Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy wszystkie kasy oszczędności pracują według tego samego konceptu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Od niepamiętnych czasów jestem klientem jednego z oddziałów Sparkasse. Poza kilkoma wyjątkami jestem zadowolony z ich usług. Z powodów osobistych planuję wkrótce przeprowadzkę do innego landu i szukam nowego banku. Właściwie chciałbym pozostać w sieci Sparkasse. Dlatego interesuje mnie, czy wszystkie oddziały Sparkasse działają według tego samego konceptu, czy może czeka mnie duża zmiana? Czy na przykład mogę zachować taką samą stawkę oprocentowania dla mojej debetowej karty? Pozdrowienia, Geldkracher

Napisany przez 2Bolitho
Podstawowo, praca jest podobna. Jednakże ponieważ każda kasa oszczędnościowa jest oddzielnym instytutem, warunki produktów są trochę różne. Escorpio na pewno udzieli bardziej szczegółowych informacji i poprawi moją półwiedzę. :-) Z góry dziękuję!

Napisany przez EuroPaule
Cześć, wszystkie oszczędności mają to wspólne, że ich właścicielami z reguły są podmioty publiczne. Gminy, powiaty itp. Ich zyski przynoszą więc korzyści dla kas publicznych. Są one zorganizowane w większe sojusze i oferują na przykład wszystkie (oprócz kilku wyjątków) Fundusze inwestycyjne Deka oraz ubezpieczenia partnerów regionalnych. Może się więc zdarzyć, że w innym landzie sprzedaje się inna ubezpieczalnia. Początkowo poszczególne banki państwowe były głównymi filiami. Jednak dla codziennej współpracy istotna jest sytuacja konkretnej kasy oszczędnościowej na miejscu. Jaka polityka jest prowadzona na przykład w zakresie debetu, zależy także bardzo silnie od ich własnej sytuacji ekonomicznej. Oczywiście decydującą rolę odgrywają również odpowiednie osoby. Aby odpowiedzieć na Twoje pytanie dotyczące debetu: Nie. Musisz podpisać nowe umowy (tylko z bankiem, nie ubezpieczenia, fundusze itp.) po zmianie. Ale dlaczego zmieniać, jeśli jesteś zadowolony? Może się okazać, że wypłata gotówki również w nowym miejscu zamieszkania jest bezpłatna, a resztę możesz załatwić online albo telefonicznie? Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Doso
Pozostaje pytanie, dlaczego ktoś w ogóle pozostaje w Sparkasse i prawdopodobnie płaci wysokie opłaty, skoro wszystko można załatwić tak samo jak w banku internetowym.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Pytanie brzmi, dlaczego jednak pozostajesz w Sparkasse i najprawdopodobniej płacisz spore opłaty, jeśli i tak wszystko załatwiasz jak w banku internetowym.
Aby łatwiej wpłacać pieniądze... aby mieć kontakt z doradcą (zawsze tym samym) itp. Ja też jestem w Sparkasse i nie chcę zmieniać.

Napisany przez Doso
A potem kontakt odchodzi, a jednak przechodzisz do bankowości internetowej.

Napisany przez Haenna
Ja, ja też nie chciałbym zmieniać. Oczywiście bankowość internetowa jest wygodna, ale w ten sposób zawsze mam mojego doradcę w moim oddziale, a jeśli naprawdę coś się stanie, mam osobisty kontakt, a nie tylko infolinię.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata