Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków pasażerów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe, Właśnie dostałem prawo jazdy i kupiłem sobie mały samochód. Oczywiście, potrzebuję na pewno ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, a dla bezpieczeństwa chciałbym też mieć ubezpieczenie AC. Ale jak jest z ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków dla pasażerów? W jakich sytuacjach jest ono aktywowane i ile kosztuje? Czy jest to konieczne? Zazwyczaj jeżdżę sam, czasem zabieram przyjaciół. Kto pokrywa koszty, jeśli ktoś jest ranny w moim samochodzie w wypadku, a ja nie mam takiego ubezpieczenia? Nie chcę ponosić niepotrzebnych kosztów, ale także nie chcę być lekkomyślny. Diabelskie kraby Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrowienia, Stepan

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków pasażerów?

Napisany przez PI112
Cześć Stepanie, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków jest, jak już sam napisałeś, wypłacane po wypadku. Bez względu na to, czy jest to wypadek z własnej winy czy cudzy. Odszkodowanie, itp. pasażerowie otrzymują również od swojej polisy OC lub polisy sprawcy. W przypadku wypadków z własnej winy kierowca nie otrzymuje zapłaty z własnego ubezpieczenia komunikacyjnego. Oznacza to, że ponieważ kwoty w ubezpieczeniu od następstw nieszczęśliwych wypadków są zazwyczaj bardzo niskie, a następnie są dzielone między wszystkich pasażerów, to ubezpieczenie to nie ma sensu. Ogólnie rzecz biorąc ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków jest ważne. Jednak ogólne ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków przyniesie ci o wiele więcej korzyści i zawsze będzie obowiązywać (ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dotyczy tylko auta i jego pasażerów). Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Makler
Dla ciebie ochrona kierowcy ma pewnie większy sens. Ponieważ pasażerowie są ubezpieczeni przez prawo, a kierowca pozostaje na lodzie w przypadku wypadku z jego winy! Ochrona kierowcy oferuje: • Utraty zysków • Odszkodowanie za ból i cierpienie • Świadczenia na wypadek innych szkód (np. przebudowy dla osób niepełnosprawnych, pomoc domowa) • Świadczenia dla pozostałych członków rodziny (np. renta małżonka/dziecka)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata