Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę wypowiedzieć ubezpieczenie rat kredytowych w każdym momencie oddzielnie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Ponieważ w zeszłym roku niestety doświadczyłem spadku finansowego i pilnie potrzebowałem pieniędzy, wziąłem kredyt w wysokości 13 000 euro w banku, który stale miawiał. Oczywiście chcieli, żebym także wykupił ubezpieczenie rat, co również zrobiłem, ponieważ wydawało mi się to na początku sensowne i bardziej bezpieczne. Jednak później zdałem sobie sprawę, jak wysokie są związane z tym koszty i że zostałem oszukany. Dlatego teraz chciałbym zrezygnować z tego ubezpieczenia. Czy mam do tego prawo i czy powinienem złożyć wypowiedzenie w banku czy bezpośrednio w firmie ubezpieczeniowej?

Re: Czy mogę wypowiedzieć ubezpieczenie rat kredytowych w każdym momencie oddzielnie?

Napisany przez ADMCI4
Nikt nie ma pomysłu?

Napisany przez Naruto
Jeśli zdecydujesz się zrezygnować z ubezpieczenia, prawdopodobnie musisz liczyć się z tym, że bank zakończy Ci udzielony kredyt i zażąda natychmiastowej spłaty pełnej kwoty. Niestety, w wielu umowach zawarto warunek, że ubezpieczenie jest konieczne do otrzymania kredytu. W najlepszym przypadku najlepiej skonsultować się z bankiem w tej sprawie. Jeśli jednak zdecydowałeś się na ubezpieczenie bez wymogu banku, zwykle nie powinno być problemów z wypowiedzeniem umowy bez dodatkowych konsekwencji. Wtedy należałoby skierować bezpośrednio do towarzystwa ubezpieczeniowego aby złożyć rezygnację. Jednak bądź ostrożny i lepiej zapytaj w banku, czy nadal zgodziliby się na utrzymanie kredytu bez warunku ubezpieczeniowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata