Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak szczodrzy są Niemcy??? - kto chętnie daje, kto nie?!

Napisany przez ADMCI4
Jak hojni są Niemcy??? - kto chętnie daje, a kto nie?! Cześć, jestem Ronny, nagle miałem bardzo pomysłowy i zarazem interesujący sen, czy można go zrealizować?! To zależy od Was!!! Kiedy wczoraj wieczorem poszedłem spać, zasnąłem szybko, jak zwykle, ale to, co potem zobaczyłem we śnie, było dla mnie fascynujące. Zobaczyłem siebie siedzącego przed komputerem, piszącego tekst do internetu. Treść tego tekstu polegała na proszeniu ludzi na całym świecie o pieniądze i dlaczego? Po prostu tak, bo każdy może ich potrzebować!!! Teraz siedzę tutaj naprawdę i opowiadam wam o moim śnie, próbując go zrealizować. Więc drodzy współobywatele, pokażcie mi, kto chętnie daje, a kto nie! (zazwyczaj to są ludzie, którzy sami nie mają nic, dają coś) To jest bardzo proste, weźcie banknot pięciueuronowy, włóżcie go między złożoną kartkę w formacie A5, wsadźcie to do koperty, naklejcie znaczek i wrzućcie do skrzynki. Ach, i wyślijcie na następujący adres: Ronny Ulb, Zwischen den Tiewänden 6, 06467 Hoym Jestem ciekawy, co stanie się z moim snem!!! Serdeczne pozdrowienia, Ronny

Napisany przez 2Bolitho
ładna próba - Jestem bardzo społeczna i lubię pomagać, ale nie w ten sposób.

Napisany przez Sergio
Popieram Bolitho. Osoba, która naprawdę nie potrzebuje moich pieniędzy i nie oferuje mi żadnego przekonującego powodu, nie otrzyma ode mnie ani jednego centa. Niemniej jednak mogę sobie wyobrazić, że twój eksperyment może coś osiągnąć w innych forach - być może.

Napisany przez Slash
To genialny pomysł, mam jeszcze dokładnie 5€ dla ciebie...niestety nie mam pieniędzy na koszty przesyłki. Ale poczekaj, co powiesz na to, jeśli przelejesz mi 2,05€ (List polecony, przecież chcemy, żeby pieniądze dotarły do odbiorcy) na moje konto, to przewidywalnie będziesz miał zysk w wysokości 2,95€...

Napisany przez 2Escorpio
Zamknięte - przepraszam, że dopiero teraz to zobaczyłem. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata