Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Greenshift Corp. WHEN GSHF) - Greenshift Corp.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Portale finansowe! Czy ktoś wie dokładnie o historycznej ścieżce kursu? Dlaczego wtedy wzrost kursu był ponad 15000? Zresztą jest to interesujący tytuł! Źródło: Greenshift.com GreenShift Corporation (OTC Bulletin Board: GSHF) to notowana publicznie firma inwestycyjna, której misją jest rozwijanie i wspieranie czystych technologii i firm wspierających efektywne wykorzystanie zasobów naturalnych oraz katalizowanie transformacyjnych korzyści środowiskowych. GreenShift skupia się na wspieraniu inkrementalnych postępów w technologiach i praktykach biznesowych, które umożliwiają zwiększenie i zrównoważone zyski przy stosunkowo niewielkich inwestycjach infrastrukturalnych, przyczyniając się jednocześnie do rozwiązywania pociągających wyzwań środowiskowych. Ten cel obejmuje również rynki konsumenckie. GreenShift uważa, że ogromne korzyści środowiskowe można osiągnąć poprzez zbiorowe działania wielu jednostek, ułatwiając i obniżając koszty korzystania przez ludzi z czystej energii i paliw oraz redukcji odpadów i zwiększenia recyklingu. GreenShift przyczynia się do uczynienia tych rzeczy możliwymi poprzez wspieranie rozwoju nowych czystych technologii zaprojektowanych tak, aby bezproblemowo integrowały się z codziennym życiem konsumentów. Te inkrementalne postępy zarówno w aspekcie ekonomicznym, jak i środowiskowym - te zielone zmiany - są trzonem filozofii inwestycyjnej GreenShift i obejmują następujące czyste działania: Czysta energia Czyste paliwo Czyste powietrze i woda Czysta produkcja Od rozpoczęcia działalności 1 kwietnia 2005 roku GreenShift skonsolidowała portfel czystych firm, którymi GreenShift zarządza w formie keiretsu, gdzie firmy portfelowe współpracują i koordynują swoje działania rozwojowe. Portfolio GreenShift obejmuje spółki z rocznymi przychodami w wysokości około 30 milionów dolarów i wyłączne prawa do ponad tuzina opatentowanych czystych technologii. Rodzaj działalności spółki: » Enviro-Sciences Corporation: Usługi inżynierii środowiska i zarządzania » Veridium Corporation: Usługi projektowania przemysłowego i transferu technologii » INSEQ Corporation: Produkcja, produkty ekologiczne i usługi recyklingu » Mean Green BioFuels Corporation: Produkcja i sprzedaż biopaliw » Sterling Planet, Inc.: Sprzedaż energii odnawialnej » TerraPass, Inc.: Sprzedaż energii odnawialnej » General Hydrogen, Inc.: Technologie i produkty ogniw paliwowych » General Ultrasonics Corporation: Technologie czystej energii » Aerogel Composites, Inc.: Technologie czystej energii i kontroli emisji » Ovation Products Corporation: Technologie i produkty oczyszczania wody Pozdrowienia

Napisany przez Hans
Skąd masz ten tytuł, od Beta? ? .. Jest to moja cenna wskazówka, ale niestety notowana na OTC, gdzie również doskonałe tytuły są ciągnięte w błoto - czyli krótkowzroczne, krótkie sprzedaże, albo po prostu oszukują ludzi fałszywymi informacjami, albo jeszcze gorzej emitują kilkaset milionów akcji z dnia na dzień i następuje gwałtowna przecena - rozcieńczenie - i wartość akcji spada...., więc uważaj, aby nie zostać oszukanym, kupuj w 3-5 transzach albo ustaw stop loss albo w ogóle trzymaj z dala!

Napisany przez beta
Hans pisze: Skąd masz ten tytuł, z Beta? :wink: ..to mój sekretny hit, niestety notowany na OTC, gdzie również pierwszorzędne tytuły są podeptane - czyli krótkowane, sprzedawane na pustych rękach, albo po prostu oszukiwane fałszywymi informacjami, albo jeszcze gorzej, wypuszczają kilkaset milionów akcji w ciągu nocy i już trzaska - rozcieńczenie - i akcje spadają...., więc uważajcie, żebyście nie zostali oszukani, kupujcie w 3-5 transzach albo ustawcie stop loss albo ogólnie trzymajcie daleko od siebie!
You name it, Hans. Dla tych, dla których to zbyt ryzykowne, są również podobne certyfikaty. https://www.abnamromarkets.ch/ szukaj: BIOFUEL

Napisany przez Hans
Nie, na pewno nie będę składować certyfikatów biopaliwowych, spread jest bezczelnością, niech inni szukają frajerów - dodatkowo certyfikaty są gorące, jeśli coś pójdzie nie tak, możesz palić papiery :wink:

Napisany przez beta
Hans pisze: ...... idzie wszystko na psikusa, możesz palić papierki :wink:
No cóż, to leży w naturze rzeczy. :lol: W tej chwili taki certyfikat nie jest jeszcze dla mnie interesujący (zbyt wcześnie). W jakiś sposób już jestem na podobnej fali co GSHF. Czekam na lepsze możliwości zakupu w przyszłości... chciałbym coś jeszcze dokupić. Poza tym: dodatek biodiesla będzie musiał być wcześniej czy później wspierany przez państwo (Kyoto)...! Dobrze już stara Europa jest prekursorem. Takie certyfikaty mogą więc być bardzo atrakcyjne. Już przespałem hajp na panele słoneczne... ale biopaliwo bez mnie się nie obejdzie :lol: :lol: Pozdrawiam

Napisany przez Hans
..w przypadku certyfikatów jesteś okradany, w każdym przypadku, całkowity brak przejrzystości, albo powiedz mi, jak można wyciągnąć kurs z podstawowych instrumentów :?: CAŁKOWICIE LOT W CHMURACH !

Napisany przez beta
Cześć Hans, Jest mi jasne, że nie jesteś zbyt zaznajomiony z surowcami.....Swoją alergię na pszenicę wielokrotnie deklarowałeś na forum Crash :lol: Rozumiem już różnicę między certyfikatami a pojedynczymi tytułami. Co jest bardziej transparentne i bezpieczniejsze: inwestycje bez giełdowe Pinklsheet (portfolio GSHF) czy po prostu certyfikat BioFuel? https://www.abnamromarkets.com/pdf/CH0024965201/ CH0024965201_DE_Factsheet.pdf#pagemode=none&zoom=1 00 Już sama 30% zawartość cukru brzmi zachęcająco! https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=271 Różne produkty...Akcja/certyfikat. Obydwa mi się podobają. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata