Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Do czego służy porównanie online prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych?

Napisany przez dermatze
Cześć ludzie, właśnie zastanawiam się, czy przejść na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, czy pozostać w ubezpieczeniu publicznym. Szukając informacji, trafiłem na wiele stron porównawczych (np. pkv-vergleich-und-beratung.net). Czy są to wiarygodni dostawcy i czego dokładnie mogę się spodziewać po takim porównaniu? Czy otrzymam dobrą radę? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrowienia, Matze

Napisany przez PI112
Cześć Matze, decyzja o wyborze prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego może być ważna na całe życie. Nie powinieneś polegać na różnych stronach internetowych. Moje zdanie na temat tych stron porównujących jest: Im bardziej kolorowo i ładnie, tym większy kit można tam znaleźć. W branży ubezpieczeń bardzo trudno znaleźć coś bardziej skomplikowanego niż prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Znajdź brokera specjalizującego się w PKV w swojej okolicy. Dokładnie się z nim skonsultuj (zaszkodzi to trochę czasu). Podejmij decyzję dopiero, gdy zrozumiesz wszystko. Powodzenia w poszukiwaniu odpowiedniego partnera ubezpieczeniowego. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Gerd
Czy przetestowałeś już tę stronę? To jest wynik. Twoje zapytanie zostało pomyślnie wysłane. Dane są szyfrowane i traktowane poufnie. W najbliższych dniach otrzymasz informacje zwrotne od jednego z naszych agentów, który doradzi Ci zgodnie z Twoimi potrzebami. Jeśli masz dodatkowe pytania, jesteśmy do Twojej dyspozycji. To tyle na temat porównywania w Internecie.

Napisany przez ADMCI4
No cóż, to było prawdopodobnie zbieranie danych lub po nowoczesnemu: sprzedawca leadów. Nie ma mowy o darmowym porównaniu ...

Napisany przez Annabell
Drodzy użytkownicy, Uważam, że porównywanie prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych jest ważne. Można zaoszczędzić kilka groszy miesięcznie... albo uzyskać więcej świadczeń za tę samą składkę w innej kasie. Każdy może sam zdecydować, gdzie się zapisze. Wszystko jest dokładnie dostosowywane do ubezpieczonego. Oznacza to, że trudno powiedzieć, która jest tą jedyną prywatną kasą zdrowia. Dla jednej osoby może być to prawda, ale dla innej (np. w innej grupie wiekowej) może być już drożej. Najlepiej zasięgnąć opinii i porad od wielu doradców z różnych kas i wysłuchać, co mają do zaoferowania. Naprawdę warto zadać wiele pytań... upewnić się, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik, aby nie złapać zadyszki po otrzymaniu kolejnej faktury. W tym sensie - powodzenia!

Napisany przez Annabell
Przeszukałem internet jeszcze raz i przeprowadziłem poszukiwania. Na stronie privatekrankenversicherungen.net udało mi się zdobyć informacje na temat ubezpieczenia zdrowotnego. Może też wam to pomoże, więc zajrzyjcie - może trochę ułatwi wam to poruszanie się po wysoko-kosztowych planach ubezpieczenia..

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Aktualnie mam ten sam problem... Teraz chciałem po prostu wypróbować kilka stron, żeby zobaczyć, które ubezpieczenie zdrowotne proponowane jest mi najczęściej. Do tej pory wypróbowałem stronę Anny oraz asecio - Porównujemy najlepsze prywatne ubezpieczenia zdrowotne - za darmo i bez zobowiązań. Czy macie coś jeszcze?

Napisany przez ADMCI4
Tylko dlatego, że prywatne ubezpieczenie zdrowotne jest często proponowane na różnych portalach internetowych, nie oznacza to, że jest to dla Ciebie optymalne rozwiązanie. Większość kalkulatorów online porównuje przede wszystkim miesięczne składki. W rezultacie zawsze będziesz otrzymywał propozycje od firm takich jak Hanse, HUK czy PaxFamilienfürsorge. Sens oferowanych pakietów ubezpieczeń można teraz dyskutować. Osoba, która interesuje się prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym, powinna przede wszystkim zastanowić się, dlaczego chce powierzyć swoją przyszłą opiekę medyczną prywatnemu ubezpieczycielowi. Jeśli ktoś naprawdę zgłębia ten temat, szybko zauważy, że przede wszystkim chodzi o świadczenia. W następującej liście linków (kw guru David Wegner - Linki) znajdziesz różne strony internetowe, gdzie można szczegółowo dowiedzieć się o samym temacie. Wszelkie dalsze kroki powinieneś omówić z specjalistą, aby poznać dokładne informacje o tych firmach. Żaden kalkulator online nie dostarczy takich szczegółów. Niezależnie od tego, jak często dana firma jest na pierwszym miejscu, nie mówi to jeszcze nic o ochronie ubezpieczeniowej i o firmie. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Twój David Wegner

Napisany przez Britta Hilscher
Cześć wszystkim, UWAGA przy porównywaniu prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych online! Porównania te mogą dać pierwsze wrażenie, jednak zazwyczaj nie wiadomo, jakie świadczenia kryją się za daną składką. W większości przypadków otrzymuje się najtańszą ofertę, aby ją zakupić. Luki w zabezpieczeniu są całkowicie pomijane. Pozostaje się samemu i rzadko pytają, co dokładnie jest napisane drobnym drukiem. Ponadto, w tego typu porównaniach często nie uwzględnia się wszystkich towarzystw ubezpieczeniowych, co uniemożliwia przeprowadzenie bezpośredniego porównania. Kolejna ważna uwaga: Większość portali porównawczych sprzedaje zgromadzone dane różnym towarzystwom, pośrednikom lub agentom. Oznacza to, że nie wiadomo, kto jeszcze otrzymuje podane dane. Jeśli chcesz porównać wszystkie towarzystwa, chętnie pomogę. Pracuję w zespole sukcesywnego maklera ubezpieczeniowego. Dzięki naszym powiązaniom otrzymasz listę wszystkich towarzystw. Dodatkowo dokonamy porównania zgodnie z Twoimi wymaganiami dotyczącymi świadczeń medycznych. Następnie wspólnie omówimy zalety i wady poszczególnych ofert oraz drobny druk, dzięki czemu nie będziesz miał niemiłych niespodzianek w przypadku choroby. Pod nazwą Hilscher Consulting - OSTATECZNIE LEPSZE DORADZTWO możesz uzyskać pierwsze wrażenie o mnie. Skontaktuj się ze mną, jeśli mogę pomóc. Pozdrowienia Britta Hilscher

Napisany przez MisterRob
Niezależną rekomendację otrzyma się tylko wtedy, gdy osoba zalecająca nie jest uzależniona od prowizji ani innych korzyści. Strony, na których uzyskuje się porównania, zazwyczaj otrzymują od dostawców środki finansowe za to, że są wysoko w rankingu porównań. Więc uważaj. Sprawdź po prostu stronę, która pomogła mi zaoszczędzić ponad 400 euro miesięcznie. Pozdrowienia

Napisany przez sarahK
Dzięki Rob, tydzień temu porównałem oferty tzw. ubezpieczenia zdrowotnego na życzenie i zauważyłem, że jest tego mnóstwo. Zdecydowałem postępować zgodnie z twoją radą i nie porównywać ofert bezpośrednio z pierwszej listy, ponieważ już w swoim kręgu znajomych słyszałem, że tam raczej próbuje się coś wcisnąć niż udzielać rzetelnej porady. W końcu trafiłem na stronę preiswerte-pkv.com, która zrobiła na mnie najpierw solidne wrażenie, i wpisałem moje dane w odpowiednie pola. Dzień później odebrałem telefon od brokera ubezpieczeniowego i muszę przyznać, że zostałem doskonale poinformowany. Niemniej jednak z uwagi na moją sytuację finansową postanowiłem się zastanowić, ponieważ działam jako samozatrudniony w branży kosmetycznej dopiero od 3 miesięcy.

Napisany przez Mike Spezi
W zasadzie wszyscy uczestnicy już wszystko powiedzieli. Pan Irmscher rzeczywiście trafił w sedno! Zdrowie jest najważniejszym dobrem człowieka, ktoś kto wierzy, że jako niedoświadczony interesant może wyprowadzić swoje indywidualne ubezpieczenie zdrowotne za pomocą porównań online, szybko się przekona, w jaki sposób został oszukany. Zawsze bawią mnie oferty ubezpieczeń zdrowotnych z miesięczną składką w wysokości 59 euro! Niestety, nie znalazłem jeszcze osoby, która mogłaby być ubezpieczona za tę składkę! Pozdrawiam Mike

Napisany przez Naseweis
Wow.... to naprawdę interesująca informacja. Kiedy czytam cały tekst, mogę sobie wyobrazić, że chodzi tylko o zwrócenie uwagi na wymienioną stronę internetową. Próbowałem znaleźć tę stronę internetową za pomocą Googlea, co okazało się niemożliwe. @Sarahk - czy mógłbyś wyjaśnić, jak znalazłeś tę stronę internetową, o której wspomniałeś? Pozdrowienia, Ciekawski

Napisany przez sarahK
Cześć Naseweiß, Jasno wyobrazić sobie jest super, czy ktoś się zainteresuje czy nie, to i tak nie moja sprawa, na stronę internetową trafiłam nie za pośrednictwem Google ani innych wyszukiwarek internetowych, ale dzięki ulotce, która wyglądała dosyć interesująco Pozdrowienia Sarah

Napisany przez Naseweis
hm.... a ulotka została wysłana do Państwa domu pocztą.

Napisany przez Karla85
hallo chciałbym podzielić się tutaj moim osobistym doświadczeniem dotyczącym porównywarki polis PKV w internecie. Kilka lat temu zastanawiałem się, czy warto przejść do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Dużo czytałem i znalazłem wiele informacji w internecie. Znalazłem również możliwość porównania stawek prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych za pomocą takiego porównania online i zdecydowałem się na ubezpieczenie z podstawowym zabezpieczeniem - jasne, że jest tanie i jestem zdrowy, po co wydawać tyle pieniędzy pomyślałem. W końcu je wykupiłem i byłem bardzo zadowolony - nadal jestem zdrowy. Jednak kilka tygodni temu usłyszałem, że istnieje wiele osób, które później mają poważne problemy z powodu początkowo tanich stawek, ponieważ ceny znacznie rosną. Szukając informacji, poszedłem inną drogą - skorzystałem z często oferowanej usługi darmowego porównania prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego przez eksperta PKV. Oczywiście, nie poprzestałem na jednym. Większość próbowała mi wcisnąć tańszą stawkę, ale zdałem sobie z tego sprawę dopiero, gdy przez tę stronę 9max.de dostałem porównanie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego od prawdziwego eksperta PKV z dobrymi informacjami na temat wzrostu składek i tła zawartości taryf oraz dlaczego tanio w dłuższej perspektywie wyjdzie drogo. Teraz, po właściwej konsultacji, wybrałem taryfę, która jest trochę droższa, ale oferuje mi znacznie lepsze zabezpieczenie w zakresie, o którym nie myślałem bez tej konsultacji. Dlatego nie mogę polecać szukania taryfy online - lepiej skonsultować się z kimś, kto zna się na rzeczy i dobrze doradzi oraz pomoże w wyborze taryfy, która naprawdę odpowiada temu, czego chcesz... Cieszę się, że wypełniłem formularz na tej stronie, bo pewnie dopiero późno zdałbym sobie sprawę, że cena nie jest wszystkim.

Napisany przez Naseweis
super.... a za tą stroną internetową kryje się Deutsche Vermögensberatung bez dalszego komentarza.

Napisany przez Karla85
Cześć, spryciarzu, skąd wziąłeś ten pomysł? Nie powinno to być zawarte w informacji początkowej od doradcy? Na mojej wizytówce mojego niezależnego agenta ubezpieczeniowego jest to uwzględnione, a ci z Deutsche Vermögensberatung nie są agentami ubezpieczeniowymi i zawsze mają wizytówki z nazwą Deutsche Vermögensberatung, prawda?

Cześć Karla.... cokolwiek zamierzasz osiągnąć za pomocą tej strony porównawczej, jest amatorska i moim zdaniem służy tylko zbieraniu danych! Zresztą, strona porównawcza jest dla mnie zawsze tylko w miarę użyteczna, gdy porównuje się wszystkich dostawców ubezpieczeń prywatnych! W przeciwnym razie uważam porównania internetowe dotyczące ubezpieczeń prywatnych za mało skuteczne i mogą służyć co najwyżej do orientacji! Pozdrowienia z Florencji nad Łabą Mike

Napisany przez sabine75
Cześć Karla, Widzę, że Naseweis zrobił chyba małe śledztwo w sprawie właściciela strony z informacjami o autorze. Ja również natrafiłem na te same informacje. W każdym razie zgadzam się tutaj z Naseweisem i Mikem: zbieranie adresów bez wyraźnie widocznego dodatkowego wartości dla konsumenta. Jeśli ktoś naprawdę uważa, że szukanie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego na własną rękę, bazując jedynie na opiniach znajomych i kilku informacjach z internetu, jest wystarczające, to niech śmiało to robi. Ale proszę, później nie narzekajcie

Napisany przez Maks
Ja, ja, uważam, że porównanie online jest pomocne. Chodzi jedynie o to, którą stronę porównawczą się używa. Jeśli porównuje się oferty na stronie konkretnej firmy, to oczywiście jej produkty będą umieszczone na górze. Istnieją jednak też niezależne strony. Na przykład znalazłem swoje ubezpieczenie zdrowotne dzięki porównaniu prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. I szczerze mówiąc zawsze porównuję tam ubezpieczenia. To dobre źródło informacji. Poza tym strona jest przejrzysta i zielona.

Maks pisze: Więc moim zdaniem porównanie online jest pomocne. Tylko pytanie, jakie porównanie się stosuje. Jeśli porównanie jest wykonane na stronie dostawcy, oczywiście jego produkty będą na górze. Istnieją jednak także niezależne strony. Na przykład swoje ubezpieczenie zdrowotne znalazłem dzięki porównaniu prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. I szczerze mówiąc zawsze porównuję ubezpieczenia tam. To już samo w sobie jest dobre do uzyskania informacji. Poza tym strona jest przejrzysta i zielona.
Cześć, także ta strona jest myląca. Wykonałem kilka obliczeń dla prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Żadne nie było skuteczne. Dziwne też, że niektóre społeczeństwa nie wchodzą w grę, dokładnie te, które zajmują czołowe pozycje w testach jakości (Huk, Alte Oldenburger, itp.) Każdy może mieć swoje zdanie. Kto chce skonfigurować prywatne ubezpieczenie zdrowotne online, bez znajomości wewnętrznych spraw, wkrótce będzie na dnie. pozdrawiam mike

Napisany przez ADMCI4
W ciągu ponad 10 lat pracy w branży finansowej nie zauważyłem ani jednego kalkulatora porównawczego, czy online, czy offline, który mógłby w ogólności zastąpić osobistą poradę kompetentnej osoby. Prywatne ubezpieczenie zdrowotne (PKV) jest jak pole minowe: brak planu, » † Gdy tylko spojrzę na nadchodzącą zmianę składek w Centralnej PKV, wydaje mi się, że to jest jak pole minowe w środku pola minowego. Dlatego proszę porównuj nie tylko ceny i świadczenia w zakresie PKV, ale także firmy oferujące te ubezpieczenia. Jeśli to zrobisz, pozostaną naprawdę nieliczni kandydaci do wyboru. Co z kolei ułatwia podjęcie decyzji. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez Merziger
Jestem w PKV od 1972 roku i wielokrotnie żałowałem tej decyzji. W wieku 62 lat leki stają się coraz droższe, trzeba je najpierw opłacić w aptece, zanim będzie można je złożyć do zwrotu przez PKV.

Napisany przez Naseweis
Merziger pisze: Jestem w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym od 1972 roku i wielokrotnie tego żałowałem.
Dlaczego tak sądzisz? Czy zostałeś źle doradzony przy zawieraniu ubezpieczenia zdrowotnego? Kiedy zawierasz prywatne ubezpieczenie zdrowotne, nie oszczędzasz pieniędzy, tylko odkładasz te oszczędzone pieniądze na emeryturę, aby później w wieku emerytalnym opłacać składki ubezpieczenia zdrowotnego. Więc moje prywatne ubezpieczenie zdrowotne nie będzie mnie kosztować ani grosza w starszym wieku. W starszym wieku, mam 62 lata, leki stają się coraz droższe i trzeba je najpierw zapłacić w aptece, zanim można je złożyć do ubezpieczyciela. Jaka bezsensowność! W prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym te koszty są całkowicie refundowane, jeśli wybrano odpowiednią polisę zdrowotną. Jednak podejrzewam, że twój ówczesny doradca korzystał z kalkulatora porównawczego w dawnej wersji internetu (BTX). Darmowe porównanie prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych jest dostępne na www.impuls.com Super.... a po przeczytaniu tej wspaniałej wypowiedzi..... żałując zawarcia ubezpieczenia zdrowotnego.. polecam czytelnikom darmowe porównanie online.

Napisany przez Merziger
Cześć Spryciarzu, polecam prywatne ubezpieczenie zdrowotne, na przykład Debeka lub Allianz, a Tobie radzę nie patrzeć na wszystko zbyt pesymistycznie.

Napisany przez Naseweis
Merziger pisze: Cześć Wiedźminie, polecam ubezpieczenie prywatne, np. w Debeka lub Allianz, i radzę Ci, abyś nie patrzył na wszystko tak pesymistycznie.
Cześć Merziger, Jestem zawsze optymistycznie nastawiony. Po prostu nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś poleca kalkulator porównawczy dla ubezpieczenia prywatnego, skoro sam żałuje, że je kiedykolwiek zawarł. Nim się napisze takie teksty, powinno się tę kwestię trochę przeanalizować. Na pewno nie są one pomocne. Proszę wyjaśnij nam, dlaczego akurat polecasz Debekę lub Allianz? Pozdrowienia, Wiedźmin

Napisany przez susanne.berlin
Po zarejestrowaniu się w takim porównaniu online byliśmy bombardowani przez wiele tygodni telefonami od różnych agencji ubezpieczeniowych. Bardzo irytujące.

Napisany przez Naseweis
susanne.berlin pisze: Po zarejestrowaniu się na takim porównywarce online przez tygodnie byliśmy bombardowani połączeniami różnych agencji ubezpieczeniowych. Było to bardzo irytujące.
Cześć Susanne, Mogę tylko polecić, aby podawać fałszywe imię i adres e-mail na takich stronach internetowych oraz używać adresu, który można usunąć już następnego dnia. Kiedyś także zarejestrowałem się dla żartu. Na stronie internetowej również było jasno powiedziane, że nie otrzymasz połączenia od pośrednika. W ciągu 8 dni otrzymałem około 25 niechcianych wiadomości. Nawet próbowano mi sprzedać pralkę. Tylko jaki ma związek pralka z ubezpieczeniem zdrowotnym. Pozdrowienia, Mądrala

Napisany przez brent
To, co strony porównujące online mogą dostarczyć w każdym przypadku, to zwięzły przegląd. To nie oznacza od razu, że trzeba się gdzieś rejestrować i być permanentnie dzwonionym. Można zbierać informacje z góry, zanim naprawdę skontaktuje się z ubezpieczycielem. Dzięki temu podejście do sprawy będzie bardziej świadome. Każdy, kto chce szczegółowo się zorientować w Internecie, powinien poważnie zabrać się do pracy. Trzeba zapoznać się z ofertami i porównać je. Do tego mogą posłużyć strony porównawcze. Natomiast osoba, która na to nie zwraca uwagi, może również skorzystać z porady offline.

Napisany przez Naseweis
brent pisze: Co zawsze mogą dostarczyć strony porównywania online, to zwięzły przegląd.
O co dokładnie chodzi w przypadku zwięzłego przeglądu????

Napisany przez Jao
@brent Tak samo myślę. @mike spezi Przypadkowo znam również ten porównywarkę prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych, ale na przykład zostało mi zaproponowane ubezpieczenie Oldenburger Versicherung. Uważam, że zależy to od indywidualnego profilu - nie każde ubezpieczenie jest równie dobre dla każdego. Dlatego właśnie porównujemy. Co rozumiesz przez „celowe”? Muszę powiedzieć, że strona wydaje mi się być w porządku.

Napisany przez Kristian
Cześć Wiele już zostało poruszone i wspomniane, od ogólnego przeglądu po porównanie kosztów i wydajności. Dodatkowo chciałbym zauważyć, że porównanie, takie jak to tutaj przedstawione, lub to tutaj - które uważam za całkiem udane, można również doskonale wykorzystać do kontroli. Nie bez powodu eksperci ds. ochrony konsumentów zawsze zalecają regularne porównywanie stawek nawet w istniejących polisach - aby sprawdzić alternatywy, ale przede wszystkim aby sprawdzić, czy nasza stawka jest wciąż bardzo dobra czy też przestarzała. Pozdrowienia, Kristian

Napisany przez Werneer
Cześć! Włączyłem jeden z waszych kalkulatorów i zobaczyłem, co wyjdzie... Teraz sugeruje mi www.asstel.de. Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą ubezpieczeniową? Tylko pisze, że są bezpośrednim ubezpieczycielem Gothaer. Nie za bardzo wiem, co z tym zrobić. Czy ktoś z was ma doświadczenia z tą firmą?

Napisany przez Naseweis
Cześć Werneer, no to pozwól, że doradzi ci bezpośrednie ubezpieczenie. Jestem ciekawy, jakimi argumentami zostaniesz przekonany do zawarcia umowy z Asstel. Proszę później podzielić się swoimi spostrzeżeniami! Dotychczas nigdy nie spotkałem klienta ubezpieczonego od zdrowia w ASSTEL. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Werneer
Okej, to brzmi niezbyt pozytywnie. Jeśli zdecyduję się skorzystać z ich porady, chętnie dam krótki komentarz!

Napisany przez lisasom
Zawsze dobrze jest porównać różnych dostawców. Mam tam kolejną wskazówkę - znalazłem dobrą stronę porównawczą, którą również mogę polecić: https://bit.ly/sGRsie Wybierają dla Ciebie odpowiednie ubezpieczenie zdrowotne spośród ponad 40 dostawców. Darmowe indywidualne doradztwo i kalkulacja to tam oczywiście standard. Sam z niej skorzystałem i byłem bardzo zadowolony. Być może pomoże Ci również, jeśli ostatecznie nie zdecydujesz się na ASSTEL. Pozdrowienia, Lisa

Napisany przez Naseweis
@lisasom, zawsze jestem zachwycony, kiedy na stronie internetowej wymienione są firmy ubezpieczeniowe, które już nie istnieją. Dalsze komentarze są zatem zbędne. Pozdrowienia N.

Napisany przez lisasom
Strona porównywarki internetowej istnieje nadal. Wypróbowałem ten link i działał doskonale. Możesz spróbować ponownie, aby się na nią dostać. Jako alternatywę mogę podać Ci inny link. Powodzenia Pozdrowienia Lisa

Naseweis ma całkowitą rację!!! Należy uwzględnić maszynę do żarcia przy prezentacji. Nawiasem mówiąc, nie jesteśmy nawet brani pod uwagę w porównaniu! Interesujące! Ktoś by mógł podejrzewać sprzedaż maklerską! Warto także uwzględnić nowy limit wynagrodzenia rocznego! W przeciwnym razie oferty ACZ - PKV mogą okazać się bezcelowe, ponieważ niektóre grupy osób nie będą już kwalifikować się do ubezpieczenia! Ale przynajmniej już zbierasz dane! Może w przyszłym roku się uda!? z poważaniem mike

Napisany przez Nili12
Cześć kochani,

na początek zdecydowanie powinieneś porównać oferty, tutaj jest bardzo dobre portal internetowy.

Po prostu zajrzyj do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, gdzie przedstawią Ci świetne zestawienie tego, czego potrzebujesz.

Pozdrowienia, Nili12

Napisany przez Ariene
Na pewno już możesz się zorientować w temacie. Jednak ubezpieczenie prywatne (PKV) to produkt wymagający dużej liczby konsultacji, ponieważ przy zawieraniu umowy należy uwzględnić wiele Twoich indywidualnych życzeń i oczekiwań. Dlatego ostatecznie powinieneś zawrzeć umowę nie przez internet, ale za pośrednictwem niezależnego agenta.

Nawet w internecie nie znalazłem jeszcze strony, która umożliwiałaby kompleksowe porównanie. Ponieważ decyzja o wyborze prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego często jest decyzją na całe życie, konieczne jest fachowe doradztwo. 90% stron porównawczych służy głównie zbieraniu danych i uwzględnia w swoich porównaniach jedynie ograniczoną liczbę dostawców! Zazwyczaj tych, którzy sponsorują odpowiednie strony!

Czym właściwie jest niezależny pośrednik? Nigdy tego nie zrozumiałem! Na czym polega ta niezależność? Przecież zawsze jest on również zależny od tego, co może zaoferować swoją ofertę. A ta często jest również ograniczona. Różnorodność ofert produktowych nie zawsze przekłada się na lepszą jakość doradztwa.

Nie ma znaczenia, gdzie szuka się porady. Zawsze zaleca się uzyskanie kilku porównań od różnych osób.

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez tequila
Ale nie musi od razu kłaść broni, jeśli klient chce, aby określone obszary zostały ubezpieczone w warunkach umowy w sposób prawny i wiążący, nie polegając jedynie na uznaniowych działaniach przedsiębiorstwa. <

Bez względu na to, gdzie otrzymuje się poradę. Zawsze zaleca się uzyskanie kilku porównań od różnych osób. <

Tak to jest.

Tak, nie musi! Jednak inni też nie muszą.
Chodziło mi tutaj o zupełnie coś innego, a Ty doskonale wiesz, o co mi chodziło. Już samo zróżnicowanie wynagrodzeń poszczególnych firm narzuca tzw. niezależności, powiedzmy, przynajmniej pewne ograniczenia.

Pozdrawiam
Mike

Napisany przez tequila
Przepraszam. Od kilku dni zmagam się z infekcją, która przygnębia nastrój. Ale to nie jest usprawiedliwienie. Wiesz, cenię twoje zachowanie i wkłady tutaj w przytłaczającej większości. Chciałbym jednak poruszyć kwestię różnych wynagrodzeń, które są podawane w prasie. Normalny pośrednik nie otrzymał w życiu tych 18+ MB. A ustalony przez ustawodawcę próg górny również nie stanowi pochwały dla branży, że nie potrafili sami tego uregulować. W skrócie: Różnice w poszczególnych prowizjach ubezpieczycieli znacznie się wyrównały, ponieważ większość ubezpieczycieli nie pozwoliła sobie na ten rodzaj wyzysku prowizyjnego. AXA, Hallesche, Central czy Hanse Merkur mogą to zapisać na swojej własnej ścianie. To nie oznacza oczywiście, że nie ma wciąż kogoś, kto pozwala sobie na nieodpowiednie doradztwo pod wpływem zysku w postaci dodatkowych 2 czy 3 składek miesięcznych.

Na tequilę, to życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia! Przecież codziennie już musimy radzić sobie z wystarczającą ilością innych rzeczy, które nas irytują!

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez Regen
Moim zdaniem decyzję o wyborze ubezpieczenia zdrowotnego nie powinno się podejmować pochopnie online. Jest to decyzja, która może wiązać się z dość poważnymi konsekwencjami...

Napisany przez finanzer33
Online zakończenie umowy ubezpieczenia zdrowotnego prywatnej firmy nie stanowi problemu, gdy osoba jest odpowiednio poinformowana lub skorzystała z porady. Czyste wybieranie najniższej ceny zazwyczaj się nie opłaca. Osoby unikające skorzystania z porady mogą na przykład poprosić o przesłanie szczegółowej propozycji od brokera ubezpieczeń zdrowotnych w Berlinie. Zazwyczaj są one tworzone za pomocą programów typu morgen & morgen lub Softfair Lotsen i wyczerpująco informują o oferowanych taryfach. Należy jednak być uczciwym i zawrzeć umowę zgodnie z takim doradztwem.

Oczywiście! Sprawiedliwie!

Dlaczego czujesz potrzebę przywracania do życia całkowicie bezsensownymi uwagami ze śmietnika starych postów, które już zostały wyczerpująco odpowiedziane!?

Nawiasem mówiąc, większość oprogramowania porównawczego nie jest warte papieru, na którym są zmanifestowane! Nie są w stanie spełnić indywidualnych wymagań i zawierają parametry, które są całkowicie nieistotne dla samego ubezpieczonego.

Czy ten post służy tylko celom reklamowym?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata