Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy akcje mogą być przepisywane?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Kilka lat temu ja i mój brat odziedziczyliśmy od naszej mamy kilka akcji. Ponieważ mój brat miał wtedy problemy z urzędem skarbowym, akcje pozostały w moim rachunku. Jednak w międzyczasie sprzedałem wszystkie moje akcje i chcę także zlikwidować rachunek. Mój brat mógłby teraz przenieść te akcje na swoje imię. Czy istnieje możliwość zmiany właściciela akcji, czy muszę je sprzedać, a on musiałby zdobyć nowe? Teoretycznie byłoby to możliwe, ponieważ cena powinna być dość zbliżona, i chcielibyśmy to zrobić jak najszybciej. Jednakże druga opcja jest znacznie łatwiejsza, więc wolimy się tego trzymać. Z góry dziękujemy...

Re: Czy akcje mogą być przepisywane?

Napisany przez 2Bolitho
W przypadku akcji na okaziciela jest to możliwe. Najprostszym rozwiązaniem byłoby, gdy obydwie strony miały konto u tego samego dostawcy. Możliwe jest jednak także inne rozwiązanie. Najlepiej skonsultować się z bankami prowadzącymi konta. Powiedzą Wam, co zrobić i ile to będzie kosztować. Nie dajcie się zwariować, czasem sami nie są do końca pewni, jak to zrobić. To nie jest codzienna sprawa. W przypadku akcji na okaziciela nie jest to takie proste.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata