hallo
chciałbym podzielić się tutaj moim osobistym doświadczeniem dotyczącym porównywarki polis PKV w internecie.
Kilka lat temu zastanawiałem się, czy warto przejść do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Dużo czytałem i znalazłem wiele informacji w internecie. Znalazłem również możliwość porównania stawek prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych za pomocą takiego porównania online i zdecydowałem się na
ubezpieczenie z podstawowym zabezpieczeniem - jasne, że jest tanie i jestem zdrowy, po co wydawać tyle pieniędzy pomyślałem. W końcu je wykupiłem i byłem bardzo zadowolony - nadal jestem zdrowy. Jednak kilka tygodni temu usłyszałem, że istnieje wiele osób, które później mają poważne problemy z powodu początkowo tanich stawek, ponieważ ceny znacznie rosną.
Szukając informacji, poszedłem inną drogą - skorzystałem z często oferowanej usługi darmowego porównania prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego przez eksperta PKV.
Oczywiście, nie poprzestałem na jednym. Większość próbowała mi wcisnąć tańszą stawkę, ale zdałem sobie z tego sprawę dopiero, gdy przez tę stronę 9max.de dostałem porównanie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego od prawdziwego eksperta PKV z dobrymi informacjami na temat wzrostu składek i tła zawartości taryf oraz dlaczego tanio w dłuższej perspektywie wyjdzie drogo.
Teraz, po właściwej konsultacji, wybrałem taryfę, która jest trochę droższa, ale oferuje mi znacznie lepsze zabezpieczenie w zakresie, o którym nie myślałem bez tej konsultacji.
Dlatego nie mogę polecać szukania taryfy online - lepiej skonsultować się z kimś, kto zna się na rzeczy i dobrze doradzi oraz pomoże w wyborze taryfy, która naprawdę odpowiada temu, czego chcesz...
Cieszę się, że wypełniłem formularz na tej stronie, bo pewnie dopiero późno zdałbym sobie sprawę, że cena nie jest wszystkim.