Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Jak poważni są nabywcy umów emerytalnych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.......... mam ubezpieczenie na życie i umowę Riestera. Jednakże obecnie moja sytuacja finansowa nie jest zbyt dobra, dlatego mam duże zainteresowanie w jakiś sposób przekształcić te umowy w gotówkę. Pamiętam, że słyszałem, iż takie umowy można również sprzedać, więc zastanawiam się poważnie, czy powinienem to zrobić. Zastanawiam się jednak, czy jest to naprawdę uczciwe, czy też nie można zostać oszukanym przez podejrzane firmy. Ktoś tutaj na forum ma doświadczenie w tej kwestii i może mi doradzić albo odradzić? Być może ktoś z branży ubezpieczeniowej...?

Napisany przez Gerd
Cześć Umowy Riester nie można sprzedać. W przypadku ubezpieczenia na życie w razie kłopotów finansowych można wziąć pożyczkę. Przy sprzedaży polisy nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Wszyscy potrafią ładnie mówić. Dlaczego jednak te firmy chcą kupić ich polisę? Na pewno nie z czystej miłości bliźniego. Powinni się nad tym zastanowić.

Napisany przez alex25
Również ja trzymałbym się z daleka od takich interesów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata