Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Doradztwo finansowe I-FB Hilpoltstein

Napisany przez Peterson
Szanowni Członkowie Forum, niedawno poznałem I-FB Finanzberatung Hilpoltstein GmbH za pośrednictwem przyjaciółki. Po dłuższym wachaniu i zważając na to, że moja znajoma również jest klientką, postanowiłem zostać ich klientem. Podpisałem umowę na Rürup-Vertrag i plan funduszy (Bank zweiplus, nazywany strategiefonds W). Teraz znowu mam wątpliwości, czy to była dobra decyzja. Powody: - moja przyjaciółka w zupełnie innej sytuacji rodzinnej (młodsza, singielka, dobrze zarabiająca w porównaniu z osobą w wieku 40 lat, z rodziną, dobrze zarabiającą) otrzymała dokładnie ten sam produkt. - trudno znaleźć cokolwiek o wyżej wymienionej firmie w internecie. Wszystko poza stroną główną jest praktycznie puste. - po bliższej analizie fundusz zdaje się rozwijać tylko umiarkowanie, pomimo boomu na giełdzie, cel oszczędzania jest bardzo daleko (25 lat). Czy ktoś mógłby podzielić się własnymi doświadczeniami z i-fb? A może coś na temat funduszu? Ja sam nie jestem ekspertem finansowym. Dziękuję bardzo, Pete -

Re: Doradztwo finansowe I-FB Hilpoltstein

Napisany przez 2Bolitho
Z doświadczenia na niestety nie mogę się doinformować, przynajmniej nie z tym partnerem. Ale to, co mnie zawsze fascynuje, to fakt, że ludzie kupują rzeczy, którymi nie zajmują się z wyprzedzeniem. Nikt nie wpadłby na pomysł pójścia do nieznanego salonu samochodowego z nieznaną marką i zakupienia i ubezpieczenia samochodu. W przypadku inwestycji finansowych oraz ubezpieczeń, wydaje się, że jest to na porządku dziennym. Trudno ocenić, czy dostała Pani odpowiedni produkt z oddali. W przypadku umów emerytalnych chodzi zazwyczaj o ponoszone koszty i opłaty, które długoterminowo mogą zmniejszyć niewielkie majątek i wpłynąć na wyniki. Umowa o oszczędzanie w funduszach inwestycyjnych będzie mieszanką różnych funduszy, które zostały zebrane. Dokładne zestawienie oraz opłaty (koszty prowadzenia konta, opłaty zarządzania oraz prowizje sprzedażowe itp.) byłyby pomocne. Na podstawie tych informacji można by było coś więcej powiedzieć o jakości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata