Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest zrezygnowanie z kredytu hipotecznego również po 14 dniach?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum, Czy mogę anulować kredyt hipoteczny po 14 dniach? Żadne pieniądze nie zostały jeszcze wypłacone, ani nie został dokonany wpis hipoteczny lub coś w tym rodzaju. Czy mogę spodziewać się jakichkolwiek kosztów? Proszę o radę. Dziękuję bardzo, Pozdrowienia, Peter

Napisany przez fvf-makler
Cześć Peter K. 2 tygodnie po otrzymaniu pouczenia o odstąpieniu od umowy możesz złożyć pisemne wypowiedzenie w przypadku umów zawartych w drodze sprzedaży bezpośredniej (np. pośredniczonego przez pośrednika kredytu). Dla pożyczek zabezpieczonych hipoteką bezpośrednio w banku, prawo odstąpienia od umowy nie jest stosowane (decyduje tutaj uznaniowość banku). Pozdrawiam fvf-makler

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Peter K, w ciągu 2 tygodni od podpisania pouczenia o odstąpieniu należy to zrobić poprawnie. W umowie kredytowej podpisaliście pouczenie o odstąpieniu, proszę się im dokładnie przyjrzeć. Jeśli ten termin minął, można nadal porozmawiać z bankiem, ponieważ powód odstąpienia nie jest nieistotny i nie został przez nich podany!

Napisany przez fvf-makler
Cześć Noelmaxim, możesz mieć rację. Dosłownie oznacza to przeważnie najwcześniej po otrzymaniu instrukcji odwoławczej, przy czym nie jest wskazane, co oznacza najpóźniej w kontekście daty. Dlatego też moje wcześniejsze stwierdzenie: Możesz mieć rację.. Pozdrawiam fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata