Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy zawsze można dokonywać dodatkowych spłat kredytu hipotecznego?

Napisany przez ADMCI4
Szanowni użytkownicy forum, moja żona i ja chcielibyśmy kupić Dom i obecnie szukamy odpowiedniego finansowania. W sumie nie powinno to być żadnym problemem. Jednak interesuje mnie teraz pytanie, czy zasadniczo zawsze jest możliwe dokonanie dodatkowej spłaty w przypadku takiego kredytu hipotecznego. Ponieważ otrzymuję dość wysoką premię świąteczną, mógłbym regularnie wpłacać większą kwotę na konto kredytu w grudniu. Jednak słyszałem, że istnieją różne warunki odnośnie do tego. Niektóre banki wydają się odrzucać możliwość dodatkowej spłaty, chociaż w zasadzie nie powinny. Kto może dokładnie wytłumaczyć mi, do czego mam prawo i jakie warunki muszą być spełnione? Batman

Re: Czy zawsze można dokonywać dodatkowych spłat kredytu hipotecznego?

Napisany przez Thorsten
Cześć Batman jak doszedłeś do wniosku, że banki nie mogą wykluczyć dodatkowej spłaty? Ogólnie obowiązuje w Niemczech zasada swobody umów, co oznacza, że umowy między stronami mogą być negocjowane swobodnie. Jeśli bank proponuje ci ofertę bez dodatkowej spłaty, to nie musisz jej przyjmować - obowiązuje to samo w drugą stronę. Banki zazwyczaj oferują dodatkowe spłaty standardowo. Różni się jedynie kwota i minimalna wpłata.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata