Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy mogę zmienić liczbę kilometrów w ubezpieczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drog Forum, zarejestrowaliśmy drugi samochód w naszym ubezpieczeniu samochodowym, ale głównie korzysta z niego nasz syn. On uczęszcza na naukę zawodu w południowych Niemczech i głównie używa samochodu do podróży do szkoły zawodowej i do naszego domu. Zakładaliśmy, że będzie miał wyższy roczny przebieg. Okazuje się jednak, że tego nie osiąga, co zazwyczaj powinno prowadzić do obniżenia składki. Czy możemy zgłosić naszemu ubezpieczycielowi niższy przebieg? Przecież nie możemy dostarczyć dokumentu potwierdzającego. A jeśli tak, to w jaki sposób? Pozdrowienia, Schrotti

Napisany przez PI112
Cześć Schrotti, proszę skontaktować się z odpowiednim przedstawicielem/pośrednikiem/agencją. Powiadom go o niższym przebiegu samochodu. Mogę jedynie udzielić informacji na temat sposobu postępowania w naszej firmie. Niższy przebieg będzie obowiązywał od dnia zgłoszenia do nas, a saldo będzie obliczane do końca okresu płatności. Saldo składki zostanie wypłacone na Twoje konto. Nie musisz w tym momencie dostarczać żadnego dowodu, ewentualnie pod koniec roku może pojawić się zgłoszenie przebiegu, które pozwoli sprawdzić, czy faktyczny przebieg pokrywa się z podanym. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Gerd
Cześć Świadectwo, jeśli jest wymagane, można najłatwiej uzyskać w warsztacie. Przegląd, kontrola techniczna lub cokolwiek innego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata