Re: Jako praktykant można zainwestować swoje pieniądze i otrzymać podwójną kwotę z powrotem lub coś w tym stylu.
Napisany przez MoneyMaker -
- wt lis 16, 2010 3:38 pm
Hej.
Mówiąc krótko, jestem tutaj nowy i mam właściwie tylko jedno pytanie.
Mam 16 lat i chciałbym zrobić prawo jazdy, jestem uczniem w branży maszynowej, zarabiam całkiem nieźle jak na pierwszy rok nauki.
Brat mojej dziewczyny jest menedżerem finansowym lub czymś w tym rodzaju.
Kiedyś chciałem coś odebrać u niego, a on powiedział mi: Hej? Wkrótce zaczynasz naukę, mamy tu coś dla ciebie. Państwo oferuje coś dla uczniów, gdzie miesięcznie wpłacają określoną kwotę i otrzymują podwójną kwotę z powrotem lub coś w tym rodzaju.
Powiedział, że niewielu uczniów wie, że coś takiego istnieje, że państwo oferuje coś takiego.
Teraz on (ma 19 lat) kupił sobie zupełnie nowego Bmw M3, a kosztuje przecież wiele pieniędzy!
Następnie pojawił się Audi S3, który estetycznie odnowił.
Po pewnym czasie pojawiło się jeszcze Audi S3, które znacznie zwiększył moc.
Po kolejnym tygodniu kupił sobie nowy motocykl Hayabusa Turbo. Kosztuje też około 20 000 €
Zapytałem go na ICQ: Człowieku! Skąd masz te pieniądze? Przecież dopiero rozpoczynasz trzeci rok nauki lub coś w tym rodzaju.
Odpowiedział: Przecież ci mówiłem o tym ze strony państwa, wielu ludzi znajomych u mnie inwestuje pieniądze i dostaje podwójną kwotę z powrotem (jest na to lista!)
Więc:
Moje pytanie: czy to jest oszustwo? Mam dopiero 16 lat i zupełnie nie znam się na finansach!
Czy można coś takiego zainwestować czy coś w tym rodzaju? Jak to działa? Czy to naprawdę jest tylko najzwyklejszy blef?
Byłoby to dość interesujące, wtedy miałbym jeszcze więcej pieniędzy i mógłbym zadbać o siebie. Chciałoby mi się to dowiedzieć.
Dziękuję.
Aha, mam nadzieję, że prawidłowo zamieściłem tę informację