Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy gra w lotto jest wydarzeniem społecznym?

Napisany przez ADMCI4
Kiedyś grałem częściej w lotto i zawsze coś wygrywałem. Od dłuższego czasu nie grałem w to, bo zawsze uważałem, że to wszystko jest nieuczciwe i tylko chodzi o wyłudzanie pieniędzy. Jednak niedawno ktoś mi powiedział, że z dochodów z loterii również finansowane są i wspierane projekty społeczne, więc może to wszystko nie jest takie nieuczciwe, jak myślałem. Czy więc grając w lotto robi się coś dobrego? Mam na myśli niekoniecznie dla mnie, ale przede wszystkim dla innych. Czy wykorzystanie tych funduszy jest udokumentowane?

Napisany przez 2Bolitho
Źródło: Wikipedia Lotto ? Wikipedia Wykorzystanie dochodów W Niemczech obecnie (2006) dochody z gier wynoszą około pięć miliardów euro rocznie. Zostają one wykorzystane w następujący sposób:[11] Połowa dochodów jest wypłacana wszystkim zwycięzcom (zasada totalizatora), co oznacza, że współczynnik wypłat wynosi 50%. To jest kwota, na którą gracze spekulują.23% trafia do fiskusa jako opłata koncesyjna lub dochody przeznaczone na cel, co oznacza, że ta kwota musi zostać ponownie wydana przez państwo na określone ustawowo cele, takie jak wsparcie sportu, zakup sztuki, ochronę środowiska czy projekty młodzieżowe.16,7% trafia jako podatek od loterii do ogólnokrajowego budżetu państwa.7,5% jest wypłacane punktom sprzedaży (dzierżawcom) jako prowizja. Dla zarządzania oraz jako dochód dla spółek loteryjnych zostaje zatrzymane 2,8%. Jeśli na przykład sprzeda się o wartości 10 000 euro losów lotto, w punkcie sprzedaży zostaje 750 euro, a w Ministerstwie Finansów 1670 euro (tylko z podatku od loterii ministrowie finansów krajów zarobiły od 1955 do 2005 roku około 20,5 miliarda euro). Z tych 10 000 euro 5000 euro zostanie podzielone na różne klasy wygranych (patrz wyżej). Procentowy podział zależy od klasy wygranej. W ramach poszczególnych klas wygranych jednak, kwoty wygranych są równomiernie dzielone na liczbę wygranych.

Napisany przez Jerrys
Jednakże nie sądzę, aby w Niemczech przekazywano tyle pieniędzy na organizacje charytatywne, jak w USA... mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni...

Napisany przez 2Bolitho
Ile zostanie tam przekazane z przychodów jako datek? Czy w ogóle istnieje tam system państwowej loterii? Jak to wygląda w Niemczech, można przeczytać powyżej.

Napisany przez Jerrys
To można przeczytać tutaj: Fundusze lotto w akcji - Według strony internetowej 94% dochodu trafia z powrotem do społeczności, nie wiem czy to naprawdę jest prawda, ale wydatki powinny wynosić tylko około 6%...
Amerykanie mają także kilka różnych loterii: Lotto w USA - loterie MegaMillions, PowerBall i Hot Lotto

Napisany przez Bockwurst

Jeśli sprzedano bilety lotto za około 10 000 euro, to w kiosku zostaje 750 euro

Tak więc punkty sprzedaży zarabiają przed opodatkowaniem 7 centów od 1 € obrotu w Lotto? To niezła sumka biorąc pod uwagę tłumy, które tam często panują.

Napisany przez 2Escorpio

Tutaj punkty sprzedaży zarabiają więc 7 centów na każdym euro zarobionym z loterii? To naprawdę niezłe zarobki, biorąc pod uwagę częstość odwiedzin.

Dlatego teraz prawie każdy kiosk oferuje to g

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata