Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Karta przedpłacona Sparkasse

Napisany przez finanznoob
Cześć, niedawno zauważyłem na stronie internetowej Sparkasse, że istnieje karta debetowa prepaid Sparkassen. Niestety nie jest dostępna w mojej lokalnej oddziale Sparkasse... Teraz zastanawiam się, czy istnieje jakiś sposób, aby zdobyć taką kartę w inny sposób, albo czy są dostępne inne karty prepaid akceptowane przez Visa/Mastercard? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje lub porady, ponieważ chciałbym taką kartę posiadać.

Napisany przez 2Escorpio
Kart prepaidowych jest wiele.. najlepsza wydaje się być ta oferowana przez LandesBankBerlin. Jednak karty prepaid nie są wytłaczane... oznacza to, że każdy widzi, że to tylko karta prepaid. Pozdrowienia, esco

Napisany przez Hartmann
Cześć, jakie są wszystkie możliwości korzystania z karty prepaid Sparkasse? Pozdrowienia Hartmann

Napisany przez 2Escorpio
Wszystko działa tak samo jak z normalną kartą kredytową (jeśli jest na niej dostępne saldo) Z wyjątkiem: Nie można używać urządzeń do wyciskania (ponieważ nie jest wypukła)... chociaż są głupi sprzedawcy, którzy wpisują dane o płatności odręcznie. Nie można płacić na terminalach offline (bardzo rzadko... zazwyczaj tylko w pociągu albo samolocie, gdzie brak możliwości połączenia online). I jest oczywiste, że jest to karta prepaid.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, odradzam korzystanie z karty przedpłaconej Sparkasse. Szybkie płatności nie są możliwe, ponieważ księgowanie trwa tak samo długo jak zwykły przelew. Ale najgorsze jest to, że jeśli wpłacisz na przykład 50 euro i spróbujesz zapłacić kartą przed zaksięgowaniem wpłaty, zostanie zarezerwowany 1 euro. Ten euro ogranicza limit karty przez kilka dni, chociaż nie stanowi salda. Oznacza to, że masz 50 euro na karcie i nawet po księgowaniu nie możesz zapłacić 50 euro. Ponadto moje opłaty za prowadzenie konta podwójnie się zwiększyły. Wiec to nie konczy się na rocznej opłacie. Osobiście uważam, że cena karty jest skrajnie zawyżona i nie widzę realnej korzyści z jej używania. W końcu chce się płacić kartą kredytową szybko i przede wszystkim bezproblemowo. Dla mnie ta karta dostaje 0/10 punktów.

Napisany przez 2Escorpio
Manfred pisze: Witaj, odradzam korzystanie z karty prepaid Sparkasse. Szybkie płatności nie są możliwe, ponieważ zaaksięgowanie trwa tak samo długo jak zwykłe przelewy. Najgorsze jest to, że jeśli wpłacisz na przykład 50 euro i spróbujesz zapłacić kartą przed zaksięgowaniem, zostanie pobrany 1 euro w związku z zapytaniem. Ten euro ogranicza limit karty przez kilka dni, mimo że nie stanowi salda. Oznacza to, że masz 50 euro na karcie i nawet po zaksięgowaniu nie możesz zapłacić 50 euro. Ponadto moje opłaty za prowadzenie konta podwoiły się. Więc roczna opłata to nie wszystko. Osobiście uważam, że cena karty jest skrajnie zawyżona i nie widzę realnej korzyści. W końcu chcemy płacić kartą kredytową szybko i przede wszystkim bezproblemowo. Oceniam tę kartę na 0/10 punktów.
Ale chyba z każdą kartą prepaid jest to samo, że jeśli nie ma na niej środków, nie można po prostu zapłacić i trzeba poczekać, aż wpłaty zostaną zaksięgowane. I to 1 euro zaksięgowane nie jest takie straszne, gdy się wie, że trzeba każdorazowo doliczać euro więcej... przeżyjesz to. Ale prepaid to po prostu prepaid, w moich oczach także śmieć, ale kto chce mieć, musi się z tym pogodzić.

Napisany przez sidusu
Hej, ja tylko mogę polecić SupremaCard (od petaFuel GmbH we współpracy ze Schwäbische Bank), dotychczas miałem z nią tylko pozytywne doświadczenia. Uważam, że funkcja prepaid jest bardzo praktyczna, ponieważ można łatwo kontrolować wydatki (co jest na karcie, jest na karcie). Ponadto SupremaCard nie wymaga sprawdzania w Schufa..

Napisany przez mathias
Cześć W międzyczasie na rynku pojawiło się wiele kart przedpłaconych z wytłoczeniem, które są praktycznie nie do odróżnienia od prawdziwej karty kredytowej. Jednakże warto dokładnie przyjrzeć się warunkom, ponieważ istnieją ogromne różnice między poszczególnymi kartami. Dla osób potrzebujących karty tylko do zakupów internetowych, obstawiania zakładów czy korzystania z gier, mogę polecić kartę przedpłaconą Neteller, a karta ta nie kosztuje nic.

Napisany przez 2Escorpio
mathias pisze: Cześć obecnie istnieje wiele kart przedpłaconych z wysokim przetłoczeniem, które nie różnią się od prawdziwej karty kredytowej. Należy jednak dokładnie przyjrzeć się warunkom, ponieważ różnice między kartami mogą być ogromne. Osobom, które potrzebują karty tylko do zakupów internetowych, obstawiania zakładów lub korzystania z serwisów z grami, mogę polecić kartę przedpłaconą Neteller, a karta nie kosztuje nic.
Bzdura... nie ma zdecydowanie wielu kart przedpłaconych z wysokim przetłoczeniem, są tylko bardzo nieliczne, a bank, który je wydaje, nie znajduje się w Niemczech, ale w krajach lub na wyspach o dużej swobodzie prawnej... Pieniądze na karcie (wpłacone) oczywiście nie są tam ubezpieczone. Pozdrawiam, esco

Napisany przez MarcoKirsch
Po co więc ta wytłoczka jest tak ważna dla kogoś, kto potrzebuje karty tylko do płatności online... Nie polecam karty Sparkasse. Z doświadczenia mogę jednak polecić kartę KisCard od Payango. Na przykład w przypadku Netellera uważam za totalnie głupie to, że nie można jej doładować z każdego konta. Warto wiedzieć: Karta jest wydawana przez net-m privatbank (może nie tak znana, ale mają siedzibę w Niemczech!!!), co oczywiście oznacza, że jesteś zabezpieczony.

Napisany przez 2Escorpio
"
Weiso soll denn die Hochprägung so wichtig sein für einen,der die Karte nur braucht, um online zu bezahlen...Die Karte von Saprkasse würde ich nicht empfehlen. Von der Erfahrung kann ich aber die KisCard von Payango vorschlagen. Bei der Neteller zum Beispiel finde ichs total blöd, dass man Sie nicht von jedem [url]konto[/url] aufladen kann. Zur Info: Die Karte wird von der net-m privatbank (kennt man jetzt nich so, sitzen aber in Deutschland!!!) herausgegeben, was natürlich bedeutet, dass man abgesichert ist.

Also meine Info ist, dass die Neteller Mastercard von der Conister Bank Limited mit Sitz auf Isle of Man ausgegeben wird.

So findet man es auch überall im Internet (google)... von einer net-m Bank ist da nirgends die Rede.

LG esco"

masz rację, chodziło mi jednak o to, że karta, którą posiadam (KisCard od Payango), jest wydawana przez net-m privatbank. Dlatego w porównaniu z Neteller jest bezpieczniejsza. Chciałem tylko zauważyć, że nie wszystkie karty przedpłacone są wydawane przez zagraniczne banki.

Napisany przez 2Escorpio

zgadza się, ale miałem na myśli, że karta, którą mam (KisCard od Payango), jest wydawana przez net-m privatbank. Dlatego w porównaniu z Neteller jest bezpieczniejsza. Chciałem tylko powiedzieć, że nie wszystkie karty prepaid są wydawane przez zagraniczny bank.

Rozumiem. Twierdzenie, że karty prepaid zazwyczaj są z zagranicy, odnosi się do tych z wytłoczonymi danymi.

Czy KisCard ma dane wytłoczone?

Pozdrawiam, escorpio

Wszystko jasne. KisCard nie jest wypukła...

Napisany przez 2Escorpio

Wszystko jasne. KisCard nie jest wytłoczona...

Ok, dzięki, na stronie internetowej wyglądało to tak, jakby była wytłoczona.

Napisany przez blubbb88
Jeśli szukasz takich kart, polecam najpierw zapoznanie się z artykułem na stronie FOCUS Online... jest bardzo interesujący:

weiter-lesen.net/352/focusdefinanzenbankenkreditkarten

Tutaj masz także stronę z porównaniem różnych kart przedpłaconych... może to ułatwić podjęcie decyzji. Na pewno masz dużo do wyboru:

weiter-lesen.net/352/kreditkartenvergleich

Napisany przez DaggetBeaver
Bardzo interesujący wątek. Widziałem taką kartę przedpłaconą na stacji benzynowej.

Temat zwiększonego bezpieczeństwa bardzo mnie intryguje. Na przykład gdy jadę na wakacje, nie muszę się martwić, że karta zostanie skradziona. Często mam też złe przeczucia przy płatnościach online. Z taką kartą nie miałbym już żadnych obaw.

Napisany przez adam-herzog
Generalnie uważam, że karty kredytowe prepaid są zalecane głównie dla dzieci, aby nauczyły się zarządzania (wirtualnym) pieniądzem.
Z tą kartą kredytową nie można zrobić nic więcej niż z kartą debetową...

Napisany przez Jero
Cześć, być może strona internetowa prepaidkreditkarten może Ci pomóc, tam wymienione są różne karty kredytowe prepaid i porównywane pod względem cen.
Być może znalazłeś ofertę kart kredytowych prepaid na stronie internetowej Sparkasse Hannoverschen, gdzie w innych Sparkassen również są oferowane karty prepaid, na przykład w Sparkasse -Holstein.
Jeśli zainteresowała Cię oferta Sparkasse - Holstein, dowiedz się więcej na ich stronie internetowej.
Miłego korzystania.
Pozdrawiam Jero

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata