Bolitho pisze:
Jak rozumiesz to złe odbicie? Czy jest złe, ponieważ nie poszło tak, jak byś chciał?
Nie, dlatego że przychodzisz do mnie z tymi zwykłymi wymówkami.
Cytat Bolitho
Dla mnie złe odbicie to takie, z którego nie mógłbym niczego się nauczyć, niezależnie od tego, czy odbicie jest pozytywne czy negatywne.
I z tego właśnie niczego się nie nauczę, właśnie dlatego. Zawsze to samo: Ten, kto chce mi pomóc, nie może – ten, kto mógłby, nie chce.
Cytat Bolitho
Przypisuję wszystko do moich decyzji
Mogłbyś to robić, gdybyś był Robinsonem na swojej wyspie, ale nie w naszym złożonym świecie.
Cytat Bolitho
Pomoc dla samej pomocy sprawia, że stajesz się zależny.
Zgadza się, dlatego też nie chcę pomocy dla samej pomocy, ale kilka groszy zostanie od razu zwrócone z odsetkami.
Cytat Bolitho
Próbuję ci właśnie pomóc. Ale trwale.
Nie, nie wychodzi dobrze (ale z F jak Tata).
Cytat Bolitho
Jeśli sam nie dojdziesz do rozwiązania i nie opracujesz solidnego konceptu swojej własnej drogi do sukcesu,
To już dawno ustalone, i brakuje mi tylko... nie powtórzę tego już raz.
Cytat Bolitho
Próbuję pomóc ci na równi.
Nie, raczej z góry - stawiasz się tak, jakbyś musiał mi wytłumaczyć najbardziej podstawowe rzeczy, podczas gdy sam jeszcze nie rozumiesz podstawowego problemu (przynajmniej udajesz). A tak naprawdę jest to takie proste.
Cytat Bolitho
To nie jest łatwa droga, wiem.
Nie, to droga dlaczego robić prosto, skoro można zrobić to problematycznie, po siedmiu i pół roku walki o oczywistości trzy razy dziennie mam już serdecznie dość, czy ja się jasno wyraziłem?
Cytat Bolitho
Ale opłaca się!!
Tylko to, co byłoby opłacalne, to stosunkowo marżowy zaliczkę, którą niektórzy by oleśnili, a której od razu zwróciłbym z odsetkami.
Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że nikogo nie znudziłem powtarzając tę historię.