Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę otrzymać dodatkowy kredyt samochodowy?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, mam kredyt w Sparkasse w wysokości 16000 euro, który ma trwać 10 lat ze względu na jak najmniejsze raty. Niestety nasz samochód właśnie się zepsuł i nie jesteśmy w stanie sobie pozwolić na nowy, chyba że skorzystamy z finansowania. Chciałbym się ponownie zwrócić do mojego banku Sparkasse i zapytać o możliwość uzyskania pomocy. Obawiam się jednak, że zostanę od razu odrzucony, jeśli poproszę o kredyt samochodowy. Ogólnie rzecz biorąc, moje zobowiązania byłyby dosyć duże. Ale samochód służy też jako pewnego rodzaju zabezpieczenie. Czy mogę liczyć na uzyskanie kredytu samochodowego? Pozdrawiam, Trago

Re: Czy mogę otrzymać dodatkowy kredyt samochodowy?

Napisany przez 2Escorpio
Hej, w tym przypadku wiele czynników odgrywa istotną rolę... istnieje wiele wytycznych... ale opiekun klienta może tu przyczynić się do bardzo dużej negatywnej lub pozytywnej zmiany. Bardzo ważne jest, aby historia kredytowa (Schufa) była w porządku... jeśli znajduje się w niej coś negatywnego... nie masz szans w Sparkasse. Kolejnym aspektem jest liczba osób mieszkających w gospodarstwie domowym oraz ile pieniędzy pozostaje na koncie po odjęciu wszystkich kosztów (czynsz, aktualna rata kredytu, inne bieżące wydatki). Ważne jest także, ile z aktualnego kredytu zostało już spłacone oraz czy płatności zawsze są dokonywane na czas... ważne jest również czy inne kredyty są spłacane, np. rata za telewizor, pralkę, czy debet jest wykorzystywany i jeśli tak, w jakim stopniu itp. Zazwyczaj mówi się... Czysta historia kredytowa... Zarobki minus czynsz, rata kredytu (bieżącego i nowego), bieżące wydatki takie jak ubezpieczenia itp... Jeśli na koncie pozostaje np. dla jednej osoby w gospodarstwie 600 euro miesięcznie... dla dwóch osób 900 euro itd. to kredyt powinien zostać zatwierdzony. Wszystko inne zależy od dobrej woli banku. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata