- ndz lis 21, 2010 3:14 pm
Serwus razem, czy ktoś ma doświadczenie z lokatami kas oszczędnościowych oferowanymi przez Sparkasse München? Oto co się stało. Wpłaciłem pieniądze na tę lokatę. Okres trwania 5 lat. Po tym czasie, ma się 30 dni na podjęcie decyzji co z tym zrobić. Wypłata, ponowna lokata itp. Koniec okresu zapadalności był 31.10.2010. Około rok temu pracownik banku, dyrektor oddziału Pan Z., zwrócił mi uwagę, że przy mojej lokacie bankowej zapomniano o założeniu książeczki oszczędnościowej. Jego wyjaśnień dlaczego, dlaczego itp. nie mogłem zrozumieć. Bank, którym ufam (???) pewnie wie, dlaczego. Więc tak się stało. Pod koniec października 2010 roku dostałem od banku informację, że lokata ... zakończenie okresu trwania... standardowe bla, bla. 2.11.2010 poszedłem do banku, by przelać pieniądze na konto bieżące. Dyrektor oddziału stwierdził, że nie można, ponieważ książeczka lokatowa banku została kompletnie przeniesiona z 31.10 na 1.11. na zwykłą książeczkę oszczędnościową, a teraz trzeba przestrzegać trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, lub wypłata jest możliwa tylko pod warunkiem akceptacji opłat karbacyjnych. Czy to normalne??? Co o tym sądzicie? Pozdrowienia Alfred P.S. Mam nadzieję, że to zrozumiale.