Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Podwyżka stawki zasiłku Hartz 4

Napisany przez ADMCI4
Większość Niemców jest przeciwna podniesieniu kwoty zasiłku Hartz-IV. Rozważana jest ewentualna podwyżka o 10 €. Istotne jest także pytanie, czy podłączenie do Internetu powinno być uwzględnione w kwocie zasiłku Hartz4? Jakie jest Wasze zdanie?

Napisany przez 2Bolitho
Jestem zwolennikiem zupełnie innej koncepcji. Może zainteresowani czytelnicy chcieliby wyszukać w Google hasło bezkresne dochodzenie podstawowe i przekonać się sami. W przeciwnym przypadku popieram podwyżkę o 10 EUR lub więcej. W obszarze zasiłków Harz IV wskaźnik konsumpcji wynosi niemal 100%. Każda podwyżka natychmiast pomaga naszej gospodarce, co ma wpływ na rynek pracy i tak dalej...

Napisany przez ADMCI4
Wielu jest przeciwnych podwyższeniu Hartz IV, ponieważ pracownik powinien więcej zarabiać niż osoba korzystająca z Hartz IV. Zamiast walczyć przeciwko dumpingowi płac, ludzie wolą walczyć przeciwko jeszcze słabszym osobom, czyli osobom korzystającym z Hartz IV. Taką logikę ma nasze społeczeństwo... Osobiście uważam, że podwyżka o 10 euro to niewiele!

Napisany przez ADMCI4
Również uważam, że podwyżka o 10 euro jest w pełni uzasadniona. Każdy beneficjent z programu Hartz4 powinien mieć dostęp do internetu.. Nie podoba mi się, gdy ludzie wydają te pieniądze na alkohol i papierosy.

Napisany przez dmdirk
Beneficjenci zasiłku Harz IV otrzymują teraz także darmowy wstęp dla swoich dzieci do klubu sportowego. Mam mieszane uczucia na ten temat. W moich czasach studenckich żyłem znacznie skromniej i nie miałem takich udogodnień, ale cóż. Najważniejsze, że własne saldo debetowe jest w porządku.

Napisany przez neugierig
@Bolitho dokładnie o to chodzi. Zajmuję się tym tematem od jakiegoś czasu, bardziej lub mniej intensywnie, i jestem przekonany, że rozwiązałoby to wiele problemów tego państwa. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że można byłoby to wprowadzić praktycznie od razu, ponieważ jest już sfinansowane. Zgadzam się, że zorganizowanie tego byłoby wyzwaniem ;-)! Zebrałem kilka liczb, głównie dane z Federalnego Urzędu Statystycznego. Niestety, dane nie są już takie świeże, ponieważ od dłuższego czasu nie było spisu ludności, co jednak sprawia, że kalkulacje są raczej wiarygodne, ponieważ w Niemczech nie ma już tak wielu obywateli. Oto, co udało mi się ustalić! A propos, na rok 2012 niemiecki rząd federalny przewidywał 790 miliardów euro na wydatki socjalne. Pozdrawiam, frank ____________________________ śledź mnie na Twitterze Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami od insidersów na temat oszczędzania | Popełnić błąd i się go nie poprawić - oto właśnie prawdziwy błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata