Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: wniesione pieniądze zniknęły

Napisany przez jenny
Cześć! Jakie są możliwości prawne w sytuacji, gdy co miesiąc przesyłano określoną kwotę na konto zarządzane przez niezależną od banku instytucję zarządzania majątkiem, a nagle otrzymuje się pismo od adwokata, informujące o śmierci właściciela i ujawniające, że pieniądze faktycznie zostały użyte do innych celów? Liczę na odpowiedzi.

Napisany przez 2Bolitho
Koniecznie skonsultuj się z adwokatem !!

Napisany przez jenny
Adwokat mówi, że nie ma tam pieniędzy do odebrania.

Napisany przez Sergio
Jaki to był rodzaj przedsiębiorstwa zarządzającego? - tylko z ciekawości. Jeśli prawnik mówi, że nie ma tam nic do wzięcia, to prawdopodobnie tak jest. Przykro mi. Takie przypadki często mi się zdarzały. Jeśli osoba odpowiedzialna nie może nic dać, pieniądze często są już stracone.

Napisany przez jenny
To naprawdę przykre :-( Chodzi o 10 000 euro.

Napisany przez 2Bolitho
To Cię może nie pocieszy, ale dzięki temu nauczyłeś się ważnej lekcji z zakresu finansów. Nigdy nie oddasz komuś tak łatwo swoich pieniędzy i zamiast tego dokładnie zastanowisz się, co się z nimi dzieje. Dzięki temu jesteś na bardzo dobrej drodze i wiele kroków przed innymi ludźmi. ... a kiedy pierwszy milion znajdzie się na koncie, będziesz mógł znów śmiać się z utraconych 10 000.

Napisany przez Sergio
Bardzo piękna odpowiedź. W jakiś sposób każdemu, kto odnosi sukcesy w inwestowaniu, zdarzyło się coś takiego. Najważniejsze to nie poddawać się z tego powodu. Ja również raz straciłem 5000€. Trzeba po prostu zdobywać doświadczenie, a lepiej gdy chodzi o niewielkie sumy. Dziś sprawdzam wiele rzeczy przed inwestowaniem, ale nawet po dokładnej analizie jestem świadomy ryzyka, które jednak jestem skłonny podjąć, jeśli oczekiwana stopa zwrotu jest odpowiednio atrakcyjna.

Napisany przez wodim
Bolitho pisze: ... i kiedy pierwszy milion jest już na koncie,...
Tak, jeśli - ale pierwszy milion zawsze jest najtrudniejszy. Dlatego większość ludzi ma go już przy trzecim, bo pierwsze dwa się nie udały.

Napisany przez Marimore
Ach, to nie tylko irytujące, ale wręcz straszne, dla mnie to byłoby... Kiedy słyszę takie historie, czuję się potwierdzony w moim konwencjonalnym, mam nadzieję bezpiecznym sposobie inwestowania. Ale zdobycie pierwszego miliona będzie trwać znacznie dłużej. Doświadczenie może wielu bardzo drogo kosztować! pozdrowienia Mari

Napisany przez Sergio
Brak doświadczenia często jest droższy. Ludzie po prostu tego nie dostrzegają, bo tracą to, co mogliby mieć, ale jeszcze nie mają.

Napisany przez 2Bolitho
Marimore pisze: Oh, to nie tylko irytujące, ale wręcz straszne, przynajmniej dla mnie... Gdy słyszę takie historie, czuję się potwierdzony/a w moim konwencjonalnym, miejmy nadzieję, bezpiecznym sposobie inwestowania. Ale aby osiągnąć pierwszy milion, trzeba będzie poczekać... Doświadczenie może być bardzo drogie! Pozdrowienia, Mari
Inwestycje finansowe z zasady nie są bezpieczne. Jakie jest celem inwestowania pieniędzy. Pomnażanie kapitału lub przynajmniej jego utrzymanie na tym samym poziomie wartości. Im większe oczekiwania dotyczące uzyskania zysku, tym większe ryzyko straty. Ale: Im większa potrzeba bezpieczeństwa, tym niższy zwrot z inwestycji, tym większe ryzyko utraty wartości (= np. przez inflację). ... i jedno jest pewne: Pieniądze same się nie pomnażają. Jeśli inwestuję pieniądze i oczekuję zwrotu z inwestycji, to znika on z ograniczonej ilości pieniędzy gdzieś indziej. Gra ta więc na końcu nie wyszłaby już na zero. Ale teraz zeszliśmy zbyt głęboko... W skrócie: Mieszanka czyni sukces. Zdrowe bezpieczeństwo, zdrowy zysk.

Napisany przez Marimore
Cześć! To mi jest już jasne, ale zwłaszcza przy inwestycjach finansowych psychologia odgrywa istotną rolę. W najgorszym przypadku nie jest łatwo zachować zimną krew! Wiem na przykład, jak reaguję w tej kwestii i w pewien sposób chronię się, preferując raczej konwencjonalne formy. Jednak cieszę się, że mogę tutaj wymieniać poglądy z Wami na forum i miejmy nadzieję, że mogę jeszcze wiele się nauczyć! Pozdrowienia Mari

Napisany przez 2Bolitho
Cieszymy się również, że jesteś z nami!! Dla mnie ważne jest, żeby akcje i inne inwestycje nie są same w sobie złe, a lokaty terminowe i inne produkty finansowe nie są automatycznie bezpieczne. Oszczędzający już wielokrotnie musieli ponosić tego konsekwencje. A kiedy widzimy, ile pieniędzy jest obecnie drukowanych, a w telewizji lecą reklamy bezpiecznych obligacji skarbowych, to jest to bardzo podejrzana gra. Poszukuje się ludzi, którzy w końcu będą musieli zapłacić rachunek, a tym dokładnie tym ludziom wmawia się bezpieczeństwo. Moim zdaniem idzie to o wiele za daleko...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata