Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jak zaktualizować wartość mojego ubezpieczenia budynku mieszkalnego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.... Gdy dwa lata temu kupiliśmy starszy Dom jednorodzinny, ubezpieczenie budynku mieszkalnego było dla nas koniecznością, ale nie poświęcaliśmy mu zbyt wiele uwagi pod względem treściowym. Po pierwszych sztormach i powodziach w naszej okolicy jednak przyszła nam do głowy myśl, ile wypłaciłaby nam ubezpieczalnia, gdybyśmy zgłosili duże szkody na budynku. Czy wypłacana jest tylko rzeczywista szkoda, czy kwota jest ustalana na podstawie odbudowy lub ponownego zakupu? Te dwie wartości mogą być w niektórych przypadkach znacznie różne. Czy mam możliwość zaktualizowania ubezpieczenia?

Re: Jak zaktualizować wartość mojego ubezpieczenia budynku mieszkalnego?

Napisany przez Gerd
Cześć Zawsze można dokonywać aktualizacji. Pytanie brzmi, co dokładnie obejmuje twoje ubezpieczenie budynku mieszkalnego? Czy zrezygnowano z klauzuli dotyczącej niedostatecznego ubezpieczenia? Czy szkody elementarne są objęte ubezpieczeniem? W jakiej wysokości zostaną pokryte koszty rozbiórki i utylizacji. To samo dotyczy dodatkowych kosztów związanych z wymogami urzędowymi. Mówię tutaj tylko o przepisach dotyczących ochrony cieplnej. Zawsze powinna być objęta ubezpieczeniem konstrukcja według miejscowych cen budowy nowych budynków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata