- czw mar 16, 2006 1:30 pm
Monotonne? Rynek stoi, bez kierunku, nie wiadomo co gdzie jak. Moje listy zadań zawsze pokazują jednak kilka ciekawostek:
SwissSteel raportował dane finansowe i podniósł dywidendę. Wzrósł z 44 na 48 i właśnie dziś osiągnął 53. Trudno określić sprawiedliwą wycenę.
Zehnder osiąga w słabym rynku szybko poziom 2000 CHF. Radzi sobie dzielnie w trudnych warunkach rynkowych, a jego wyniki kursowe mnie zaskakują. Nie było mowy o niższej cenie zakupu.
Christ Water Technology (CH-Christ&Austria) ruszył do góry z 9/10/11 € po długim okresie stagnacji. Brak jest komunikatów/ informacji. Kilka czas temu Manfred zwrócił uwagę na tę wartość.
Być może powinienem jeszcze wspomnieć o części gry Converium, który dziś ponownie wzrósł o 6%, ale trzymam się z dala od tej firmy, radosnego pokera z Martinem Ebnerem? Nie mogę oszacować Converium, bilans jest zbyt zagmatwany, a ciągle zmieniające się kierownictwo budzi moje obawy.
Hexagon dzisiaj rośnie w Szwecji o 6%, interesujące, że kurs jest prawidłowo korygowany na certyfikacie SWX! Gratuluję twórcom rynku SWX. Kursy Hexagon na europejskich giełdach nie są ustawiane poprawnie. Muszę jeszcze sprawdzić, jaki jest powód. Okazuje się, że około 100 pracowników przejętego Leica Geosystems ma zostać zwolnionych.
Obecnie niestety nie posiadam żadnej z tych wartości, szkoda.