Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie mogę ubiegać się o kartę kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Nigdy nie miałem karty kredytowej, dlatego moje pytanie może brzmieć trochę głupio. Karta kredytowa to nie to samo co karta debetowa, którą otrzymuje się od banku po otwarciu konta. Chciałbym teraz mieć taką kartę, ponieważ chcę zabrać ją ze sobą na wakacje, które planuję na początku listopada w Azji. Kto może mi powiedzieć, gdzie mogę ubiegać się o kartę kredytową i jaką najlepiej wybrać? Czy muszę pójść do banku, czy mogę zwrócić się gdzie indziej? Pozdrowienia.

Napisany przez 2Bolitho
Cześć, najłatwiej będzie, jeśli skontaktujesz się ze swoim bankiem, który prowadzi Twoje konto osobiste. Najlepiej korzystać z kart Mastercard i/lub Visa, ponieważ są one akceptowane na całym świecie. W przeciwnym razie, praktycznie wszędzie można obecnie otrzymać kartę kredytową. Istnieje wiele darmowych ofert, ale także niektóre z opłatą roczną (które mogą być dla Ciebie interesujące ze względu na zazwyczaj zawarte w nich ubezpieczenia podróżne). Po prostu trochę poszukaj w Internecie.

Napisany przez maxa
Zamówiłem także moją kartę kredytową (Visa) za pośrednictwem mojego banku. Ponieważ wtedy byłem jeszcze studentką (i nadal jestem), nie zapłaciłam opłaty rocznej za pierwszy rok. Dodatkowo dostałam doładowanie w wysokości 20 euro. Co do ubezpieczenia podróżnego: Posiadając studentkreditkarte Visa, jesteś automatycznie ubezpieczony podczas podróży, o ile opłacisz lot swoją kartą kredytową. Miłej zabawy w Azji!

Napisany przez 2Escorpio
maxa pisze: Zamówiłam swoją kartę kredytową (Visa) również przez swojego banka. Ponieważ wtedy byłam studentką (i ciągle nim jestem), nie płaciłam opłaty rocznej za pierwszy rok. Dodatkowo dostałam 20 euro wpisane na konto. Co do ubezpieczenia podróżnego: Karta kredytowa dla studentów Visa automatycznie obejmuje ubezpieczenie podróżne, jeśli opłacisz lot tą kartą kredytową. Miłej zabawy w Azji!
To nie jest do końca prawda... karta dla studentów musi zawierać ubezpieczenie podróżne... nie każda to oferuje. Istnieje także wiele orzeczeń sądowych, które wykazują, że nie jesteś zobowiązany do płacenia kartą, aby ubezpieczenie zadziałało.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata