Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy Sparkasse udziela kredytów bardziej chętnie niż bank?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Jest możliwe, że w najbliższym czasie będę potrzebować kredytu, ponieważ prawdopodobnie będę musiał przeprowadzić się z powodów zawodowych. Od kilku lat mam konto w Deutsche Bank. Kiedyś moja przyjaciółka poleciła mi tę bank. Ale zawsze mówi się, że Sparkasse jest bankiem małego człowieka.... Ponieważ moje dochody nie są teraz zbyt wysokie, obawiam się, że Deutsche Bank może odrzucić mój wniosek kredytowy. Czy mam lepsze szanse na otrzymanie kredytu w Sparkasse przy dochodzie 1500 euro brutto i wniosku o kredyt w wysokości 8000 euro? Pozdrowienia, Lobelius

Napisany przez 2Bolitho
Naja, obie banki chcą zarabiać pieniądze na kredytach i jeśli ryzyko dla nich jest akceptowalne, to go zaoferują. Po prostu zapytaj w obu bankach i zdecyduj się na lepszą ofertę. Ty nie jesteś osobą ubiegającą się o łaskę. Bank chce sprzedać, ty jesteś klientem. Mimo wszystko powinieneś się zastanowić i być odpowiednio przygotowany. W tym celu konieczne jest posiadanie planu, który obejmuje cały majątek i długi. Warto również sporządzić zestawienie przychodów i wydatków (proszę być realistycznym i nie zapominać o rezerwach na naprawy, wakacje, nowy samochód itp.). Warto również odkładać co miesiąc na budowę majątku. Wszystko, co pozostaje, może być przeznaczone na spłatę pożyczki. Jeśli kwota 8,000 EUR może być obsłużona jako kredyt (to z pewnością zostanie obliczone według ich własnych tabel), żadne z institucji nie będzie miało zastrzeżeń. Jednakże pamiętaj, że zadłużenia konsumpcyjne uczynią cię przegranym w monopoly na procenty. Płatny odsetek mógłby pracować na twoją korzyść, gdybyś mógł trochę poczekać i zaoszczędzić odpowiednią sumę pieniędzy.

Napisany przez Doso
Sparkasse to bank - tyle w temacie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata