Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Wpływ doradcy bankowego na scoring?!

Napisany przez De.Vise
Cześć, mam pytanie, które dla niektórych może brzmieć dziwnie, ale obecnie jest ono dla mnie istotne z różnych powodów, które chętnie wyjaśnię na żądanie (aby uniknąć nieporozumień). -> Czy doradca bankowy może negatywnie wpłynąć na wartość punktacji klienta lub bez powodu spowodować negatywny wpis w Biurze Informacji Gospodarczej? Bez żadnego wydarzenia? Czy to wszystko odbywa się automatycznie? Dziękuję i pozdrawiam, De.Vise

Napisany przez Doso
Na pewno jakoś to zdoła osiągnąć, ale nie będzie długo pozostawał doradcą finansowym i prawdopodobnie będzie musiał stawić czoło roszczeniom o odszkodowanie.

Napisany przez 2Bolitho
W związku z tym mam następującą uwagę: Istnieje informacja zwrotna od Schufy Zapytanie o kredyt i Zapytanie o warunki kredytu. Pierwsza wersja oznacza, że osoba złożyła wniosek o kredyt, ale nie został on zatwierdzony. Jest to raczej negatywny sygnał. Druga informacja natomiast jest samowystarczalna i powinna być oceniona jako neutralna. Należy jednak zauważyć, że każdy pracownik banku powinien o tym wiedzieć.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Przychodzi mi na myśl następujące: Istnieje zapytanie zwrotne Schufa kredyt i zapytanie warunków kredytowych. Pierwsza wersja oznacza, że osoba złożyła wniosek o kredyt, ale go nie otrzymała. Więc raczej negatywny sygnał. Drugie zapytanie natomiast jest oczywiste i powinno być oceniane neutralnie. W rzeczywistości powinien to wiedzieć każdy pracownik banku.
Hej, to nie jest prawda... Zapytanie o kredyt to po prostu prośba o kredyt i nie jest oceniane ani pozytywnie, ani negatywnie (obecnie), nawet jeśli później nie jest brany kredyt w tym banku. Niektóre banki potrzebują tego zapytania, aby w ogóle móc złożyć ofertę. Zapytanie o warunki kredytowe to zupełnie co innego. Jest to praktykowane w handlu, na przykład gdy ubiegasz się o kartę płatniczą (w handlu) np. kartę Douglas, kartę Ikea itp. lub na przykład zamawiasz na fakturę w sklepie wysyłkowym, tam też może to wystąpić. esco

Napisany przez 2Bolitho
Chętnie się poprawię. Jednak moja wiedza jest dość świeża i pochodzi bezpośrednio od doradcy kredytowego ze Sparkasse. Niemniej jednak doradca ten nie musi być na bieżąco z najnowszymi informacjami. Mimo to bardzo mu ufam, ponieważ to jego codzienna praca.

Napisany przez 2Escorpio
Chętnie się poprawię. Jednak moja wiedza pochodzi bezpośrednio od doradcy kredytowego jednego z oddziałów banku oszczędnościowego i jest stosunkowo świeża. Niemniej jednak nie musi być on na bieżąco z najnowszymi informacjami. Bardzo ufam jego wypowiedziom, ponieważ to jego codzienna praca. Świeża? Cóż, od kilku lat zapytania nie mogą być oceniane negatywnie... bez względu na sposób ich zadawania. Informacje na ten temat można znaleźć również bezpośrednio u Schufy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata