Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Czy ktoś tutaj widział już ceny złota i srebra z ostatnich kilku dni?

Napisany przez ProperSoul
Cześć, obecnie kilka razy dziennie sprawdzam bieżące ceny spot srebra i złota w dolarach amerykańskich na stronie kitco. Ponieważ dotychczas mało tu mówiono o metalach szlachetnych, chciałem otworzyć wątek. Oto aktualne wykresy w dolarach amerykańskich: Złoto: Srebro: Myślę, że szczęśliwy jest ten, kto już miesiące temu zauważył znaki czasu. PS: Oczywiście bieżąca cena złota w dolarach amerykańskich ma wiele wspólnego z słabym dolarem amerykańskim. Niemniej jednak, moim zdaniem rozwój sytuacji w ostatnich miesiącach jest godny uwagi. Jakie są opinie innych tutaj?

Napisany przez Sergio
Mam klientów, którzy kupili ode mnie fizyczne złoto rok temu. Są zadowoleni. Teraz posiadają więcej, uwzględniając opłaty, niż gdyby mieli tę sumę na lokacie terminowej czy rachunku oszczędnościowym.Złoto zawsze stanowiło zabezpieczenie wartości. Ale tak naprawdę rozwój cen metali szlachetnych pokazuje zupełnie coś innego: inflacja jest ogromna. W ostatnich latach sytuacja była już bardzo niepokojąca. Więc ktoś, kto dobrze przeanalizował temat metali szlachetnych, wie, że inflacja teraz powinna być znacznie wyższa, niż pozwalają nam sądzić oficjalne statystyki.

Sam również zacząłem inwestować w metale szlachetne dopiero 3 miesiące temu, więc kupiłem je już dość drogo. Ale teraz jestem zadowolony, że to zrobiłem. Postanowiłem kontynuować zakupy co miesiąc. Jednak nie ustaliłem jeszcze maksymalnej granicy, po której przekroczeniu przestałbym kupować. Będę nadal śledził bieżące informacje, zwłaszcza te poza głównym nurt mediów. Następnie wyrobię sobie własne zdanie na ten temat.

Napisany przez sternschnuppe22
Mówię tylko, przeczytajcie książkę Dirka Müllera Crashkurs i dowiecie się, że stopa inflacji wynosi około 10%. Odczuwa się to również w swoim portfelu. Pieniądze nie mają już wartości. Więc nie oszczędzajcie, tylko żyjcie. Wtedy również zrozumiecie, dlaczego złoto i surowce rosną.

Napisany przez Ascended
To nie jest właściwy moment dla mnie na inwestowanie w srebro, ponieważ cena jest obecnie wysoka, a ja chciałem właśnie zainwestować. Wydaje się, że ponownie przegapiłem właściwy moment. Jednak obecnie kurs trochę spada. Prawdopodobnie poczekam jeszcze kilka tygodni. Czy sądzicie, że w tym roku cena spadnie poniżej 20 dolarów, a może nawet poniżej 18 dolarów?

Nie sądzę, ponieważ w porównaniu z złotem nadal ma wiele do zrobienia.

Nie sądzę, ponieważ srebro w porównaniu do złota nadal ma zaległości. Jest również szeroko używane w przemyśle i innych dziedzinach, gdzie znika bez możliwości recyklingu. Ponadto wydobycie jest już droższe niż koszt srebra.

Napisany przez Ascended
Słuszne... Ale to dotyczyło przeszłości (ostatnich miesięcy i lat) i pomimo tego kurs ciągle waha się. Wzrost ostatnich 2 miesięcy wydaje mi się teraz nieco zbyt stromy i teraz już spadł całkiem sporo. Zastanawiam się tylko, jak dalej potrwa trend spadkowy, czyli w którym momencie warto wejść. Wierzę, że w tej chwili jest za wysoko, czy myślicie, że jest zbyt optymistyczne czekać na spadek poniżej 20$ w ciągu najbliższych miesięcy? Gdzie byście zdecydowali się wejść?

Cześć, Wydaje mi się, że srebro nie spadnie poniżej 20 USD tak szybko. Raczej w ciągu najbliższych miesięcy będzie dalej zmierzać w kierunku poziomu 30 USD. Ale to tylko moje zdanie! Ponadto spadek cen miał wiele wspólnego z lekkim wzrostem wartości USD. Jednak teraz również stracił na wartości. Jeśli naprawdę chcesz zobaczyć, kiedy możesz tanio kupić srebro, sprawdź wykres ceny srebra w euro, nie w USD. W końcu będziesz płacić w euro Tutaj znajdziesz kilka wykresów do przejrzenia kursów złota i srebra: Wykresy złota i srebra. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata