Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: UWAGA: ERGO Victoria Ubezpieczenia

Napisany przez piesa24
Cześć drodzy użytkownicy, Oto doświadczenie, które miałem w latach 2008-2010 z powyższym ubezpieczeniem: Pod koniec 2008 roku - Zostałem zwerbowany do agencji ubezpieczeniowej, - przekazana baza klientów miała średni wiek 71 lat i została reklamowana jako duży potencjał, - właściciele agencji pozostawili mnie samemu sobie jako początkującemu. W 2009 roku - do 2009 roku odbyły się tzw. szkolenia doradcze, które były tylko tanimi narzędziami sprzedażowymi do wykradania danych klientów, - otwarcie mówiło się o sprzedaży ubezpieczeń niezależnie od tego, czy były one naprawdę potrzebne, - te wysiłki były zachęcane poprzez konkursy i reguły osiągania celów, które szybko okazywały się nieosiągalne dla początkujących, - nazywano to Mój Koncept. Jednakże formuły w nim zawarte bywały często błędne i dostarczały tylko wyników przyjaznych dla przedsiębiorstwa, - klient zostawał oszukany za każdym razem, - w bazie znajdowali się również już zmarli klienci. Pod koniec 2009 roku - opuściłem to przedsiębiorstwo. Na szczęście. Mogę was tylko ostrzec. Zarówno przed przedstawicielami, jak i przed pustymi obietnicami firma. Szczególnie chciałbym ostrzec przed tzw. specjalistami, którzy często mają mniejszą wiedzę w swojej dziedzinie niż przeszkoleni specjaliści ubezpieczeniowi. Wasz P.

Napisany przez liontec
To problem może spotkać cię nie tylko w Ergo. Z drugiej strony, mogą tam być ludzie, którzy udzielają rzetelnych porad. Jednakże istnieje jeszcze kilka innych problemów, nad którymi trzeba się zastanowić: Osoby nieposiadające wykształcenia specjalistycznego, które zaczynają pracę w dystrybucji ubezpieczeń, są interesujące głównie z punktu widzenia pozyskiwania adresów. Tylko fachowcy będą mogli przetrwać długoterminowo. Kolejnym kwestią są portfele klientów, które agenci działający na wyłączność nie mogą zatrzymać. Dla pozyskanych klientów jest to również kwestia zaufania, a dla pośrednika - jeśli chce uzasadnić klientowi zmianę firmy. Często jest to niemożliwe. Generalnie rzecz biorąc, najbardziej korzystne jest niezależne pośrednictwo ubezpieczeniowe, jednak początki są trudne (finanse, wykształcenie, budowanie bazy klientów). Można także rozpocząć karierę w uznanej firmie brokerskiej. Dla młodych ludzi ważne jest pamiętać, że średnia wieku brokerów ubezpieczeniowych wynosi około 50 lat, zatem potrzebujemy następców!

Napisany przez Mike Spezi
Oj, jeśli ktoś nie jest kompletnie zdezorientowany! Należy po prostu przyjrzeć się, jakie ubezpieczenia zostały zebrane pod szyldem koncernu ERGO i jak wzajemnie poprawiały sobie bilanse. Nie możemy oczekiwać cudów. Pozdrawiam serdecznie, mike

Napisany przez ADMCI4
Na pewno nigdzie nie dostajesz niczego za darmo. Nawet u nas należy otworzyć oczy i nie podpisywać umów na ślepo - w przeciwnym razie, jak zawsze bez krytycznej oceny, nadejdzie złośliwe przebudzenie. Bez względu na to, jaką bazę danych otrzymujesz, musisz również sprzedawać samemu, nawet w Ergo-Victorii! Pozdrowienia z Weilheimu Johann Sebastian Reindl

Napisany przez ADMCI4
Chciałem przejąć ubezpieczenie budynku w Victoria. Kosztuje 2800 € rocznie. Natychmiast zrezygnowałem z ubezpieczenia po otrzymaniu powiadomienia. Niestety było to 5 tygodni po dacie wysłania pisma. Przesłali mi pismo bez daty stempla pocztowego na moje stare adres i dopiero po 5 tygodniach dotarło na mój nowy adres. Jednakże miałem tylko 4 tygodnie na zrezygnowanie z ubezpieczenia po jego ogłoszeniu. Po interwencji rzecznika ubezpieczeniowego, sądu rejonowego i sądu okręgowego!!!!!!!!!!!!!!! Przegrali, teraz muszę udowodnić, że list dotarł po 5 tygodniach: Teraz muszę zapłacić około 5000 € ubezpieczycielowi, który nie jest wart ani jednego centa. Trzymajcie się z daleka od Ergo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrowienia Wolke65

Brzmi trochę dziwnie? Kupiłeś nieruchomość i przejąłeś ubezpieczenie poprzedniego właściciela?? Kiedy nastąpiła zmiana wpisu w księdze wieczystej? Nie jestem pewien, czy miałbyś wtedy rację! Nawiasem mówiąc, możesz zrezygnować z polisy w przypadku wystąpienia szkody bez podawania przyczyny, nawet jeśli została ona rozpatrzona zgodnie z Twoimi oczekiwaniami. Wynika to z faktu, że to samo prawo przysługuje ubezpieczycielom, którzy mogą wypowiedzieć umowę w przypadku częstych wystąpień szkód. Pozdrawiam mike

Napisany przez Graufell
Mike Spezi pisze: Brzmi trochę dziwnie? Kupiłeś nieruchomość i przejąłeś ubezpieczenie poprzedniego właściciela??
U mnie również było podobnie. Kupiłem używaną (skromną) posiadłość wraz z ubezpieczeniem budynku poprzedniego właściciela w firmie Victoria. Oczywiście od razu zrezygnowałem z niego i wykupiłem lepsze ubezpieczenie. Tak, tak, takie rzeczy naprawdę się zdarzają.

Ja, Graufell, niestety! Dlatego mam pytanie dotyczące przepisów dotyczących księgi wieczystej. Nie muszę w żadnym razie przejąć ubezpieczenia poprzedniego właściciela. Niemniej jednak nie wolno zapomnieć o złożeniu wypowiedzenia. Z poważaniem Mike

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. W przypadku Waszej polisy WG, muszę powiedzieć, że taka sytuacja mogłaby przydarzyć się w każdym innym towarzystwie. Nie należy od razu winić ERGO Victoria tylko dlatego, że ktoś miał złe doświadczenia. Sam pracuję w ERGO Victoria jako Juniorpartner i nie służę ani pozyskiwaniu nowych adresów, ani szkoleniu ludzi w oszustwach. Pracuję w ramach agencji, do której zostałem przydzielony. Nie mam listy znajomych z setką nazwisk, którą mógłbym przeczesywać - jak to się często zdarza w niektórych strukturach biznesowych! Poza tym szkolenie jest na wysokim poziomie, a dodatkowo zawsze jest przełożony, który wspiera podczas spotkań. (Warto pamiętać, że przechodzi się przez szkolenie IHK i zdaje egzaminy końcowe) Pewnie w każdym towarzystwie znajdą się agenci ubezpieczeniowi, którzy starają się coś wcisnąć klientom itd. ... ale czy ma to sens? Należy pamiętać o odpowiedzialności za anulowanie polisy.... Należy doradzać klientom w sposób kompetentny i zorientowany na ich potrzeby, bo tylko tak można osiągnąć sukces w biznesie. Nie ma sensu, jeśli po kilku miesiącach umowy zaczynają się rozpadać..... Nie mam zamiaru nikogo krytykować ani chwalić, chciałem tylko rzucić trochę światła na tę kwestię. Z poważaniem.

Napisany przez EasyD
Zasadniczo nie można wszystkich ludzi z Ergo wrzucać do jednego worka.Tak samo jest z produktami. Jak każde inne towarzystwo, ma swoje mocne i słabe strony. Na przykład ja osobiście mam ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej majątkowej w dawnej Victori. Jednakże nie chciałbym skupić tej horyzontalnej chciwości związanej z nazwą wyłącznie na tzw. sprzedaży wielopoziomowej. Nie sądzę, żeby żaden użytkownik tutaj, pracujący w tej branży, mógł zagwarantować, że w jego całej firmie pracują wyłącznie osoby (jeśli nie liczyć może kilku pracowników), które działają w sposób właściwy.

Napisany przez ADMCI4
@Mike spezi: zamiast oceniać inne przedsiębiorstwa, radzę skierować uwagę na swoje własne działania, zwłaszcza jeśli chodzi o rotację pracowników i presję sprzedażową wobec nowych pracowników. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
hm, jestem bardzo zdziwiony odpowiedziami na temat Ergo. Jak wielu ludzi zaczyna pracę w firmie ubezpieczeniowej i oczekuje, że w pierwszym roku zarobi ogromne pieniądze? Jeśli samemu trzeba szukać klientów i ci nie zawierają umów, czy to oznacza od razu winę firmy ubezpieczeniowej? Nikt nie wpadnie na pomysł, że może po prostu nie nadaje się do pracy w terenie dla firmy ubezpieczeniowej. Nawet z bazy klientów w wieku 60 lat i starszych można pozyskać wiele nowych umów, ponieważ na pewno mają oni dzieci i wnuki. Nawet jeśli szkolenia produktowe nie pasują do klientów, można zaoferować inne produkty, ponieważ konsultant jest odpowiedzialny, a nie firma. Twierdzenie, że klient zostaje na lodzie, ponieważ firma ERGO podała swoim pracownikom złe koncepcje, to największa bzdura, jaką kiedykolwiek przeczytałem. Ludzie, którzy to piszą, nie są właściwi do pracy w terenie dla firmy ubezpieczeniowej. Osobiście nie mam nic wspólnego z ERGO, ale tacy dowcipnisie mogą pisać takie rzeczy o każdej firmie. Co do tematu przeniesienia ubezpieczenia budynku mieszkalnego: gdy jest kupowany Dom, zazwyczaj poprzedni właściciel informuje, że istnieją ubezpieczenia budynków. Te ubezpieczenia przechodzą na nowego właściciela wraz z zakupem. Nowy właściciel może wypowiedzieć umowę w ciągu 4 tygodni od momentu uzyskania tej informacji (najwcześniej po przekazaniu w księdze wieczystej). Tutaj także nie trzeba od razu kontaktować się z prawnikiem, często wystarczy krótki telefon do firmy ubezpieczeniowej, aby wyjaśnić sprawę. Pozdrawiam!

Napisany przez ADMCI4
hm, no cóż, bądźmy szczerzy! Kompletnie nie ma znaczenia, o jakie ubezpieczenie chodzi, zawsze są czarne owce (jak we wszystkich innych branżach). Jeśli teraz wyszukałbym Generali lub AWD, LVM itp. lub cokolwiek innego, to również otrzymałbym mnóstwo negatywnych doświadczeń! Dlaczego? Ponieważ tylko klient, który miał złe doświadczenia, zabierze głos, bo ten, z którego ubezpieczeniami jest zadowolony, nie musi tego komunikować! (Dokładnie to jest problemem przy pozyskiwaniu klientów... negatywne opinie pojawiają się o wiele szybciej niż pozytywne^^) Na przykład przyszedł do mnie przedstawiciel AfA i chciał mi (jako agentowi ubezpieczeniowemu) wytłumaczyć, że istnieje podwójne ubezpieczenie, jeśli mam ubezpieczenie od szkód żywiołowych w obu hr i WGB. Po tym, jak go upomniałem i wyrzuciłem z mojego biura, poczułem się lepiej! Następnie przyszedł opiekun z dużej firmy i chciał mi pokazać nowy wspaniały produkt, który mógłbym sprzedawać w przyszłości! Jednakże nasze wyobrażenia o przyszłości w odniesieniu do produktu znacznie się różniły, dlatego pożegnałem go z serdecznym uściskiem dłoni i tyle. Dowiadujemy się więc: Wszędzie są ludzie, którzy nie mają pojęcia albo chcą nam coś wcisnąć. W przeciwieństwie do tego, wszędzie są także pośrednicy, którzy temu przeciwdziałają! Rozsądnie doradzają swoim klientom i dbają o ich dobro. Udowodniło się, że później tylko _ci_ przedstawiciele/pośrednicy faktycznie się utrzymają! Od dawna minęła era wypasania z zielonej łąki... Sprzedaż ubezpieczeń stała się teraz zaciętą konkurencją! A w tej konkurencji przetrwa tylko ten, kto rzetelnie i zgodnie z potrzebami doradza swoim klientom! Czy to ktoś z ERGO, AfA, Stuttgarter, Nürnberger czy jakiejkolwiek innej firmy, jest kompletnie obojętne! Ponieważ ostatecznie w 80% decyduje się na swojego pośrednika/doradcę i polega się na nim jako na rodzaju opiekunie! (Nie bez powodu poświęcamy czas na doradzanie naszym klientom i pytamy o ich życie... nie dlatego, że wyczuwamy interes, ale dlatego, że chcemy pomóc ludziom unikać ewentualnych trudności lub wspierać ich w ich rozwiązaniu)

Napisany przez ADMCI4
Moje doświadczenie z tą wspaniałą ubezpieczalnią Kupiłem samochód i ubezpieczyłem go w tej wspaniałej ubezpieczalni, niech to będzie, że i tak już mieli mnie zbyt wysoko sklasyfikowanego, ale to nie jest istotne, bardziej chodzi o to, że 14 dni później sprzedałem samochód. Ubezpieczalnia zerwała umowę z mocą wsteczną, ponieważ nie zapłaciłem pełnej składki na 3 miesiące. Zatrzymali moją częściową składkę jako opłatę manipulacyjną i zerwali ze mną umowę z mocą wsteczną. Nowy właściciel samochodu spowodował kilka wypadków i nie zarejestrował samochodu na siebie. Podejrzewam, że chciał wyłudzić pieniądze od ubezpieczalni! To, co ja nazwałbym oszustwem ubezpieczeniowym, ale oni naprawdę chcą ode mnie zwrotu zapłaconych kwot z powodu braku ochrony ubezpieczeniowej, mimo że wielokrotnie dzwoniłem do nich i powiedziałem im, co myślę, i poprosiłem ich, aby nie płacili, ponieważ podejrzewam oszustwo. Natychmiast po sprzedaży zgłosiłem im sprzedaż faksem. Teraz muszę to wszystko rozprawić w sądzie. Ale to jeszcze nie koniec, oni również od razu zerwali mi ubezpieczenie ochrony prawnej... więc UWAGA na ERGO Ubezpieczenia mogę powiedzieć... to po prostu Hamburg Mannheimer.... Wydaje się, że psują swój nowy wizerunek marki ERGO jeszcze szybciej niż stary. Zastanawiam się, jak legalne może być stowarzyszenie przestępcze, ponieważ w moich oczach ta ubezpieczalnia nie jest niczym innym, ich umowy są tak skonstruowane, że mają pełne prawo do okradania was z waszych pieniędzy, bo mieć rację a otrzymać rację to dwie różne sprawy

Napisany przez EasyD
Mogę zrozumieć Pański gniew, Panie Trahm, jednakże wydaje mi się, że w tym przypadku Ergo nie jest winna. Niemieckie przepisy jasno określają, że ubezpieczyciel odpowiedzialności cywilnej za pojazd musi w zasadzie wypłacić odszkodowanie w przypadku wypadku. Nawet jeśli Pan dzwonił do Ergo i prosił o niepłacenie, to i tak muszą Państwo to zrobić. Ponadto firma nie może nic zrobić w sprawie faksu dotyczącego sprzedaży. Zmiana rejestracji, która ma być również skuteczna w ubezpieczeniu, musi zostać zgłoszona w urzędzie rejestracji. Moim zdaniem działał Pan wielokrotnie w niewiedzy i teraz szuka winnego. Jednak niewiedza nie uchroni przed karą.

Napisany przez MisterRob
Zawsze to samo. Zawsze obwiniane są firmy!?? No cóż, mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni. Sam nie mam nic wspólnego z ERGO, ale znam jednego-dwóch doradców, których mogę pochwalić, że dobrze wykonują swoją pracę.

Napisany przez ADMCI4
ok sprawa, którą tam opisuje..jest dziwna, mam tam bardzo dużo znaków zapytania 0o

jeśli sprzedał samochód..umowa kończy się po zgłoszeniu w VR..ale przez zmianę właściciela jest to w każdym razie bez znaczenia, ponieważ samochód już nie istnieje!

opłata za 3 miesiące? hmm...NIE?!
takiego czegoś nie ma, prawdopodobnie miało to na myśli pierwszą wpłatę...a jeśli ubezpieczenie było ważne przez 14 dni, VR może dochodzić roszczeń za tę kwotę..ale ubezpieczenie nie wygasa wstecznie..może być, że przeoczyłeś(aś) tymczasowe pokrycie numeru podwójnej karty..(tak, wiem, już ich nie ma ...)

poza tym zdziwione jestem, że normalna osoba przynajmniej dwudziestoczteroletnia nie jest w stanie sporządzić umowy sprzedaży, która uregulowałaby wszystko....0o

nie rozumiem sprawy, którą opisujesz, ani z twojej, ani z punktu widzenia VR..więc albo gadasz bzdury^^ albo czegoś nie zrozumiałeś(aś) prawidłowo

i jeszcze jedno..jeśli jako przyjazny klient idę do HDI i pytam 5 razy o wyjaśnienie niedoubezpieczenia w Hr i WGB, a oni 5 razy mówią mi, że nie ma obniżenia kwoty, to coś jest nie tak! kiedy przeczytałem jej _własne_ warunki HDI, powiedziała mi z arogancją Niestety, ja tego nie rozumiem
dziwne, że nie znajduję takich wątków na temat HDI ale o mass przeogro =)

Napisany przez fvf-makler
Problem z ubezpieczycielami i ich sprzedażą można ciągnąć i ciągnąć, i każdy kiedyś miał negatywne doświadczenia z jakimś towarzystwem ubezpieczeniowym albo o nich słyszał. Czy to Ergo, czy inne towarzystwo. Problemy są codziennością dla doradcy, którego zadaniem jest znalezienie rozsądnego rozwiązania dla klienta. I tutaj rozdzielają się ziarna od plew. Czy doradca będzie reprezentować interesy klienta i doradzać w interesie klienta, czy pójdzie na łatwiznę pod naciskiem sprzedaży w swoim towarzystwie. W przypadku Ergo wygląda to tak, że większość doradców stawia interesy klientów na drugim planie i reprezentuje własne interesy (mówimy tu o skandalu w Budapeszcie, zbyt wysokich opłatach w umowach otrzymywanie renty, nakazanych wypowiedzeniach polis i przenoszeniu ich w bezzasadne ubezpieczenia od wypadków z zwrotem składek, aby wymienić tylko kilka przykładów). Gdyby w Ergo i innych towarzystwach było wystarczająco uczciwych i niewypaczonych przedstawicieli, takie praktyki sprzedaży zostałyby uduszone w zarodku (wewnątrz sprzedaży). Niestety nie było takiej reakcji, więc przedstawiciele sprzedaży Ergo muszą znieść tę krytykę bez zażenowania. Mam tylko nadzieję, że dzięki publicznym doniesieniom o złym zachowaniu wreszcie coś się zmieni. Nie wierzę w to. fvf-makler

Napisany przez Gerd
Sprzedanie samochodu i liczenie na to, że druga osoba przerejestruje go zgodnie z umową, może być podstępną pułapką. Masz obowiązek natychmiast zgłosić sprzedaż samochodu swojemu ubezpieczycielowi, w przeciwnym razie naruszysz warunki umowy. Oczywiście, jeśli powiadomiłeś ubezpieczyciela o sprzedaży faksem, jesteś względnie bezpieczny. Lepiej oczywiście natychmiast anulować polisę ubezpieczeniową, masz do tego prawo. To, że ERGO natychmiast anuluje polisę po wypadku, nie jest niczym nowym.

Napisany przez MadMax22
Cześć, nie chcę tu nikogo nudzić moimi problemami z Ergo, ale tyle mogę powiedzieć: Właśnie jestem w trakcie wypowiedzenia wszystkich moich umów i polis w Ergo oraz wytoczenia sprawy przeciwko nim. To język, który ta banda rozumie. Pozdrawiam Max

Napisany przez Blue
Jak już wspomniano, w internecie czyta się prawie wyłącznie negatywne historie o ubezpieczeniach, i to O WSZYSTKICH, ponieważ gdy klientowi coś nie odpowiada, winna jest ubezpieczalnia. Powiedzmy sobie szczerze, w większości przypadków to klient sam jest winny, jeśli na przykład ubezpieczyciel nie pokrywa szkody, ponieważ to klient wybiera swoje ubezpieczenie i umowę, podpisuje ją i odstawia na bok. Mało kto wie, co naprawdę jest ubezpieczone, dopóki nie ma potrzeby wypłacenia odszkodowania, a potem klnie się na ubezpieczyciela, że nie chce wypłacić, podczas gdy w ogóle nie musi, ponieważ nie ma tego zapisanego w umowie. Nikt nie zmusza do zawierania ubezpieczeń (oprócz ubezpieczeń obowiązkowych oczywiście), a jeśli ktoś je zawiera, może sam wybrać firmę ubezpieczeniową. Można się oczywiście skonsultować z osobą doradzającą, ale zanim podpiszesz cokolwiek, należy TO DOKŁADNIE PRZECZYTAĆ. Istnieje kilka złych ubezpieczeń lub ofert, ale nie trzeba ich zawierać, dlatego istnieją niezależne testy, które mówią nam, które oferty są godne polecenia, ale nawet tym testom nie powinno się ślepo ufać, zawsze trzeba je odnieść do swojej osobistej sytuacji i PRZECZYTAĆ UMOWĘ, PRZECZYTAĆ, PRZECZYTAĆ!

Napisany przez natronmalis
Jestem tego samego zdania. Odpowiedzialność za wybór odpowiedniego ubezpieczenia leży po stronie każdego z nas!

Napisany przez MadMax22
Tak więc mogę teraz podsumować: Wszystkie ubezpieczenia w Ergo zostały anulowane, został złożony pozew. Termin rozprawy miał odbyć się w przyszłym tygodniu. Dziś mój prawnik zadzwonił z wiadomością, że Ergo teraz wreszcie wypłaci mi moją szkodę. Komentarz mego prawnika: Przy ubezpieczeniach jest zwykłe, że najpierw oczekuje się na pozew, dopiero potem dokonuje się wypłaty. Celem jest to, że mały człowiek, który nie może sobie pozwolić na ubezpieczenie ochrony prawnej, zostaje z szkodą. Wygląda na to, że się to opłaca, w przeciwnym razie nie postępowaliby w taki sposób. Zresztą, odwołałem wszystkie ubezpieczenia w Ergo i wznowiłem je w HUK-Coburg, oszczędzając teraz ponad 50% składki przy znacznie lepszych korzyściach. Mogę więc tylko podziękować Ergo za tak naganne postępowanie wobec mnie. Dla mnie to przynosi realne korzyści finansowe. Pozdrowienia Max

Napisany przez Gerd
O.K. Jeśli mają dobrego prawnika, mogą również pójść do Huk. Powinni jednak zastanowić się dlaczego Huk jest o 50% tańsza, jeśli są tam ubezpieczeni w takim samym zakresie. Czy w Huk zdarza się mniej szkód?

Napisany przez MadMax22
Mam ubezpieczenie OC mojego samochodu w HUK od 3 lat i miałem kolizję z dzikiem 2 lata temu, szkoda: 7300 €. HUK załatwił szkodę, nawet nie zauważyłem. Ale nie chcę zachwalać HUK, tylko źle wypowiadać się o ERGO. Pozdrowienia Max

Napisany przez Gerd
Rozumiem już. Ale co ma do tego ubezpieczenie OC samochodu w przypadku kolizji z dzikim zwierzęciem?

Napisany przez MadMax22
Oczywiście, chodziło mi o ubezpieczenie częściowe.

Napisany przez Spooky0805
A więc moim zdaniem niektórzy ludzie tutaj robią to sobie zbyt łatwo. Oczywiście są dobrzy i źli pośrednicy ubezpieczeniowi. I tak jest z każdym rodzajem ubezpieczenia. Większość, tak jak moi znajomi, chce oczywiście oszczędzać na ubezpieczeniach. A w razie szkody zauważają wtedy, że mogliby za parę euro więcej w roku ubezpieczyć to ryzyko. Ale wtedy winna jest ubezpieczalnia. Jestem klientem Ergo, a mój doradca informuje mnie za każdym razem PRZED podpisaniem umowy o wszystkich ryzykach oraz możliwościach. Jako osoba nieco wykształcona, mogę sam ocenić, czy chcę ubezpieczyć to ryzyko czy nie. Gdy czytam niektóre komentarze i widzę błędy ortograficzne, to nic już mnie nie zdziwi. Jest jednak wyjście: po prostu nie zawierajcie już żadnych ubezpieczeń. Albo wybierzcie się na Południowy Pacyfik i żyjcie cały dzień z kokosów :-)

Napisany przez MadMax22
Wielkie litery pisane są dla rzeczowników i po kropce także. Tyle ode mnie, mądralo.

Napisany przez Naseweis

gdy czytam niektóre komentarze i widzę te błędy ortograficzne, to nic mnie już nie dziwi.

Ten cytat bardzo mi się podoba!

Czy kiedykolwiek policzyłeś błędy ortograficzne w swoim tekście?

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Dasdi1970

Ten cytat uważam za świetny!

Czy zauważyłeś już błędy ortograficzne w swoim tekście?

Pozdrowienia. N.

Nie zawsze trzeba na tym zawracać uwagę!

Jeśli rozlejesz kawę na klawiaturę, uszkodzi się klawisz Shift, a ERGO nie chce tego pokryć, byłbym też wściekły!

Napisany przez Fuelli82
Witajcie razem,

... Rozumiem niezadowolenie autora tematu częściowo, ale ostatecznie każdy musi spojrzeć na siebie, ponieważ sam się na to zgodził...

Oczywiście jest łatwiej wejść do pracy jako agent ubezpieczeniowy niż jako osoba zmieniająca zawód, ale trzeba przejść przez szkolenie Insurance Association (BWV). (Tutaj wówczas Victoria rzeczywiście robi wszystko, aby wspomóc tych zainteresowanych, wiem od wielu kolegów (innych firm), że takie programy rzadko są oferowane.

Jak powiedział poprzednik, wielu pośredników ma już ponad 50 lat.... nadszedł czas na nowe pokolenie.... ciągłe doskonalenie jest konieczne, ale nawet jako osoba zmieniająca zawód, trzeba usiąść na tyłku i pokazać chęć, że się chce! Po pierwsze wypłaty bazowe są niskie, a jeśli przez ostatnie 2-3 lata nie udało się ich osiągnąć, zderzasz się mocno z ziemią!

Bez siatki i podwójnego dna trzeba sobie stawiać cele, motywować się i robić to codziennie! Jako wykwalifikowany agent ubezpieczeniowy, po szkoleniu i jednym roku zatrudnienia na etacie, zdecydowałem się na samozatrudnienie przed 5 i pół roku i bywają dobre i złe dni. Ważne jest systematyczne utrzymywanie kontaktu z klientami i traktowanie ich jako całości, nie jako płatników składek lub numerów klientów. Ubezpieczenia opierają się na zaufaniu....

W zasadzie nie ma znaczenia, czy na drzwiach stoi ERGO Victoria, Provinzial, Allianz itp., nadal liczy się jakość i uczciwość pośrednika! Życzę nam wszystkim, abyśmy uniknęli przekrętnych owiec.

Napisany przez Beblibrox

Napisany przez Ophelia
Cześć wszystkim,

nie tylko Ergo ma poważne problemy z wydajnością.
Bardzo duża firma ubezpieczeniowa Generali również boryka się z podobnymi problemami. (Źródło) Dlatego trzeba bardzo ostrożnie wybierać dostawcę.

Nawet jeśli świadczenia są dobre, warunki umowy często są bardzo złe.

Nie bez powodu Fundacja Warentest zaleca dokładne sprawdzenie warunków i świadczeń przed zawarciem umowy. Konsumenci, którzy dokonują porównania, mogą lepiej zrozumieć zalety i wady poszczególnych polis

Napisany przez verschaukelt

Cześć wszystkim,

... rozumiem frustrację autora tematu częściowo, ale ostatecznie trzeba się również przyjrzeć sobie, bo samemu się na to zgodziliśmy...

Jak wspomniał mój poprzednik, wielu pośredników ma ponad 50 lat.... to czas na młodych.... ciągłe kwalifikacje są konieczne, ale nawet jako osoba zmieniająca branżę trzeba się zebrać w garść i pokazać chęć. Gdy podstawowe prowizje wyparują, a zostajesz tylko z gotówką i przez ostatnie 2-3 lata nie udało ci się tego ogarnąć, to mocno uderzasz o ziemię!

Tak, potrzebna jest młodzież, zgoda. Jednak po ukończeniu szkolenia na sprzedawcę ubezpieczeń oferowany jest tylko stały bestand, który trzeba obsługiwać jako niezależny przedstawiciel handlowy. Dlatego nowicjusz nagle musi działać w pełni niezależnie, zarządzać własnym biznesem i mieć na głowie takie sprawy jak IHK, ubezpieczenie emerytalne, ubezpieczenie zdrowotne, ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej - wszystko to jest obowiązkiem prawnym.

Nic dziwnego, że wielu przepływa z jednego towarzystwa do drugiego, aby wykorzystać gwarancje budowy, bo po odliczeniu wszystkich zobowiązań płatniczych z obrotu nie zostaje nic.

Starzy wyjadacze mają przewagę, że częściowo nadal pracują jako pracownicy, mają duże portfele klientów i z nich mogą pokryć koszty. Nowicjuszowi przekazywany jest tylko niewielki bestand, a on jest samodzielny. Biznes stał się trudny, więc nowicjusze są zazwyczaj przytłoczeni. Po zakończeniu gwarancji są bankrutami.

I zupełnie obojętne jest, jakie towarzystwo.

Co do obsługi, mam najwięcej problemów z Conti/Europa. Korespondencja zniknie, szkody pozostają nierozliczone przez miesiącami, obsługa wniosków w niektórych działach trwa do 3 miesięcy do wydania polisy. Niektórzy pracownicy działu są kompletnie niekompetentni. Na temat nich mógłbym już napisać powieść. 3 lata pracy dla tego stowarzyszenia, wynik - dużo mniej klientów i dwukrotnie mniejszy dochód. Niestety, sytuacja nie uległa poprawie...

Napisany przez Gabriel
Myślę, że i ja dołączę do społeczności tutaj i uważam, że ten rodzaj problemów występuje w każdym ubezpieczeniu. Prawie żadne ubezpieczenie nie jest wolne od czarnych owiec. Dotąd nie spotkałem się z takim przypadkiem.

Napisany przez heerbert v. b.
Mogę zaśpiewać piosenkę o Victorii. W 2001 roku sprzedałem samochód pewnej kobiecie, która nie mogła zapłacić całej kwoty od razu. Naiwnie przekazałem jej samochód natychmiast. Kiedy kobieta przestała być dostępna, a samochód nadal był zarejestrowany na mój adres, mogliśmy tylko zmusić do wyrejestrowania pojazd. Wtedy zaczęły się kłopoty z ubezpieczeniem w Victorii. Kobieta zarejestrowała pojazd w Victorii, ale to ja otrzymałem rachunek, ponieważ rzekomo ja miałem być ubezpieczoną osobą. Natychmiast złożyłem sprzeciw przeciwko temu rachunkowi. Po wielu telefonach, w których twierdzono, że wszystko jest w porządku i zajmiemy się tym, oraz licznych upomnieniach, katastrofa była kompletna. Nikt, naprawdę nikt, z kim rozmawiałem, nie miał pojęcia, o co chodzi. Wciąż żądałem od nich przedstawienia pisemnego potwierdzenia mojego podpisu, abym mógł zgłosić sprawę do prokuratury, jeśli mój podpis został podrobiony. Bez względu na to, nikt nie może zarejestrować samochodu bez dokumentu tożsamości. Było dla mnie jasne, kto popełnił błąd. Gdzie pracują ludzie, zdarzają się błędy. Ale przynajmniej należy się postarać o ich naprawienie. Na koniec usłyszałem: według naszego komputera, jesteś winny. Nawet odważyli się wysłać mi nakaz sądowy. Dopiero gdy zwróciłem się do prawnika (za własne pieniądze), zrozumieli i wyszli z wymysłem, który brzmiał niewiarygodnie. Jeśli kogoś to interesuje, chętnie opublikuję ten list. Przepraszającego zapytania, czy powinni pokryć moje koszty, nigdy nie było. Ponieważ dostałem moje pieniądze od kupującej samochód kilka miesięcy później po wyrejestrowaniu i innych środkach nacisku, Victoria też nie dostanie pieniędzy od niej. Bo u niej nie ma nic do wzięcia. To moje jedyne pocieszenie. Nigdy nie byłem w Victorii i nigdy nie zostanę ich klientem. Mam nadzieję, że to przeczyta ktoś z przypadkowo Victoria.

Napisany przez kami1348
Cześć ludzie,
nigdy więcej tego ubezpieczenia!!!! Nie polecam.
Jesteśmy ubezpieczeni od ponad 10 lat i nigdy nie zgłosiliśmy szkody, aż 18 miesięcy temu, kiedy mieliśmy (również nasi sąsiedzi) serię włamań do domu, policjanci byli na miejscu i wszystko zarejestrowali. W ciągu tygodnia zgłosiliśmy szkodę za pośrednictwem naszego prawnika, do dzisiaj nie otrzymaliśmy żadnej reakcji!!! Teraz za 3 miesiące idziemy do sądu!! Ubezpieczyciel powiedział naszemu adwokatowi, że bardzo podejrzane jest, że po włamaniu do domu wynajmuje się prawnika do regulacji szkody i z tego powodu to nie zostanie zaakceptowane!!! Naprawdę jesteśmy bezradni!!!! U naszych sąsiadów, którzy są ubezpieczeni w innej firmie (Prov.), wszystko zostało załatwione w ciągu 14 dni!
Uważam to za straszne, latami płaciliśmy i nigdy nie mieliśmy ani zgłosiliśmy żadnej szkody, a teraz wydaje się, że ubezpieczyciel (ERGO) próbuje nas oszukać!!! Będziemy walczyć i mam nadzieję, że sędzia będzie miał takie samo zdanie! NIGDY ERGO

Napisany przez kami1348
Przypadkiem zapomniałem powiedzieć, że od kilku dni próbuję napisać ocenę, ale kompletnie nie ma możliwości naprawdę niczego napisać, a wszystkie oceny moim zdaniem są bzdurami

Napisany przez katalog49

w ciągu tygodnia zgłosiliśmy szkodę za pośrednictwem naszego prawnika

Dlaczego zgłasza się szkodę na przedmioty domowe za pośrednictwem prawnika? Przecież to nie jest szkoda związana z odpowiedzialnością cywilną pojazdu. Ubezpieczyciel ma rację, mówiąc, że nie ponosi kosztów adwokackich, jeśli odszkodowanie nie jest kwestionowane. Czy odrzucili prośbę o odszkodowanie? W takim przypadku oczywiście można zatrudnić prawnika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata