Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak czas trwania kredytu wpływa na stopę procentową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Ostatnio odwiedzałem kilka banków, ponieważ chciałem dowiedzieć się o kredyt, aby spłacić obecnie wykorzystany debet. Obecnie korzystam z debetu w wysokości 6 500 EUR i płacę za niego bardzo wysokie odsetki. Banki, do których się zwróciłem, zazwyczaj proponowały mi stopę procentową od 8,42 do 9,71% oprocentowania. Chciałem mieć okres kredytowania przez 8 lat, ponieważ bardzo ważna jest dla mnie jak najniższa rata. Czy stopa procentowa byłaby niższa, gdyby okres kredytowania był krótszy, czy może właśnie odwrotnie? Pozdrowienia SwimmerTom

Re: Jak czas trwania kredytu wpływa na stopę procentową?

Napisany przez 2Bolitho
Stopa procentowa jest przede wszystkim wskaźnikiem, jak banki oceniają swoje ryzyko. W Twoim przypadku niestety jest bardzo wysokie. Przypuszczam, że okres kredytowania nie będzie mieć dużego znaczenia. Nawet przy okresie 12 miesięcy nie zaoferują Ci oprocentowania w wysokości 4-6%. Być może będzie o 1-1,5% niższe. Porównaj swoje aktywa i zobowiązania. W idealnej sytuacji wartość majątku powinna przewyższać długi. Następnie zestaw wszystkie przychody z wydatkami (wydatki na odsetki od debetu możesz teraz wykluczyć). Mam nadzieję, że zostanie duży dodatni wynik. :-) Nie zapomnij o wydatkach na rezerwy na naprawy, nowy samochód lub wakacje. Należy również uwzględnić kwotę oszczędności na budowę majątku. To, co pozostanie, to wolne środki. Możesz je ustawić jako maksymalną kwotę spłaty kredytu. Następnie przedstaw to koncepcję jedną z banków. Będą one porównywać liczby z własnymi tabelami i Twoim dotychczasowym zachowaniem, ale przynajmniej zobaczą, że nadzorujesz swoje finanse. Co mówi Twoja historia w Biurze Informacji Kredytowej? Na pewno warto też na to zwrócić uwagę. Jeśli nic nie wyjdzie, trzeba ugryźć kwaśne jabłko i zapłacić dopłatę za ryzyko. Po kilku latach sytuacja finansowa się ustali, a dostaniesz korzystną ofertę kredytu na swoje plany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata