Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy mogę sfinansować swoją nieruchomość tylko przez bank?

Napisany przez ADMCI4
Kilka lat temu kupiliśmy Dom z lat 60. Obecnie prawie wszystko jest zniszczone i musimy pilnie przeprowadzić kilka działań modernizacyjnych. Wtedy finansowaliśmy się w DKB i ogólnie byliśmy zadowoleni. Niemniej jednak chcielibyśmy wiedzieć, czy kredyt na modernizację dachu, ogrzewania itp. musimy znowu zaciągnąć tylko w DKB, czy też możemy się ponownie poinformować i wybrać dowolnie. Być może istnieją tańsi dostawcy. Czyli czy jesteśmy teraz związani z DKB, czy te finansowania nie muszą się odbywać w jednym miejscu?

Napisany przez 2Bolitho
Cześć, nie, nie jesteś związany. Byłoby to jeszcze piękniejsze, w końcu mamy w Niemczech wolność umów. Jeśli istnieją jeszcze zastawy hipoteczne: W zależności od wpisu w księdze wieczystej i pożądanej wysokości kredytu modernizacyjnego, może się zdarzyć, że będziesz musiał/ powinieneś negocjować z DKB, aby usunąć część zastawu hipotecznego (w końcu pożyczki zostały w dużej części spłacone), aby bezpieczeństwo nowego kredytodawcy było wartościowsze. Oczywiście można to uniknąć, wracając ponownie do finansowania za pośrednictwem DKB.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bolitho, kto chciałby być na drugim miejscu po DKB w księdze wieczystej?? Zwłaszcza z kwotą pożyczki, która powinna być bardzo niska? Jak drogi będzie ten kredyt? Nawet jeśli mam tylko 50% obciążenia, jako bank nie mogę uzasadnić udzielenia kwoty między 10 000 a 30 000 euro. Mamy tutaj kredyt na modernizację wydany przez duży niemiecki bank bez zastawu na 8 lat z oprocentowaniem 3,75% nominalnie, a następnie na 5 lat z oprocentowaniem 1,95%. Po 13 latach pożyczka zostanie spłacona, a miesięczne obciążenie wyniesie około 85 euro za każde 10 000 euro!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata