Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę spłacić kredyt w całości na koniec okresu kredytowania?

Napisany przez ADMCI4
G. Dzień dobry, planuję w najbliższej przyszłości wziąć kredyt na samochód. Nie zdecydowałem się jeszcze, jaki samochód chcę kupić i gdzie chcę go sfinansować. Jednak myślę o wzięciu kredytu, który będę mógł spłacić dopiero pod koniec okresu kredytowania. W ciągu 10 lat otrzymam wypłatę z mojego ubezpieczenia na życie i wtedy będę mógł spłacić cały kredyt. Wolę to, niż regulowanie co miesiąc stałej kwoty. Z tego, co słyszałem, jest to możliwe. Które banki, włącznie z bankami samochodowymi, oferują takie warunki spłaty kredytu? Pozdrowienia

Napisany przez Kristian
Cześć George, oczywiście, jest to możliwe, myślę, że nazywa się to płatnością końcową. Umawiasz się z pożyczkodawcą na wysokość płatności końcowej (czyli ostatniej raty). To mogłoby się również pozytywnie przełożyć na wysokość miesięcznych rat i tym samym na koszty. Nie mogę jednak powiedzieć dokładnie, jak to będzie przebiegać, ale sądzę, że 10-letni okres spłaty kredytu samochodowego + płatność końcowa powinny być możliwe. Generalnie możesz także obniżyć raty poprzez wpłatę zaliczki, modele są zróżnicowane, więc omów to z pożyczkodawcą, on powinien dokładnie to wyjaśnić. Pozdrawiam, Kristian

Napisany przez Kristian
Oh, przepraszam George, nie, sądzę, że spłacisz swoje auto dopiero za 10 lat, więc raczej nie będzie to możliwe. Być może znajdziesz elastycznego dealera, który by ci to umożliwił, ale na pewno doliczy standardowe opłaty i koszty za raty, więc nie ominiesz tego - jeśli w ogóle ktoś zgodzi się na taki sposób płatności. Prawdopodobnie możesz spróbować dążyć do opisanego modelu z ostatnią ratą i starać się minimalizować koszty (niskie miesięczne raty). Będzie to zależało głównie od twoich umiejętności negocjacyjnych, czy i jak to się uda. Pozdrawiam, Kristian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata