Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy kasa emerytalna podlega zwykłemu dziedziczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Cieszę się, że wreszcie znalazłem kompetentne forum, do którego mogę zwrócić się z moim pytaniem! Od wielu lat zarówno mój pracodawca, jak i ja wpłacamy składki do funduszu emerytalnego, z którego powinienem otrzymywać miesięczne wypłaty w wieku emerytalnym. W ciągu lat udało mi się uzbierać ładną sumę, która dobrze uzupełni moją ustawową emeryturę. Co jednak stanie się z tymi pieniędzmi, jeśli nie dożyję w ogóle osiągnięcia wieku emerytalnego? Czy pieniądze z funduszu emerytalnego w całości trafią do mojej żony, czy też odziedziczą je moje dzieci zgodnie z ustawową kolejnością dziedziczenia? Czy istnieje sposób, aby to wykluczyć? Chciałbym, aby ta emerytura korzystała wyłącznie mojej żonie, jeśli mnie wtedy nie będzie już wśród żywych. Pozdrowienia

Re: Czy kasa emerytalna podlega zwykłemu dziedziczeniu?

Napisany przez neugierig
Cześć PrinzKlaus, to zależy od konkretnego kształtowania umowy. Wszystko jest możliwe. Trzeba po prostu przeczytać umowę i warunki. Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami od insidersów jak oszczędzać | Popełnić błąd, ale go nie poprawić - dopiero to jest prawdziwy błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata