Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie można dostać kartę kredytową bez konta bieżącego?

Napisany przez ADMCI4
Teraz już tyle razy słyszałem, że istnieją banki oferujące darmowe karty kredytowe. Zazwyczaj są one jednak związane z kontami osobistymi. Ponieważ jestem całkiem zadowolony z mojego konta i banku, nie chcę dodatkowego konta ani zamykać mojego obecnego. Jak mogę jednak skorzystać z darmowej karty kredytowej w innym banku? W moim obecnym banku muszę za to płacić opłaty.

Napisany przez Bananenshake
Ja, znam tylko kartę kredytową MasterCard Gold Banku Advanzia (patrz www.gebuhrenfrei.com/kreditkarte), która jednak pobiera ekstremalnie wysokie odsetki, a odsetki od wypłat gotówki są naliczane od razu, bez okresu spłaty. Możesz też zapytać swojego banku, czy można uniknąć opłaty rocznej za kartę przy osiągnięciu określonego obrotu rocznego. Większość banków oferuje to z mojej wiedzy. Ciao

Napisany przez Doso
VCBank » Strona główna » Karty » MasterCard » Premium MasterCard

Napisany przez Sergio
Od wielu lat korzystam z karty MasterCard Banku Advanzia. W zasadzie jestem z niej bardzo zadowolony. Wysokie odsetki stają się problemem dopiero wtedy, gdy saldo nie jest regulowane przez kilka miesięcy. Płatności do osób trzecich są bezodsetkowe przez jeden miesiąc. Potem, w moim przypadku, wynoszą około 2% miesięcznie. Jestem ciekaw, ile trzeba płacić odsetek przy standardowych kartach kredytowych oferowanych przez banki. Sprawdzę to od razu.

Napisany przez 2Escorpio
Sergio pisze: Używam karty MasterCard Banku Advanzia od lat. W zasadzie jestem z niej bardzo zadowolony. Wysokie odsetki zaczynają przeszkadzać dopiero wtedy, gdy saldo nie jest spłacone przez kilka miesięcy. Pierwszy miesiąc korzystania jest bezodsetkowy dla płatności osobistych. Potem około 2% miesięcznie w moim przypadku. Chciałbym się dowiedzieć, ile odsetek trzeba płacić przy standardowych kartach kredytowych w bankach. Zaraz to sprawdzę.
2% ? Chyba chodzi ci o opłatę za transakcje w obcej walucie. Zazwyczaj opłata za otwarte saldo karty kredytowej wynosi (przy spłacie ratalnej) od 12 do 18%.

Napisany przez 2Escorpio
Sergio pisze: Używam karty MasterCard Banku Advanzia od lat. W zasadzie jestem z nią w pełni zadowolony. Wysokie odsetki stają się problemem dopiero wtedy, gdy saldo nie jest spłacone przez kilka miesięcy. Płatności do osób trzecich są wolne od odsetek przez jeden miesiąc. Następnie dla mnie wynoszą około 2% miesięcznie. Chciałbym się dowiedzieć, ile trzeba zapłacić odsetek przy standardowych kartach kredytowych. Zaraz to sprawdzę.
Karta Mastercard Gold pobiera 17,9% odsetek przy spłacie ratalnej PLUS 1,38% odsetek... więc już dość dużo. Za wypłatę gotówki pobierają 25,9% i dodatkowo 1,94% odsetek... to doprawdy przesada *oO* Jednakże nie pobierają opłat za transakcje w obcej walucie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata