- śr paź 13, 2010 6:00 pm
Hej,
więc zacznę:
7 lat temu zdałem egzamin na prawo jazdy (w wieku 16 lat, kategoria A1), 2 lata później dostałem pierwszy samochód i zostałam ubezpieczony (ubezpieczenie nr 1), wtedy zostałem sklasyfikowany jako SF2 (w roku 2005). Byłem ubezpieczony tam do 01.01.2009, a na końcu miałem SF6. Przez zmianę samochodu, zmieniłem także pierwsze ubezpieczenie. Od 01.01.2009 roku byłem ubezpieczony z SF6 w Ubezpieczeniu nr 2 aż do 20.05.2010, a na końcu miałem SF7. Nastąpiła kolejna zmiana pojazdu, dlatego zrezygnowałem z Ubezpieczenia nr 2 i zapisałem się na nowo do Ubezpieczenia nr 3. Mam wszystkie klasy SF rocznie czarno na białym przed sobą!
Od tego momentu zaczęły się problemy. ubezpieczenie nr 2 napisało do mnie miesiąc po wypowiedzeniu, że moje zniżki od Ubezpieczenia nr 1 nie zostały jeszcze potwierdzone. Cześć? Przychodzi im to po 1 i pół roku i nagle po moim wypowiedzeniu??? Oczywiście ubezpieczenie nr 3 napisało do mnie, że moja klasa zniżek od Ubezpieczenia nr 2 nie została jeszcze potwierdzona, więc (tymczasowo do wyjaśnienia wszystkiego) zostanę sklasyfikowany jako SF0?!?! Ten list dostałem DZIŚ (październik 2010)!
Obecnie absolutnie nie wiem, co robić i nie wiem, jak mam teraz postąpić. W maju 2010 roku (kiedy podpisałem umowę z Ubezpieczeniem nr 3), zapłaciłem już składkę ubezpieczeniową za ten rok i to z SF7! A teraz chcą ode mnie jeszcze raz podwójną opłatę, ponieważ moje SF nie zostało jeszcze potwierdzone i będę sklasyfikowany jako SF0??? Coś tutaj totalnie nie gra, czyż nie? Mam wszystkie umowy i wszystkie rachunki przed sobą, ale niestety nie liczą się one, jak powiedzieli mi ubezpieczenie nr 2 i nr 3 przez telefon (są to oba ubezpieczenia bezpośrednie), liczy się tylko oświadczenie poprzedniego ubezpieczenia (telefonicznie, czy coś w tym rodzaju).
Przykro mi, ale naprawdę nie wiem, co mam teraz robić! Może ktoś ma tutaj pomysł, jak kontynuować? Dlaczego nagle pojawiają się takie niejasności? Szczególnie tak nagle po wypowiedzeniu?
Proszę o pomoc! :-(
Pozdrowienia,
RoccoStan