Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Kiedy można odwołać ubezpieczenie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć https://ci4.pl/ Około dziesięć dni temu był u mnie agent ubezpieczeniowy, który chciał mnie poinformować o różnych, jego zdaniem ważnych ubezpieczeniach. Mam już ubezpieczenie mienia w tej firmie. Wyjaśnił mi zalety ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków, zwłaszcza w kontekście moich dzieci. To wszystko jest uzasadnione, ale gdy teraz przeczytałem to wszystko jeszcze raz spokojnie, zdałem sobie sprawę, jak drogie jest to ubezpieczenie w rzeczywistości rocznie. Nie mogę pozwolić sobie na płacenie prawie 800 euro rocznie za ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków. Chciałbym więc je odwołać. W jakim terminie mogę to zrobić bezproblemowo? Pozdrowienia, Manfred

Napisany przez PI112
Cześć, w każdym razie w ciągu 14 dni od zawarcia umowy, ewentualnie od otrzymania polisy, ważne są warunki. Musi to być zdecydowanie zapisane na piśmie. Oznacza to faks lub list. Ważne jest złożenie tego u ubezpieczyciela. Idealne jest wysłanie faksu z raportem nadania. ubezpieczenie od nieszczęśliwego wypadku jest zdecydowanie bardzo ważne, ale 800€ wydaje mi się również bardzo wysoką kwotą. Koniecznie skonsultuj się jeszcze raz w tej sprawie. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Gerd
800 € za ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków? Czy wniosek jest pokryty złotem? Co dokładnie jest objęte tym ubezpieczeniem? Możliwość odstąpienia od umowy w ciągu co najmniej 14 dni od otrzymania polisy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata