Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Kto musi prowadzić księżeczkę drogową dla ubezpieczenia?

Napisany przez ADMCI4
Kupiłem samochód dla mojego syna i zarejestrowałem go na siebie, ponieważ on nadal się uczy, ale potrzebuje samochodu do pracy dodatkowej i do podróży do domu. Kiedy rejestrowaliśmy samochód w ubezpieczalni, nie zakładaliśmy, że mój syn będzie nim jeździł tak dużo kilometrów. Ubezpieczyciel odkrył jednak, że jest to więcej niż zakładaliśmy i nałożył na nas wyższą składkę. Ponadto zagroził nam, że możemy być zmuszeni prowadzić kalendarz podróży. Czy to jest zgodne z prawem? Myślałem, że dotyczy to tylko osób prowadzących działalność gospodarczą, które potrzebują samochodu do swojego biznesu. Czy ktoś już o tym słyszał lub nawet prowadzi takie dokumenty?

Napisany przez neugierig
Cześć mieszkańcu miasta, liczba kilometrów pokonywanych rocznie jest istotnym czynnikiem określającym wysokość składki, dlatego może być naprawdę drogo, jeśli na przykład podaje się roczny przebieg 6000 km, a faktycznie pokonuje 15 000 km. W przypadku wypadku zostanie żądana dopłata do wyższej składki i w zależności od towarzystwa ubezpieczeń może być konieczne uiszczenie dodatkowej składki odpowiadającej 1-2 składkom rocznym. W niektórych towarzystwach w takim przypadku może również wzrosnąć udział własny nawet do 2500 €. Nie spotkałem jeszcze wymogu prowadzenia książki podróży. Mogę sobie jednak wyobrazić sytuację, w której miałoby to sens. DA-Direkt pozwala młodym kierowcom korzystać z pojazdu do 5% rocznego przebiegu bez dodatkowej opłaty, jeśli to zostało wcześniej zgłoszone. W takim przypadku towarzystwo może poprosić o udokumentowanie, że młody kierowca nie przekracza tej granicy. W przeciwnym razie nie ma to sensu. Pozdrowienia, frank ____________________________ Mój blog | Informacje na temat ubezpieczeń z cennymi wskazówkami od insidersów na temat oszczędzania | Popełnić błąd i nie skorygować go - to dopiero oznacza popełnienie błędu.

Napisany przez SHW
Aby uzyskać szczegółowy zapis wszystkich przejechanych kilometrów, zaleca się prowadzenie karty przebiegu pojazdu. Taką kartę oferujemy bezpłatnie pod poniższym linkiem: https://www.schuldenhilfswerk.at/download.html Wszystkie czasy podróży, przebiegi, koszty miesięczne i roczne, itp., są obliczane automatycznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata