Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy Sparkassen są naprawdę tak drogie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, od wielu lat mam konto w Sparkassie w pobliżu i nie korzystałem z żadnego innego banku. Jest to dla mnie wygodne, a także chciałbym wspierać lokalne przedsiębiorstwa. Ostatnio jednak trafiłem na artykuł, z którego wynika, że Sparkasse jest bardzo droga zarówno w prowadzeniu konta, jak i w odsetkach od debetu. Może to być prawda w porównaniu do tzw. banków internetowych, ale czy jest tak także w porównaniu do innych banków stacjonarnych? Tak naprawdę jestem zadowolony z mojej Sparkasse, ale oczywiście nie chcę wydawać więcej pieniędzy niż konieczne. Pozdrowienia Roman

Re: Czy Sparkassen są naprawdę tak drogie?

Napisany przez ProperSoul
Cześć Romanie, jak pewnie wiesz, istnieje wiele regionalnych oddziałów Sparkasse, a nie jedna jedyna Sparkasse. Każda z tych oddziałów ma własne cenniki opłat. Moja lokalna Sparkasse pobiera na przykład 4 euro miesięcznie za zwykłe konto rozliczeniowe. Jeśli prowadzisz swoje konto online, kosztuje to 2 euro, ale za każdą papierową przelew - 1 euro opłaty. Sparkassen zazwyczaj nie są tanie, ale mogłoby być jeszcze drożej. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata