Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy osoby o niskich dochodach mogą otrzymać kredyt w Smava?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry.Jestem zatrudniony, ale miesięcznie zarabiam tylko 1334 euro netto.Część z tego idzie na rachunek oszczędnościowy, resztę mam do dyspozycji.Chciałbym wziąć kredyt na samochód w wysokości około 18000 euro.Poradziłem się w banku i powiedziano mi, że nie mam szans.Teraz wpadł mi do głowy pomysł, aby zwrócić się do prywatnego pożyczkodawcy.Jakie dokładnie warunki trzeba spełnić, aby otrzymać kredyt?Jaka rolę odgrywa tutaj dochód?Dziękuję.

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli chodzi o szczegóły dotyczące Smava, nie mam zbyt dużo informacji, ale zakładam, że również tam pożyczkodawcy są zainteresowani odzyskaniem swoich pieniędzy. Być może są tam trochę bardziej skłonni do ryzyka, stąd też wyższe oprocentowanie, ale to w sumie wszystko. Decyzję co do tego, jakiego samochodu ktoś chce jeździć i ile może na to przeznaczyć, musi podjąć każdy sam. Ale mam kilka uwag: Po pierwsze, ja również pracuję. Nasze czterogłowe gospodarstwo domowe osiąga średnią krajową na poziomie średnio-wysokim. Jeżdżę 15-letnim vaneem rodzinym, który nie ma zbyt dużej wartości rynkowej. Jak już mówiłem, każdy musi podjąć swoją decyzję. Zaciąganie kredytu na samochód jest jednym z najgłupszych wyborów pod względem finansowym, jakie można podjąć. Z jednej strony płaci się odsetki za pożyczone pieniądze, co jest już dość drogie. Z drugiej strony, samochód traci na wartości z każdym dniem oraz kilometrem. To również kosztowne. Im droższy samochód, tym większe koszty eksploatacyjne. Nie mówiąc już o tym, że ubezpieczenie od niespłacenia kredytu może też być kosztowne. W Twoim przypadku idziesz jeszcze dalej. Banki nie chcą, więc idziesz gdzie indziej i płacisz jeszcze wyższe odsetki. To nie może być dobre rozwiązanie. Banki nie odmawiają bez powodu. Dokonują oceny ryzyka. Jeśli nie są gotowe na ryzyko, trzeba się zastanowić nad decyzją. Nie wiem, w jakich warunkach żyjesz. Ale czy kiedyś zrobiłeś zestawienie? Przeciwstawiłeś wszystkie wpływy wydatkom? Czy byłeś szczery i bardziej pesymistycznie oszacowałeś swoje dochody oraz zaokrągliłeś wydatki z łaski? Pomyślałeś o rezerwach na naprawy, urlop, telefon, komputer, nowy telewizor i inne ważne rzeczy dla siebie? A może nawet zrobiłeś rezerwę na nowy samochód? I, co najważniejsze, rezerwę na budowę majątku/emeryturę? Mieszkasz jeszcze w domu? Bo inaczej nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazić, jak chcesz to wszystko zrobić. A nawet jeśli tak jest. Planujesz pozostać tam, aż spłacisz samochód? Nie można pozbawić się całkowicie elastyczności... Podejrzewam, że są sposoby na zdobycie pieniędzy. Polecam Ci to dokładnie przemyśleć, zbyt wielu ludzi wpadło w pułapkę długów.

Napisany przez lucy2001
Cześć, Gdzie pracujesz??? Czasami istnieje możliwość uzyskania pożyczki pracodawcy. Po prostu zapytaj Pozdrawiam

Napisany przez geldfisch
Jestem również inwestorem kredytowym w Smava. Istnieje kilka czynników, które wpływają na udzielenie kredytu: 1. Dane dotyczące samych kredytobiorców (zawód, wiek, land związkowy) 2. Projekt 3. Wiarygodność kredytowa (wiarygodność w SCHUFA, wskaźnik KDF, profil płatności) Wiarygodność w SCHUFA określa prawdopodobieństwo niewypłacalności. Dla mnie osobiście bardziej interesujący jest wskaźnik KDF: Wskaźnik KDF w Smava pokazuje inwestorom w procentach, w jakim stopniu kredytobiorca wykorzystuje swoje dostępne dochody netto, aby spłacić sumę wszystkich zaciągniętych rat kredytowych lub Leasingowych, w tym dodatkową ratę projektu Smava. Odblokowanie dostępu do platformy jest możliwe do procentowego udziału do 67% i jest ograniczone przez limit kredytowy. Źródło: Smava Jeśli spełniasz te warunki i masz co najmniej wiarygodność w SCHUFA na poziomie H, to z tego, co się orientuję, twojemu wnioskowi kredytowemu w Smava nic nie stoi na przeszkodzie. Jeszcze jedna mała wskazówka ode mnie: Moim zdaniem, dobra opis projektu zwiększa prawdopodobieństwo zatwierdzenia. ;-) Mam nadzieję, że udało mi się pomóc. P.S. muszę niestety przyznać rację bolitho. Zastanów się dobrze, czy na pewno chcesz to zrobić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata