Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Co się dzieje z finansowaniem samochodu po wypadku?

Napisany przez ADMCI4
Kupiłem samochód dwa lata temu i sfinansowałem go przez bank autosalonu. Finansowanie miało zwykle trwać jeszcze trzy lata. Niestety, w zeszłym miesiącu miałem wypadek samochodowy, którego niestety sam byłem sprawcą. ubezpieczenie komunikacyjne wzięło na siebie koszty naprawy w warsztacie. Niemniej jednak wartość samochodu teraz nie jest już taka wysoka. Czy teraz może się zdarzyć, że bank samochodowy zażąda ode mnie dodatkowego zabezpieczenia dla pozostałej części kredytu, który jeszcze pozostaje? Czy to teraz ryzyko, które musi ponieść bank samochodowy?

Re: Co się dzieje z finansowaniem samochodu po wypadku?

Napisany przez Gerd
Cześć Bank nie ponosi żadnego ryzyka. Ponoszą je oni. Jeśli w wyniku kolejnego wypadku samochód ulegnie całkowitemu zniszczeniu lub zostanie skradziony, muszą zwrócić bankowi wartość, która pozostaje do spłaty, niezależnie od wartości rynkowej auta. W takim przypadku warto rozważyć dodatkowe ubezpieczenie GAP w ubezpieczeniu samochodu. Tutaj ubezpieczenie pokrywa różnicę między wartością księgową a wartością rynkową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata