Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Możliwość finansowania

Napisany przez Gina06
Cześć, jestem zadowolony, że znalazłem to forum i chciałbym prosić o Waszą radę. Chcielibyśmy skorzystać z obecnie korzystnych stóp procentowych i rozpocząć budowę domu, zdecydowaliśmy się na budowę domu pod klucz. Jednak teraz pojawia się problem - nasza aplikacja o dofinansowanie została odrzucona, a teraz problemem są nasze zobowiązania w wysokości 18000 €, co uniemożliwiłoby nam dalsze działania. Czy istnieje może jakieś inne rozwiązanie? Nasze miesięczne dochody netto wynoszą 2800 € wraz z dodatkiem rodzinym, a ja jestem na urlopie wychowawczym i zarabiam 800 €. Mamy 2 dzieci i planowanie rodziny jest zakończone. Oboje pracujemy w sektorze publicznym. Kwota finansowania wynosiła 245000 €. Nie posiadamy kapitału własnego z powodu nieruchomości, która okazała się klapą, ale została już sprzedana. Nie ma negatywnych wpisów w rejestrze dłużników. Czekam na wasze odpowiedzi.

Napisany przez Gina06
Czy ktoś ma odpowiedź lub coś do przekazania??

Napisany przez Thorsten
Cześć Gina06, Udzielenie szybkiej odpowiedzi nie jest takie proste. Jak na pewno już przeczytał/aś, istnieją różne koncepcje dotyczące budowy finansowania, zwłaszcza gdy dostępne są tak niewielkie dane jak w Twoim przypadku. Aby rozwiązać tę sprawę poprawnie, potrzebujemy więcej informacji... Jest o wiele łatwiej porozmawiać przez telefon...

Napisany przez Gina06
Cześć Thorsten, niestety nie wiedziałem, jakie informacje są jeszcze ważne. Myślałem, że mam wszystko. Jakie informacje jeszcze brakuje?

Napisany przez Thorsten
Proszę wysłać mi e-mail lub skorzystać z formularza kontaktowego na stronie einfachfinanzieren - Finanzierungen, Kredite, Darlehen - Start , a ja wyślę Państwu nośnik danych z wymaganymi informacjami. Publikowanie wszystkich informacji tutaj na pewno nie leży w Państwa interesie. Jednak bez rzeczywistych danych nie można dokonać konkretnych obliczeń.

Napisany przez Gina06
Warto zauważyć, że suma finansowania obejmuje wszystko. Działka: 72 832 €, powierzchnia 569 m² Dom: 123 000 € (Dom do wykończenia wraz z pakietami wykończeniowymi), 147 m² powierzchni mieszkalnej zgodnie z normami DIN Koszty związane z budową oraz koszty dodatkowe związane z zakupem, bez prowizji dla pośrednika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata