Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nudne?

Napisany przez 2cybercrash
Monotonne? Rynek stoi, bez kierunku, nie wiadomo co gdzie jak. Moje listy zadań zawsze pokazują jednak kilka ciekawostek: SwissSteel raportował dane finansowe i podniósł dywidendę. Wzrósł z 44 na 48 i właśnie dziś osiągnął 53. Trudno określić sprawiedliwą wycenę. Zehnder osiąga w słabym rynku szybko poziom 2000 CHF. Radzi sobie dzielnie w trudnych warunkach rynkowych, a jego wyniki kursowe mnie zaskakują. Nie było mowy o niższej cenie zakupu. Christ Water Technology (CH-Christ&Austria) ruszył do góry z 9/10/11 € po długim okresie stagnacji. Brak jest komunikatów/ informacji. Kilka czas temu Manfred zwrócił uwagę na tę wartość. Być może powinienem jeszcze wspomnieć o części gry Converium, który dziś ponownie wzrósł o 6%, ale trzymam się z dala od tej firmy, radosnego pokera z Martinem Ebnerem? Nie mogę oszacować Converium, bilans jest zbyt zagmatwany, a ciągle zmieniające się kierownictwo budzi moje obawy. Hexagon dzisiaj rośnie w Szwecji o 6%, interesujące, że kurs jest prawidłowo korygowany na certyfikacie SWX! Gratuluję twórcom rynku SWX. Kursy Hexagon na europejskich giełdach nie są ustawiane poprawnie. Muszę jeszcze sprawdzić, jaki jest powód. Okazuje się, że około 100 pracowników przejętego Leica Geosystems ma zostać zwolnionych. Obecnie niestety nie posiadam żadnej z tych wartości, szkoda.

Napisany przez richard100
Jeśli to jest chwila odpoczynku na dalszej drodze do góry, to niech nam będzie... :wink: Ale no cóż, gdyby nie to gdy... Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
Przerwa oddechowa (z lekkim trendem zniżkowym)? Możliwe na marzec. Jednak najpóźniej od kwietnia, myślę raczej o sprzedaży i będę czekać na linii bocznej, aż grubsza korekta minie, a potem wrócę do pełnego zaangażowania. (Zeszły rok jeszcze mi w uszach dzwoni). Kilka działań lub uwag: (Częściowa) sprzedaż Richmont, Esprit, Deutsche Bank i Phonak. Oczywiście chętnie ponownie zainwestuję w każdą z nich. Dzisiaj dość mocno dokupione w Swiss Re (90.70). Za tę cenę na pewno nie zrobię dużego błędu? Na sprzedaż (zaległe): Pozostała część Speedel i Sanofi. Nie ufam im tak bardzo, ale dokładnych informacji nie mam.

Napisany przez Simona
Ja, (Cybercrash) uważam to za nudne. - Konsolidacja? Speedel mam jeszcze (Manfred) i zobaczymy. Ale ogólnie po jutrze i w kwietniu może znowu pójść w górę? :idea: Na pewno zasłużyliśmy na to - wreszcie znowu dobre czasy i rosnące giełdy! Mam dobrą pamięć z lat 2001 do połowy 04. Niepewność, strach i narzekania inwestorów. Coś z niepewności i strachu pozostało - z wyjątkiem młodych giełdowych, którzy nigdy nie zostali tak naprawdę ostudzeni. Dajmy szansę pozytywnemu myśleniu - to może wiele zmienić. A czy nie powinien rosnąć nasz gospodarka?! - :idea: Poza tym: nieco cieplejsza i przyjaźniejsza pogoda nie zaszkodziłaby nam wszystkim - poprawiłaby nastrój i byłaby dobra dla naszego zdrowia psychicznego - i chyba w konsekwencji także dla giełdy. Pozdrowienie słońca (Solarium) Simona

Napisany przez beta
Aabig Wystrzelałem już prawie cały proch. Chiquita i Frozen Food zablokowane. Mała wymiana TiVo się udała, zbierane są dolary na Adobe. ADBE rosną na mojej WL coraz wyżej! Mam nadzieję na przekroczenie poziomu 35. Fedex zbyt wcześnie oddany strzał... Ciągłe transakcje z AAPL, bardzo krótkoterminowe. Tytuł podlega bardzo silnym wahańm intraday :-) Za wcześnie kupiony Adidas, MAX Automation nadal sympatyczny :-) Dodatkowe € trzymane na Fluxx lub Betandwin. Podatki niedługo wpadną do domu, moja maszyna do kawy szaleje, przed nami niespodziewanie duże naprawy samochodu, a mój pies jest nieuleczalnie chory (takie rzeczy lekarze biorą od żywych). Czekają mnie niektóre wydatki w domu. A potem jeszcze Mistrzostwa Świata: Żaden projektor, nie, potrzebny jest telewizor z płaskim ekranem, a nawet bardzo duży. W związku z tym robię to trochę spokojniej i obserwuję, jak moje portfolio utrwala się na zieleni. Na zewnątrz (m.m.) wszystko wydaje się być stabilne i spokojne. Zabawnie jest nudno. Ale właśnie.....naprawdę zasłużyliśmy na spokój ;-) Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata