Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak mogę lepiej zorganizować swoje finanse?

Napisany przez ADMCI4
Jestem naprawdę zdezorientowany.... Od wielu lat próbuję radzić sobie z moimi dochodami, ale bez kredytów i przekroczenia limitu na koncie nie daję sobie rady. Teraz jestem żonaty i mam dzieci, co oczywiście wiąże się z jeszcze większymi kosztami. Zawsze ledwo wiążemy koniec z końcem, a czasami nawet tego nie udaje nam się osiągnąć. Zastanawiamy się, jak innym ludziom udaje się wyjeżdżać na wakacje latem. Nam po prostu nie starcza na to, nie możemy coś odłożyć na bok. Jednak spłacamy też dwa kredyty i raty za Dom. Bez tych obciążeń byłoby nam łatwiej, ale będziemy jeszcze spłacać kredyty przez kolejne 5 lat. Mimo to chcielibyśmy poznać wasze wskazówki, jak zyskać trochę więcej swobody w naszych codziennych wydatkach. Pozdrowienia, Aladin

Napisany przez 2Bolitho
Cześć, na dobrej stronie (www.reich-mit-plan.de) znajdziesz system do zarządzania finansami osobistymi. Wpisy są nieco starsze, więc być może trochę będziesz musiał/a poszukać. Chętnie bym Ci to ułatwił/a, ale niestety strona była niedostępna. W zasadzie chodzi o zarabianie miesięcznego dodatku. Zapisuj wszystkie wydatki i dochody. Następnie trzeba ciągle optymalizować. Co jest konieczne, co jest zbędne, jaką ubezpieczenie można opłacać roczne zamiast miesięczne, itp.... Celem jest zmniejszenie wydatków i zwiększenie dochodów. (Czy w piwnicy nadal jest jakiś skarb? Czy opłaca się odwiedzić pchli targ?) Wydatki, które występują regularnie co 3, 6 lub 12 miesięcy, można np. oszczędzać z góry na rachunku oszczędnościowym lub książeczce oszczędnościowej. Przykład: Jeśli musisz zapłacić 600 EUR co 6 miesięcy, ustaw stałe zlecenie na konto oszczędnościowe i przelej 100 EUR każdego miesiąca. W 6. miesiącu masz zebrane pieniądze i dodatkowo otrzymujesz odsetki pod koniec roku. Jest to szczególnie przydatne dla składek ubezpieczeniowych. Opłaty roczne są tańsze niż opłaty miesięczne. Zapisz również wszystkie aktywa i porównaj swoje zobowiązania. To również zwiększa świadomość własnych środków. Spróbuj oszczędzać jak najwięcej 10% swoich dochodów i powoli budować majątek.

Napisany przez 2Bolitho
tutaj jest bezpośredni link do odpowiedniego artykułu: Podsumowanie serii artykułów - Budowanie własnej strategii inwestycyjnej | Budowanie majątku z planem - Bogactwo z planem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata