debet w koncie oszczędnościowym w Sparkasse?

Napisany przez ADMCI4
Jestem trochę zirytowany sposobem prowadzenia mojego konta w moim banku oszczędnościowym. Jestem tam dobrym klientem od wielu lat i do dwóch lat temu miałem dość wysokie dochody. Ponieważ musiałem zmienić miejsce pracy z powodu zamknięcia firmy, teraz mam tylko pracę na pół etatu i zarabiam odpowiednio mniej. Dlatego mój debet został obcięty pod pretekstem, że może wynosić maksymalnie 3 wynagrodzenia netto. Czy to naprawdę jest prawda, czy to tylko regulacja w moim banku oszczędnościowym? Czy w innym banku miałbym większe szanse na wyższy debet? Rudger

Napisany przez EuroPaule
Cześć, to z trzema wynagrodzeniami na trzy miesiące nie jest prawem, ale jest dość powszechne na rynku. Kto więcej zarabia, może również więcej spłacić. Banki muszą bardzo uważać, aby kontrolować ryzyko w obszarze klientów indywidualnych. Gdyby w zasadzie Tobie nie ufały, w ogóle nie otrzymałbyś propozycji trzech wynagrodzeń. Oczywiście możesz spróbować w innych bankach. Obawiam się jednak, że nie będzie warto. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ProperSoul
Myślę, że też w innych bankach nie uzyskasz większego debetu. Ale możliwe, że zaoszczędzisz trochę na opłatach za prowadzenie konta, jeśli przejdziesz do DKB albo comdirect. Obie te konta są całkowicie wolne od opłat za prowadzenie konta. Zerknij na nie, gdy będziesz miał okazję na 321finanzcheck pod Najlepsze konto osobiste lub w porównywarce. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Zazwyczaj mówi się o trzech pensjach... często też tak się robi... gdy się zarabia dużo pieniędzy, limit debetowy jest jednak często wyższy niż te trzy pensje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata