Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy opłaca się wpłacić pieniądze na konto w BS przy 3% oprocentowaniu?

Napisany przez ADMCI4
Następujący scenariusz: Kwota oszczędności mieszkaniowych 32 000 € Początek 11.2004 Wpłacono 4200 € Oprocentowanie 3% Gotowy do wywiązania się przy 40% i dobrej punktacji. kredyt oprocentowany 5% (nieważne) Kwota nie musi być używana na cele mieszkalne, mogę z nią zrobić, co chcę. Czy ma sens wpłacenie około 9000 €? Moje rozważanie polega na skorzystaniu z 3%, ponieważ na lokacie terminowej jest to tylko 1,5%. Według przedstawiciela za około 2 lata byłby gotowy do wydzielenia, a wpłata 9000 € zostałaby nawet zaakceptowana. Nie sądzę, żebym potrzebował kredytu, ponieważ 5% to zbyt wysokie oprocentowanie. Albo po prostu będę nadal go zasilać za 2 lata, albo wyjmę wszystkie pieniądze wraz z odsetkami + premią i ulokuję je w inny sposób. Czy myślę dobrze? 3% przy obecnej sytuacji jest w porządku, prawda? Muszę po prostu zrezygnować z dostępu do pieniędzy na 2 lata, ponieważ nie są gotowe do wydzielenia. Co mogłem przeoczyć, na co powinienem zwrócić uwagę?

Napisany przez John Paradise
Przepraszam, ale zdecydowanie poleciłbym wyrzucenie PIENIĘDZY ZA OKNO natychmiast!!! Wtedy przynajmniej nie mieliby Państwo z nimi więcej pracy. Proszę sprawdzić, co (jeśli w ogóle) pozostanie z 3% odsetek; po odliczeniu inflacji, podatków, itp`!!!! Lub w interesie własnym, pożycz mi 10 000 €, a ja będę płacił Państwu przez 3 lata miesięcznie 344,45 € na konto według Państwa wyboru (może być nawet tutaj w Szwajcarii) 344,45 x 36 = 12 403,80 (to przynajmniej stopa zwrotu 12%) Jeśli jesteś zainteresowany, zadzwoń do mnie, proszę, pod numer: 0041.79.8396941 lub jan.beugels@gmx.ch Chętnie spotkam się również osobiście, aby móc przedstawić więcej szczegółów. Serdeczne dzięki. Jan Beugels.

Napisany przez 2Bolitho
Odpowiadanie na pytania dotyczące lokat terminowych lub umów oszczędnościowych z udziałem w firmie działającej na rynku napojów jest już naprawdę niestosowne. Ponadto duża liczba postów budzi wątpliwości co do wiarygodności. Aby odpowiedzieć na pytanie dotyczące oprocentowania: Twoje wyjaśnienia są w miarę w porządku. Oczywiście możliwe jest osiągnięcie wyższej stopy zwrotu, ale wraz z tym wzrasta również ryzyko. Ponadto nie znamy Państwa ogólnej sytuacji finansowej i dlatego nie możemy doradzać w kwestii alternatywnych inwestycji. Miej jednak na uwadze wątpliwe oferty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata