Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy muszę pracować poniżej swojego poziomu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Ponieważ uważam to forum za bardzo kompetentne, chciałbym poznać waszą opinię. Mam ukończone studia z zakresu pracy socjalnej oraz wykształcenie jako fizjoterapeutka. Niestety, ponieważ miałam tylko umowę terminową, teraz jestem bezrobotna. Urząd Pracy chce mnie jednak przekwalifikować na pracownika biurowego, gdzie miałabym wykonywać głównie prace telefoniczne. Ogólnie rzecz biorąc, jest to w porządku, ale obawiam się, że po pewnym czasie będę miała coraz gorsze szanse znalezienia pracy w moich zawodach. Dlatego wolałabym kontynuować poszukiwania, zamiast teraz pochopnie przyjmować pracę biurową. Czy stracę w ten sposób prawo do zasiłku dla bezrobotnych? Pozdrowienia, Nadja

Napisany przez 2Bolitho
Warunki uzyskania zasiłku dla bezrobotnych nie są mi dokładnie znane, dlatego nie jestem w stanie ocenić, kiedy grozi Ci ewentualne zawieszenie zasiłku. Pomogłem już wielu znajomym w poszukiwaniu pracy i uważany jestem w swoim otoczeniu za eksperta ds. poszukiwania zatrudnienia. Dlatego polecam Ci przyjąć dowolną akceptowalną pracę i traktować to jako okazję do jeszcze intensywniejszego poszukiwania pracy w dziedzinie, w której naprawdę chcesz pracować. Długie okresy bez zatrudnienia są obecnie raczej akceptowane, ale nie sprawiają dobrego wrażenia na nowym pracodawcy. Może istnieje także możliwość samozatrudnienia!? Subwencja na rozpoczęcie własnej działalności od Urzędu Pracy jest bardzo atrakcyjna. Byłaby to także okazja do uniknięcia pracy biurowej.

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Ponieważ pomogłem wielu znajomym w poszukiwaniu pracy i jestem uważany w swoim środowisku za osobę kontaktową w sprawach związanych z poszukiwaniem pracy, zalecam Ci przyjęcie każdej odpowiedniej pracy i potraktowanie tego jako okazji do jeszcze intensywniejszego poszukiwania pracy w dziedzinie, w której naprawdę chcesz pracować.
§ 121 SGB III Do przyjęcia pracy Dla Nadja70 szczególnie interesujący może być punkt (5). Cytat Bolitho Być może istnieje również możliwość samozatrudnienia!? Dotacja na rozpoczęcie działalności gospodarczej od Agencji Pracy jest bardzo atrakcyjna. No cóż, to ma swoje ograniczenia: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=3162#pos t37463

Napisany przez 2Bolitho
Dotacja na rozpoczęcie działalności – Wikipedia Do 24 000 EUR, nieodpłatna i również możliwa praktycznie po zakończeniu ALG I. Wydaje mi się to całkiem niezłe. Nie wiem, dlaczego sądzisz, że jest to ograniczone...

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Gründungszuschuss ? Wikipedia Bis zu 24.000 EUR niezwracalne, możliwe także po zakończeniu otrzymywania ALG I. Myślę, że to całkiem nieźle.
Soweit die Theorie. Cytat Bolitho Nie wiem, dlaczego myślisz, że to się mieści w granicach... Oto praktyka (moja trzecia próba od końca 2004 roku): https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=37463 Rozumiem, dlaczego ciągle trudno mi zachować obiektywizm? I odnośnie Twojego podpisu: Login ? ubuntuusers.de

Napisany przez 2Bolitho
Nie przeczytałem wszystkiego. Przykro mi jednak, jeśli ktoś miał złe doświadczenia. Pół roku temu pomagałem przyjacielowi w złożeniu wniosku. Wszystko poszło gładko.

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Przed szóstoma miesiącami pomagałem koledze w złożeniu wniosku. Wszystko poszło gładko.
No cóż, pewnie nie w tych instytucjach, które są odpowiedzialne za moje sprawy. Cytat od Bolitho Nie przeczytałem wszystkiego. Przykro mi, jeśli ktoś miał złe doświadczenia. Nie musisz mi współczuć, proszę przeczytaj to. Regularnie brakuje mi drobnych środków, żeby uzyskać dostęp do własnych środków, to już musi się skończyć.

Napisany przez 2Bolitho
Nie, nie zrobię tego. ... Znajdź sposób na zrealizowanie swojego marzenia bez żadnych kłopotów. Nawet jeśli jest to niewygodne. Kwestionuj wszystko i spróbuj znaleźć inne rozwiązanie. ... To jest informacja zwrotna. Chce Ci powiedzieć: Nie w ten sposób! To od Ciebie zależy, aby znaleźć odpowiedni sposób.

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Nóż, nie zrobię tego. ... Znajdź sposób na osiągnięcie swojego marzenia bez korzystania z drobnych usług. Nawet jeśli jest to niewygodne . Kwestionuj wszystko i spróbuj zrobić to w inny sposób. To jest opinia.
Jednak słaba opinia. Ale zrozumiałe, jeśli sądzisz, że postrzegamy świat tylko przez filtr percepcji. Twój jest taki: Kwestionuję wszystko. Witaj na mojej osobistej liście wymówek, niestety zajmuje ona ostatnie, 67 miejsce na 67 - po latach zawsze przychodzi kolejna. Dziwnym trafem w ostatnim czasie tylko od ludzi takich jak ty, dla których pomaganie mi byłoby łatwe. Na wzajemną korzyść i w interesie wielu. Więc zaoszczędź sobie w przyszłości swoje miłe słowa - jesteś największym egoistą, na jaki ostatnio trafiłem.

Napisany przez 2Bolitho
Świetny pomysł z Twoją sygnaturą. Stwórz zatem piękny, nowy i przejrzysty wątek. Co masz na myśli mówiąc o złej opinii? Czy jest zła, ponieważ nie spełnia Twoich oczekiwań? Zła to tylko kategoria, którą sami sobie wykreowujemy. Dla mnie zła opinia to taka, z której nie mogę się niczego nauczyć, niezależnie czy jest ona pozytywna czy negatywna. Nie kwestionuję wszystkiego. To jest różnica. Przypisuję wszystko moim decyzjom i zastanawiam się, w jaki sposób mogę działać inaczej. W ten sposób biorę pełną odpowiedzialność za moje działania, ponieważ ostatecznie wszystko opiera się na moich decyzjach. Pomoc dla samej pomocy prowadzi do uzależnienia. Próbuję pomóc właśnie Tobie. Ale na sposób trwały. Jeśli nie znajdziesz rozwiązania sam i nie opracujesz solidnego planu dotyczącego Twojej drogi do sukcesu, wkrótce znów będziemy tutaj. Każda kolejna rada lub inwestycja w Ciebie sprawią, że staniesz się bardziej uzależniony. Staram się pomóc Ci na równych zasadach. To nie jest łatwa droga, wiem. Ale warto!!

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Jak rozumiesz to złe odbicie? Czy jest złe, ponieważ nie poszło tak, jak byś chciał?
Nie, dlatego że przychodzisz do mnie z tymi zwykłymi wymówkami. Cytat Bolitho Dla mnie złe odbicie to takie, z którego nie mógłbym niczego się nauczyć, niezależnie od tego, czy odbicie jest pozytywne czy negatywne. I z tego właśnie niczego się nie nauczę, właśnie dlatego. Zawsze to samo: Ten, kto chce mi pomóc, nie może – ten, kto mógłby, nie chce. Cytat Bolitho Przypisuję wszystko do moich decyzji Mogłbyś to robić, gdybyś był Robinsonem na swojej wyspie, ale nie w naszym złożonym świecie. Cytat Bolitho Pomoc dla samej pomocy sprawia, że stajesz się zależny. Zgadza się, dlatego też nie chcę pomocy dla samej pomocy, ale kilka groszy zostanie od razu zwrócone z odsetkami. Cytat Bolitho Próbuję ci właśnie pomóc. Ale trwale. Nie, nie wychodzi dobrze (ale z F jak Tata). Cytat Bolitho Jeśli sam nie dojdziesz do rozwiązania i nie opracujesz solidnego konceptu swojej własnej drogi do sukcesu, To już dawno ustalone, i brakuje mi tylko... nie powtórzę tego już raz. Cytat Bolitho Próbuję pomóc ci na równi. Nie, raczej z góry - stawiasz się tak, jakbyś musiał mi wytłumaczyć najbardziej podstawowe rzeczy, podczas gdy sam jeszcze nie rozumiesz podstawowego problemu (przynajmniej udajesz). A tak naprawdę jest to takie proste. Cytat Bolitho To nie jest łatwa droga, wiem. Nie, to droga dlaczego robić prosto, skoro można zrobić to problematycznie, po siedmiu i pół roku walki o oczywistości trzy razy dziennie mam już serdecznie dość, czy ja się jasno wyraziłem? Cytat Bolitho Ale opłaca się!! Tylko to, co byłoby opłacalne, to stosunkowo marżowy zaliczkę, którą niektórzy by oleśnili, a której od razu zwróciłbym z odsetkami. Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że nikogo nie znudziłem powtarzając tę historię.

Napisany przez 2Bolitho
Bez słów. Ale o to właśnie mi chodzi. Stajemy sobie na drodze i szukamy winy u innych (albo okoliczności).

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Stajesz sobie na drodze i szukasz winy u innych (lub okoliczności).
Musisz wymyślić sobie nowe wymówki. Jak już wspomniałem, przez lata uzbierało mi się 66. Teraz brakuje już tylko: Ty wszystko osiągnąłeś samodzielnie, nigdy nie potrzebowałeś innych ludzi.

Napisany przez 2Bolitho
Och tak, używałem wielu innych ludzi. Ale proszę wrócić do tematu Czy muszę pracować poniżej mojego poziomu?. Jeśli chcesz kontynuować rozmowę o sobie lub o mnie, powinniśmy to zrobić gdzie indziej.

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Oh tak, użyłem wielu innych ludzi.
Na, proszę. Zitat von Bolitho Ale proszę, wróćmy do tematu Czy mam pracować poniżej mojego poziomu?. Jeśli chcesz kontynuować rozmowę o sobie albo o mnie, powinniśmy to zrobić w innym miejscu. Ani o tobie, ani o mnie - poza tym, że ja także chcę pracować na moim poziomie.

Napisany przez 2Bolitho
wodim pisze: Ani o tobie, ani o mnie - mówię to tylko dlatego, że chcę pracować na moim poziomie.
Co Cię powstrzymuje? Tutaj znajdziesz więcej informacji: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=37553

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: Tutaj jest kontynuacja: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=37553
Byłoby pięknie. :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata