Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy potrzebuję zabezpieczenia przy kredycie ratalnym?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ właśnie się przeprowadziłam, a ze starego umeblowania prawie nic nie mogłam już wykorzystać, muszę pilnie wziąć kredyt i kupić nowe meble, zwłaszcza nową kuchnię. Niestety, poza moją pensją w wysokości 1700 euro netto każdego miesiąca, nie mam żadnych zabezpieczeń. Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że jej bank odrzucił wniosek o kredyt, ponieważ też nie mogła przedstawić żadnych zabezpieczeń. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy ja czy bank zawsze potrzebują jakiegoś zabezpieczenia przy zwykłym kredycie ratalnym.

Re: Czy potrzebuję zabezpieczenia przy kredycie ratalnym?

Napisany przez 2Bolitho
Nie, nie potrzebuje tego. Powinieneś przedstawić im swoją sytuację finansową, porównać wszystkie przychody i wydatki. Na koniec powinien pozostać dodatni bilans, który pozwoli na spłatę kredytu. Proszę zwrócić uwagę przy wydatkach na oszczędności na auto, naprawy, wakacje itp. Należy również uwzględnić kwotę oszczędnościową na budowę kapitału. Twoje główne konto bankowe pokaże, czy wszystko się zgadza. Zewnętrzna instytucja kredytowa sprawdzi Twoje dane na podstawie określonych tabel dotyczących kosztów utrzymania i/lub (za Twoją zgodą) uzyska informacje bankowe od Twojego głównego banku. Oczywiście, Twoja historia kredytowa w Schufa powinna być w porządku, a konto bieżące powinno być prowadzone na zasadzie salda dodatniego. Dlaczego kredyt został odrzucony przez Twoją przyjaciółkę, trudno jest ocenić to z daleka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata