Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy dzieci mogą być również ubezpieczone zdrowotnie przez rodziców przybranych?

Napisany przez ADMCI4
Przed niespełna rokiem poznałem moją dziewczynę, która ma dwójkę dzieci z pierwszego małżeństwa. Obecnie żyjemy razem i dzieci praktycznie nie mają już kontaktu z ich ojcem. Ponieważ moja dziewczyna i ja spodziewamy się własnego dziecka, na pewien czas nie będzie pracować i zostanie w domu. Nasze dziecko zostanie wtedy objęte moją ubezpieczeniem zdrowotnym. Czy istnieje możliwość, aby również oba inne dzieci były przez mnie ubezpieczone, czy będą musiały być ubezpieczone przez biologicznego ojca? Byłoby to dość niewygodne, ponieważ kontakt jest bardzo sporadyczny. Czy warunkiem dla ubezpieczenia rodzinnego jest małżeństwo? Torsten

Re: Czy dzieci mogą być również ubezpieczone zdrowotnie przez rodziców przybranych?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, w jaki sposób obecnie jest ubezpieczony/-a Twój/Twoja partner/ka życiowy/a? Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata